Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Αιφνιδιαστική ανατροπή στις Βρυξέλλες - Φήμες για συμφωνία - γέφυρα της Ελλάδας με τους δανειστές

Αυξάνονται οι προσδοκίες για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων καθώς πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και τους Γερούν Ντάισελμπλουμ να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πληρώστε, για να σάς πούμε πόσα ακόμα θα πληρώσετε

Η γέφυρα δεν μπορεί ούτε καν να τεθεί στα σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι πρόταση εσωτερικής κατανάλωσης, για να συσπειρώσει τον Αμβρόσιο, τον Μπαλτάκο και να εξουδετερώσει τις φωνές για μία ευρωπαϊκή προοπτική.

Γιατί η γέφυρα δεν είναι γέφυρα, αλλά προετοιμάζει τα χειρότερα μέσω δημοψηφίσματος.

του Γιώργου Προκοπάκη* 

Εθνικομπολσεβικισμός, η νέα απειλή για την Ευρώπη

Ένα νέο ιδεολογικό και όχι μόνον όπλο αναπτύσσεται στην Ρωσία, αλλά και εκτός αυτής, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης και την πιθανή συμμαχία με το ακραίο Ισλάμ.

Μία ιδεολογική τάση που είχε ισχυρές ρίζες τόσο στην τότε κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση όσο και στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Βεντούζες: Πόσο αποτελεσματικό είναι το γιατροσόφι της γιαγιάς

Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην εφαρμογή ποτηριών με θερμότητα στο δέρμα.


Οι πρώτες αναφορές στη συγκεκριμένη μέθοδο υπάρχουν στα κείμενα του Ιπποκράτη.

Βαρκελώνη: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών | Πορτοκαλί καπνός καλύπτει την πόλη

Τρεις τραυματίες

Πυκνός πορτοκαλί καπνός «πνίγει» έξι μικρές πόλεις κοντά στη Βαρκελώνη, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών σήμερα το πρωί. 

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους ώστε να μην εισπνέουν τα επιβλαβή χημικά.

Τρέμουν οι φοροφυγάδες! Έρχεται στην Αθήνα ο Φαλσιανί να τους «δώσει»!

Τον Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος σχετίζεται με την διαρροή της λίστας Λαγκάρντ, προτίθενται – σύμφωνα με πληροφορίες – να καλέσουν ως μάρτυρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, που ερευνούν την συγκεκριμένη υπόθεση φοροδιαφυγής

Κείμενο βόμβα! Αυτή είναι η αλήθεια για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις


Σε σχέση με τα ψεύδη που διακινούνται και αναπαράγονται από τη Γερμανία αναφορικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:
1. Οι ελληνικές αξιώσεις είναι ενιαίες και αδιαίρετες και περιλαμβάνουν α. το κατοχικό δάνειο, β. τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού, γ. την επιστροφή των κλαπέντων και λεηλατηθέντων αρχαιολογικών θησαυρών και δ. και πιο σημαντικό, ηθικά και συμβολικά, τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Τέλος ο νόμος Λοβέρδου

 Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία θα μπαίνει «ταφόπλακα» στο νόμο 3863/2010, γνωστό και ως «νόμο Λοβέρδου». Ουσιαστικά, πρόκειται για αναστολή εφαρμογής του νόμου, έως ότου κατατεθεί νέο σχέδιο νόμου, που θα επαναφέρει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, στην προτέρα κατάσταση. 

Κεραυνός "χτύπησε" αεροσκάφος! - "Νομίζαμε ότι πήρε φωτιά το αεροπλάνο" - λένε οι επιβάτες της πτήσης

Σφοδρή χιονοθύελλα στην δυτική Κρήτη

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πρωινής πτήσης της AEGEAN σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα το αεροσκάφος της πτήσης Α331 που αναχώρησε στις 7 το πρωί από το αεροδρόμιο των Χανίων και είχε ως προορισμό την Αθήνα, χτυπήθηκε από κεραυνό.

Γ. Σταθάκης: Έρχεται ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη τη μη εξεύρεση λύσης.

Την άμεση δημιουργία προγράμματος για την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στα νοικοκυριά, καθώς και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Στους 858.125 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός τους
Στους 858.125 έφθασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο, εμφανίζοντας οριακή αύξηση κατά 0,42% ή κατά 3.608 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Γιάννενα: Νέο στοιχείο για τον αγνοούμενο φοιτητή που βλέπετε - Στην αστυνομία το υλικό από κάμερα ασφαλείας!

Βασανιστικά κυλούν πλέον οι μέρες για την οικογένεια του 20χρονου, Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο...

τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα Ιωάννινα, όπου και σπουδάζει στη γαλακτοκομική σχολή.

Για να ξαναχτίσουμε την παραγωγική βάση της χώρας

Άρθρο στην ISKRA.GR, της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης

Έγινε σαφές, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, ότι είναι αμετάκλητη απόφασή της να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές της δεσμεύσεις. 

Μια ακόμη «σιωπηλή» είδηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μέχρι την ημέρα που στο θέμα αναφέρθηκε με έμφαση κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, δεν ήταν παρά μια είδηση που πέρασε μέσα στην απόλυτη σιωπή: 

Ν. Νικολόπουλος: Οριστικό τέλος στην διαπλοκή και στην διαφθορά

«Μπαίνει οριστικά τέλος στην διαφθορά και στην διαπλοκή. Μπαίνει οριστικά τέλος στην κατασπατάληση των Εθνικών πόρων, μπαίνει οριστικά τέλος στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή, μπαίνει οριστικά τέλος στην ατιμωρησία επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών».

Εμπλοκή και παράταση στο θρίλερ ως τη Δευτέρα – Το τηλεφώνημα Βαρουφάκη στον Τσίπρα - Ούτε κοινό ανακοινωθέν δεν συμφωνήθηκε να γίνει



- Έφυγε νωρίτερα ο Σόιμπλε πιστεύοντας ότι υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία
- Οι δηλώσεις Βαρουφάκη λίγο αργότερα ανέτρεψαν τα δεδομένα
- Επί 2,5 ώρες δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup
- Η φράση "παράταση του Μνημονίου" μπλόκαρε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος
- Στενό “μαρκάρισμα” στον Έλληνα υπουργό, ποιοι και γιατί του ζήτησαν το λόγο
- Ραντεβού τη Δευτέρα έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης