Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι προφητείες του Ασίμοφ πριν 50 χρόνια για το 2014

Το 1964, ο φημισμένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Ισαάκ Ασίμοφ, προσπάθησε να μαντέψει το πώς θα έχει επηρεάσει η τεχνολογία τη ζωή το 2014. Χρησιμοποιώντας το χάρισμά του να οραματίζεται την τεχνολογία, ο Ασίμοφ, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ακριβής στις προβλέψεις του, έπειτα από 50 χρόνια. 

Άγονος ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών

Άκαρπος κηρύχθηκε τελικά στο μεγαλύτερο μέρος του ο διεθνής διαγωνισμός για συμβάσεις διετούς διάρκειας που είχε προκηρύξει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, το οποίο ανακύπτει κάθε χρόνο με το άνοιγμα των σχολείων.

Του Κωστή Κεκελιάδη

ΒΑΡΔΑΡΙ Σπείρα Βουλγάρων λήστευε περαστικούς

Εξαρθρώθηκε σπείρα έξι Βουλγάρων, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε ληστείες που έγιναν από τον περσινό Νοέμβριο στο Βαρδάρι. Οι δράστες χτυπούσαν τα θύματά τους και έκλεβαν μικροποσά.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Προφυλακίστηκε ο 56χρονος για το οπλοστάσιο

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 56χρονος που συνελήφθη για οπλοστάσιο που είχε στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Γέμισε νερό η Κορώνεια - Πάνω από τρία μέτρα ανέβηκε η στάθμη στην Κερκίνη - ΦΩΤΟ

Σχεδόν τα δύο μέτρα έχει φτάσει η στάθμη στη λίμνη Κορώνεια, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, γεγονός που θα πρέπει, όμως, να συνδυαστεί και με αναγκαία μέτρα για να αναζωογονηθεί η "ταλαιπωρημένη" λίμνη.

ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP. Σχέδιο Κομισιόν για 6μηνη παράταση και στόχο για πλεόνασμα 1,5%-2%

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας για το χρέος, αυτή την εβδομάδα, εκφράζει η Κομισιόν, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει γύρος εντατικών επαφών οι οποίες ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στον Κορυδαλλό

Η Αστυνομία εξετάζει αν ο δράστης της διπλής δολοφονίας είναι συγγενής του ενός εκ των δύο θυμάτων.

Νεκροί σε κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό βρέθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, μετά από πυροβολισμούς.

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε και η δεύτερη κόρη της Βέφας Αλεξιάδου

Τραγικές ώρες για την Βέφα Αλεξιάδου και την οικογένειά της 

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της περνάει η γνωστή μαγείρισσα και συγγραφέας Βέφα Αλεξιάδου...

Ο γηραιότερος Έλληνας γιορτάζει σήμερα τα 113 χρόνια της ζωής του

Σήμερα εορτή του Αγίου Χαραλάμπους,  ο κυρ Χαράλαμπος Μητσόγλου δεν εορτάζει μόνο την ονομαστική γιορτή,  αλλά και τα 113α   γενέθλια του. Ο κ. Μητσόγλου ο οποίος γεννήθηκε το 1902 στο χωρίο Ντουζ Αγά της Πάφρας του Πόντου, κλείνει σήμερα τα 113 χρόνια της ζωής του.

Αποκριάτικο καρναβάλι στον Σταυρό

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 ο Σταυρός υποδέχεται χιλιάδες
επισκέπτες σε ένα παραδοσιακό καρναβάλι

Περισσότεροι από χίλιοι καρναβαλιστές συμμετέχουν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Καρναβάλι του Σταυρού, μια αγαπημένη αποκριάτικη εκδήλωση της Μακεδονίας.

Οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων – Κανένας φόρος στη μικρή και μεσαία περιουσία

Τα πάνω κάτω έρχονται στη φορολογία των ακινήτων με την κυβέρνηση να θέτει στόχο πλήρους απαλλαγής από φόρο των μικρών και μεσαίων περιουσιών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE ΜΕΤ HOTEL” (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 001 7000) από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. 

Με εντολή του λαού!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εκλογές έγιναν, η κυβέρνηση άλλαξε, οι προγραμματικές δηλώσεις διαβάστηκαν, αλλά το προαιώνιο ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

Οι «πηγές» στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση είναι θολές, ασαφείς και αβέβαιες.

Εστιατόριο με ιπτάμενα ρομπότ - σερβιτόρους

Ένα εστιατόριο στη Σιγκαπούρη αντικατέστησε τους σερβιτόρους με ιπτάμενα drones

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα drones να χρησιμοποιούνται από φωτογράφους και κινηματογραφιστές για την πραγματοποίηση εναέριων λήψεων όμως ένα εστιατόριο στη Σιγκαπούρη αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει τελείως διαφορετικά αφού τους έδωσε ρόλο σερβιτόρου.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αποτελεσματική και ασφαλή λύση στο πρόβλημα των βρεφικών αιμαγγειωμάτων στο κεφάλι και το τράχηλο, δίνει σήμερα η εφαρμογή συνδυασμένης θεραπείας laser KTP (Potassium-Titanyl-Phosphate) και προπρανολόλης.

Βρετανία: Κοινοβουλευτική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για την HSBC

Την έναρξη έρευνας κατά του τραπεζικού κολοσσού HSBC, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν Βρετανοί βουλευτές τη Δευτέρα, μετά από το εκτεταμένο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την θυγατρική της τράπεζας στην Ελβετία.