Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δημιουργία ψηφιακής “διαθήκης” στο Facebook!

Μία νέα υπηρεσία ετοιμάζει το Facebook, η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να κάνει την ψηφιακή του διαθήκη και φυσικά να ορίζει κληρονόμο.

Τη λύση στο πρόβλημα τι γίνεται με τον λογαριασμό ενός χρήστη, σε περίπτωση που αυτός πεθάνει...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μετακομίζει εντός 2015 σε νέο μέγαρο

Εντός του έτους μετακομίζει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο μέγαρο που ανεγέρθηκε στην περιοχή του ΦΙΞ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ξαναγεννιέται η ιδέα για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Το καθολικό αίτημα των φορέων της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία στην πόλη ενός εξειδικευμένου παιδιατρικού νοσοκομείου, το οποίο ουδέποτε κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί, κυρίως για οικονομικούς λόγους, επαναφέρει στο προσκήνιο κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ο κεντρικός δήμος διά του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Των Βαρβάρας Ζούκα και Νικολέττας Μπούκα

Το τσίκνισαν με γλέντι τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου τσίκνισαν και ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς, με ψητά μουσική και χορό χθες στην ψησταριά «Ντρόλας» Ταραμπούρα Πατρών. 

Αυτοί είναι οι αληθινοί Άγιοι του «Έρωτα» και της Αγάπης στην Ορθοδοξία


Τόσα χρόνια κανένας κληρικός δεν είχε ασχοληθεί με τον ψεύτικο άγιο του έρωτα. Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την Ορθόδοξη Πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους και τα αντρόγυνα να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγουμένη του ξενόφερτου και ανύπαρκτου Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13Φεβρουαρίου με τους Άγιους Απόστολους Ακύλα και Πρίσκιλλα, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί προστάτες τους !!!

Εντοπίστηκαν τα τρία παιδά που είχαν εξαφανιστεί από ξενώνα στο Ωραιόκαστρο

Τελείωσε η περιπέτεια των τριών μικρών Κούρδων που είχαν εξαφανισθεί από χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά δεν έχουν πέσει θύματα εμπορίας βρεφών ούτε κακοποιών.

Σήμερα η συνάντηση Γιαννάκου-Καραμανλή

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ


Συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, θα έχει εντός της ημέρας η πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΑΤΟΜΑ

Σε συλλήψεις δέκα επτά ατόμων, σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, για εμπορία και αγορά ναρκωτικών προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες χθες, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 119 άτομα.

Φθορίζουσα βαφή για αυτοκίνητα που φέγγουν στο σκοτάδι

ΙΧ πυγολαμπίδες

Φθορίζοντα ενδέχεται να είναι τα οχήματα του μέλλοντος 

Μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος για να «λάμπει» ένα όχημα στον δρόμο τη νύχτα, ήταν ανάβοντας τα φώτα του. Ερευνητές από τα εργαστήρια της Nissan στην Ιαπωνία, δοκιμάζουν μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε… φθορίζοντα αυτοκίνητα.

Η Kaspersky βλέπει το 2045 σε μια γυάλινη σφαίρα [video]

H Kaspersky Lab, μια γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προστασίας ηλεκτρονικών υπολογιστών από κακόβουλα προγράμματα, επιχείρησε να περιγράψει την εικόνα του κόσμου μας σε 30 χρόνια από σήμερα, το 2045.

Αλκοόλ και κρύο: Μύθος ή πραγματικότητα

Όταν ο καιρός είναι κρύος, συνειρμικά σκεφτόμαστε ότι ένα ποτό μπορεί να μας ζεστάνει.

Πρόκειται για μια αντίληψη που λανθασμένα κυριαρχεί και όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά μπορεί να φέρει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

23χρονος κερδίζει 500.000 δολάρια το χρόνο από το Twitter!

Ένας 23χρονος κατάφερε να μετατρέψει το λογαριασμό του στο Twitter σε επιχείρηση η οποία του δίνει 500.000 δολάρια το χρόνο.

Από το ωσαννά στο ανάθεμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτές τις μέρες η πατρίδα μας ζει – ακόμα και αν τμήμα του λαού δεν το καταλαβαίνει μέσα στη μέθη που του έχουν προκαλέσει διάφορες προπαγανδιστικές ανοησίες – μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές στην Ιστορία της – και όχι μόνο στη σύγχρονη. 

«Δικαίωση του αγώνα των κατοίκων στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη»

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:

Οριστικά απομακρύνθηκε αυτή την εβδομάδα η κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε εγκατασταθεί σε απόσταση αναπνοής από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.

Νέα έξυπνη ινσουλίνη δίνει ελπίδες για την θεραπεία του διαβήτη Αρκεί μια εφάπαξ δόση!

Νέες «έξυπνες» ινσουλίνες οι οποίες βρίσκονται υπό δοκιμή θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο διαχείρισης της νόσου, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Σκληρά παζάρια τριών ημερών για συμφωνία την Δευτέρα

ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Η προσέγγιση ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους αποτελούσε εξ αρχής το μεγάλο στοίχημα για όλους. Από το βράδυ της Τετάρτης, όλα δείχνουν ότι το στοίχημα αυτό μπορεί να κερδηθεί προς αμοιβαίο όφελος.

To Αφήγημα της Περιορισμένης Δημοκρατίας

Στην ομιλία του, ο Καθηγητής Jan Blommaert θα εξηγήσει το αφήγημα της «περιορισμένης δημοκρατίας» που έχει προκύψει ελέω της λιτότητας και των πολιτικών που την υποστηρίζουν στην Ευρώπη.

"Μηχανάκι" κάτω από λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Άγιο είχε ένας νεαρός μοτοσυκλετιστής ο οποίος "μπήκε" κυριολεκτικά κάτω από λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην οδό Γρ.Λαμπράκη στην Τούμπα.

Το ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στην άνοδο της Λαμπράκη προς Τούμπα στο ύψος του νοσοκομείου Λοιμωδών.

Προσπάθειες σωτηρίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συνάντηση Λαφαζάνη - εργαζομένων

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ζευγάρι θάφτηκε μαζί και το βρήκαν αγκαλιασμένο σχεδόν 6.000 χρόνια μετά στον Διρό! ΦΩΤΟ



Στη φωτογραφία διακρίνεται ξεκάθαρα το ζευγάρι που θάφτηκε αγκαλιά - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ