Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Από το 1894 η Γερμανία ζητούσε τον έλεγχο της Ελλάδας, λόγω δανείων!- Τί αξίωσε και πώς απείλησε με πόλεμο τον Τρικούπη


Από το 1894 η Γερμανία ζητούσε τον έλεγχο της Ελλάδας, λόγω δανείων!- Τί αξίωσε και πώς απείλησε με πόλεμο τον Τρικούπη
Ο Τρικούπης σε σκίτσο της εποχής, με την "τρόικα του 19ου αιώνα", τους εκπροσώπους της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Γερμανός ήταν πάντα ο πιο σκληρός και αμεετάπιστος! Με το τέλος των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός πρέσβης απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα!

Ζητά πίσω τους χώρους δύο στρατοπέδων

Την ανάκληση της απόφασης με την οποία τα πρώην στρατόπεδα “Μεγάλου Αλεξάνδρου” και “Παπακυριαζή” μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ ζητά ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Έστειλε μάλιστα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, επισημαίνοντας ότι οι χώροι πρέπει να αποδοθούν στον δήμο, καθώς μετά από πολεοδομικές και ρυμοτομικές αλλαγές έπαψαν να είναι περιουσία του δημοσίου.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Αρχίζει η δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

Αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα γίνει η πρώτη από τις δύο φυτεύσεις 16.000 δένδρων σε συνολική έκταση 400 στρεμμάτων που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Η αρχή θα γίνει από το δάσος του Σέιχ Σου, στη θέση “Λυόμενο”. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Πλατεία Τσάτρα, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Ζωολογικό Κήπο.

Φονική επίθεση σε εκδήλωσο για σκιτσογράφο στην Κοπεγχάγη - «Ηθελαν νέο Charlie Hebdo»

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά δύο αγνώστων σε καφετέρια της Κοπεγχάγης όπου πραγματοποιείτο συζήτηση σχετικά με τη βλασφημία, στο οποίο μιλούσε ο Γάλλος πρέσβης και παρευρίσκετο ο Λαρς Βιλκς, ο σκιτσογράφος που το 2007 στοχοποιήθηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές για σκίτσα που απεικόνιζαν τον Μωάμεθ.

Το νέο χαράτσι στα ακίνητα - Ποιοι γλιτώνουν από τον φόρο και ποιοι θα πληρώσουν για την περιουσία τους

Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Έλληνες θα επωφεληθούν από το νέο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, καθώς ο νέος φόρος θα συνοδευτεί και με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% με 35%.

Πέθανε η μητέρα του Λάκη Λαζόπουλου


Έφυγε στα 85 της χρόνια...

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Λάκη Λαζόπουλου, Ριρίκα, στα 85 της χρόνια, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες μετά από εγχείριση καρδιάς.

Μικροοργανισμός αμετάβλητος για 2 δισ. χρόνια επιβεβαιώνει τον Δαρβίνο

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε τον οργανισμό με την πιο μακροχρόνια απουσία εξέλιξης που έχει ποτέ καταγραφεί, έναν τύπο μικροοργανισμού που ζει σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη του ωκεανού και φέρεται να μην έχει εξελιχθεί για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια έτη.

Από τοξική χωματερή σε θαυμαστό πάρκο ανακύκλωσης [vid & pics]

Μια από τις πιο κακόφημες χωματερές στον κόσμο βρισκόταν στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Οι κάτοικοι της ισραηλινής πρωτεύουσας την ονόμαζαν “Σκουπιδόβουνο” ή “Σκ@τ#βουνο”.

Αιολικά πάρκα σε ελληνικές βραχονησίδες;

Μια πειραματική αιολική μονάδα ισχύος 73,2 Μεγαβάτ στη νησίδα Αγιος Γεώργιος (ή Σαν Τζώρτζης), η οποία βρίσκεται 12 μίλια από το Σούνιο της Αττικής πρόκειται να κατασκευάσει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Νεκρές 100 φάλαινες που ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας

Περισσότερες από 100 φάλαινες - πιλότοι που ξεβράστηκαν σε μία παραλία της Νέας Ζηλανδίας πέθαναν, με τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες να εκφράζουν φόβους για την επιβίωση ακομη 90 θηλαστικών.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλιευτικού σκάφους από τους πάγους στην Ανταρκτική

ΜΕ 26ΜΕΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑ

Ένα αμερικανικό παγοθραυστικό κατάφερε να προσεγγίσει ένα αλιευτικό σκάφος από την Αυστραλία που έχει παγιδευτεί στους πάγους στην Ανταρκτική και η επιχείρηση απεγκλωβισμού της μηχανότρατας έχει ξεκινήσει, ανακοίνωσαν σήμερα οι ομάδες διάσωσης.

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα crowd funding είναι γεγονός: Πως λειτουργεί

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η ελληνική πλατφόρμα social crowdfunding Υouthelp.gr υποστηρίζει τη «χαρά της δημιουργίας» σε περιόδους οικονομικής κρίσης και καλεί το ευρύ κοινό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Οι σκύλοι μπορούν να ξεχωρίσουν τα χαρούμενα από τα θυμωμένα ανθρώπινα πρόσωπα

ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ

Πολλοί άνθρωποι ήσαν ήδη σχεδόν σίγουροι, αλλά τώρα μια νέα αυστριακή επιστημονική έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει: Οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα σε ένα θυμωμένο και σε ένα χαρούμενο ανθρώπινο πρόσωπο.

Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια για την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ FT

Φωτιά έχουν πάρει τα σενάρια για την τύχη της Ελλάδας με τους αναλυτές ανά τον κόσμο να προσπαθούν να βρουν τις διεξόδους που υπάρχουν και τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας. Με εκτενές αφιέρωμά τους οι FT αναλύουν τα τρία πιθανά σενάρια για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και τις αποφάσεις που θα μπορούσε να πάρει το Eurogroup της Δευτέρας.

Παρατάθηκε η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ

Με αναδρομική ισχύ από 14 Ιανουαρίου 2015, το υπουργείο Υγείας παρατείνει τη θητεία των ειδικευόμενων γιατρών, ακόμα και όταν λαμβάνουν τον τίτλο της ειδικότητας, προλαμβάνοντας έτσι την απομάκρυνση χρήσιμου ιατρικού προσωπικού από το ΕΣΥ.