Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό


Τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του “Παπαγεωργίου” αποτελούν η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό υποστηρικτικό προσωπικό.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΔΗΜΟΙ Ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών

Τέλος σε αμαρτωλούς διαγωνισμούς δήμων και παρεμπόριο είναι αποφασισμένη να βάλει η κυβέρνηση, προωθώντας μέτρα για μείωση δαπανών και αύξηση φορολογικών εσόδων.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Θάνατοι-μυστήριο από δηλητηρίαση με αρσενικό

Δύο θανάτους-μυστήριο, μιας 75χρονης και της 32χρονης εγγονής της, που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση και στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού, διερευνά κάτω από άκρα μυστικότητα η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εξετάζεται σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο δολοφονίας και πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο σχηματισμού της δικογραφίας κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος άνθρωπος του περιβάλλοντός τους.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Γιώργου Ιωάννου (έφυγε στις 16 Φεβρουαρίου του 1985). Λίγοι συγγραφείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν κατορθώσει να ξεδιπλώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου τους από το πρώτο τους κιόλας βιβλίο.

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Τα selfies σκοτώνουν, report!


Τα αυτοπορτρέτα της ψηφιακής εποχής, τα selfies, είναι επικίνδυνα για την υγεία κάτι που εμείς το ξέρουμε πολλοί εκλεγμένοι υπάλληλοι των συμφερόντων μας όμως όχι, αν και θα έπρεπε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις εξετάσεις υποψηφίων βοηθών φαρμακείου περιόδου Φεβρουαρίου 2015:

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε έγκαιρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαβούλευση για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (2015-2020), που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (FEAD).

7+1 φαραωνικά έργα στον ορίζοντα

Το συζητούμε πράγματι να υψώσουμε ένα φράγμα στο στενό του Γιβραλτάρ; Ή να μεταφέρουμε νερό από τον Αμαζόνιο στην Αφρική; Εργα φαραωνικών διαστάσεων όπως αυτά μπορεί να καταστούν σύντομα επίκαιρα, όπως συνέβη με το κανάλι της Νικαράγουας που ήδη μπήκε μπροστά!

Περί θεωρίας των παιγνίων και άλλων τινών

Πρόκειται για το κοκτέϊλ που η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσφέρει στον ελληνικό λαό και το οποίο είναι ένα μείγμα θεωρίας των παιγνίων και λενινιστικής πρακτικής, εμπλουτισμένης με ψήγματα γκαιμπελικής μεθόδου.


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Οι πιο παράξενες φιλίες ...και τα καλύτερα βίντεο της Τρίτης





Την τσικνοπέμπτη διασκεδάζουμε με τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:30 στην ψησταριά «Ντρόλας» Ταραμπούρα Πατρών.

Κυκλάδες: Το βίντεο που κόβει την ανάσα - Κύματα σκεπάζουν ρυμουλκό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου!

Ο καπετάνιος βρέθηκε αντιμέτωπος με ανέμους που έφταναν τα 10 μποφόρ - Οι εικόνες στο βίντεο που θα δείτε, κάνουν το γύρο των social media...


Κόβει την ανάσα το βίντεο που δείχνει ενα ρυμουλκό να κινείται το πρωί της Τρίτης (10-02-2015) στο στενό Τήνου - Μυκόνου, την ώρα που έπνεαν στο Αιγαίο άνεμοι έως και 10 μποφόρ. 

14 μέτρα για τις συντάξεις έως το τέλος του 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ 

Παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους (13η σύνταξη + ΕΚΑΣ), άνεργους «υπό συνταξιοδότηση» (χωρίς 100 ένσημα κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία), ελεύθερους επαγγελματίες (αποποινικοποίηση οφειλών) και ΑΜΕΑ, προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα για το Ασφαλιστικό. 

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας υποστηρίζουν ότι βρήκαν αμερικανοί ερευνητές

Αναγέννηση των γηρασμένων κυττάρων

Νέα Υόρκη
Ένα βήμα πιο κοντά στην αιώνια νεότερα υποστηρίζουν ότι βρίσκονται οι αμερικανικοί ερευνητές, μετά τον επιτυχημένο μετασχηματισμό ανθρώπινων κυττάρων.

Σύνοδος στο Μινσκ: Τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη στην αν. Ουκρανία


Αναζητείται διέξοδος από την κρίση στην αν. Ουκρανία στη Σύνοδο του Μινσκ. Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν.

Τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία με ύψιστη γεωπολιτική σημασία για την ευρύτερη περιοχή αλλά και τις σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση, αποτελεί η σημερινή Σύνοδος Κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Bild: «Μήπως οι Έλληνες δικαιούνται πραγματικά αποζημίωση»;

Στο άρθρο γίνεται λόγος για την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνει λόγο για «ηθική ευθύνη».

Μετωπική Αθήνας – Βερολίνου στο Eurogroup – Μηνύματα και τελεσίγραφα από τους εταίρους – Αναζητούν πολιτική λύση για την Ελλάδα

- Επιμένει στο μνημόνιο η Γερμανία και απειλεί με “τέλος” τηνΕλλάδα
- “Το μνημόνιο τελείωσε” ήταν η απάντηση Τσίπρα λίγες ώρες πριν το Eurogroup
- Λύση με επέκταση της δανειακής σύμβασης και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις θέλει η Κυβέρνηση
- Με ελάχιστους ως κανέναν σύμμαχο ο Γ. Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες

Με 162 ναι η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Όπως αναμενόταν η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 162 ναι και 137 όχι.

Ψήφισαν 299 βουλευτές, καθώς από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.