Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Βοσκοί από το Κιργιστάν κατά την διάρκεια κυνηγετικού διαγωνισμού στην περιοχή Ακί. Δίπλα τους βρίσκονται τα γεράκια - σύντροφοι τους στο κυνήγι.

Ναι στο χαλβά! Αλλά ποιο χαλβά;

Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να επιλέγουμε γλυκά με υγιεινά λιπαρά

Οι περισσότεροι από εμάς και μόνο στη θέα της βιτρίνας ενός ζαχαροπλαστείου αισθανόμαστε μια αχαλίνωτη επιθυμία για γλυκό. Συνήθως επιλέγουμε αυτά που έχουμε μάθει από παιδιά και θεωρούμε - λανθασμένα ή όχι- ότι είναι πιο νόστιμα, όπως οι πάστες και οι τούρτες. Αν κάναμε, όμως, μια δεύτερη σκέψη, ίσως και να αλλάζαμε την απόφασή μας. 

Τραγωδία στην Εγνατία οδό

Τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν το όχημα στο όποιο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Πολύμυλο Κοζάνης προς Βέροια.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ Η μαζική αντίδραση έφερε νέα αναβολή

Αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά -σε διάστημα ενός μήνα- η έγκριση από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από την καύση βιομάζας στην περιοχή των Βασιλικών του δήμου Θέρμης.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Άμεσα οι αποζημιώσεις

Εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πτώση της σκεπής του κτιρίου γυμνασίου και λυκείου στη Μελίκη Ημαθίας και για την πλημμύρα στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Κοζάνης έδωσε ο αν. υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

Αυτές είναι οι τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο

Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο στα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ: «Παρέλαβα χάος και παρέδωσα χώρα»

Χαρακτήρισε ανησυχητική την απόφαση της ΕΚΤ

«Θα συγκρουστούμε αν η κυβέρνηση οδηγήσει την χώρα στα βράχια», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Κάτσε κάτω! Ο Καμμένος δεν άφησε τον Ζουράρι να σηκωθεί στον πολιτικό όρκο!

Ήταν μια πρωτόγνωρη στιγμή η ορκωμοσία της νέας Βουλής. Γιατί για πρώτη φορά, βουλευτές και μάλιστα η πλειοψηφία, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Εκτός από έναν! 


Όποιος ήθελε ορκιζόταν με θρησκευτικό (όπως η Λιάνα Κανέλλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής που πήγαν κόντρα στους συναδέλφους τους από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) όποιος ήθελε με πολιτικό. Χμ, όχι όποιος ήθελε... 

Τσίπρας: Εγγυώμαστε τις καταθέσεις στις τράπεζες

Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ. Θα τους σεβαστούμε, αν και διαφωνούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, η λιτότητα όμως δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, ξακάθαρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. 

Η «εικόνα» των τιμών και οι πραγματικές τιμές

Δεν χωρά καμία αμφιβολία οι αποφάσεις του αγοράζειν βασίζονται στην συγκριτική ελκυστικότητα εναλλακτικών προσφορών. Οι αγοραστές αξιολογούν αυτές τις τελευταίες υπό το πρίσμα ποικίλων πτυχών και διαστάσεων και σχηματίζουν γνώμες οι οποίες, τελικά, είτε συμπίπτουν είτε όχι με την πραγματικότητα.


του F. O. Brown* 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσαν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, στην αίθουσα χοροδιδασκαλίας του Συλλόγου, στο παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας.

Κατερίνη: Η στιγμή που φορτηγό καταστρέφει τη σήραγγα της ΠΑΘΕ - Δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία!

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Με χαμηλές ταχύτητες και από μία λωρίδα κυκλοφορίας διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη σήραγγα της Κατερίνης, επί της ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των πρόσφατων ζημιών σε τμήματα του διαχωριστικού στηθαίου ασφαλείας στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης προχωρούν σήμερα τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλο το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και άλλο το πρόγραμμα-γέφυρα;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καλά θυμόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές επειδή είπε στον λαό ότι θα διώξει την τρόικα, θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα τερματίσει τη λιτότητα και θα αντικαταστήσει το μνημόνιο με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.Τέλος στο μακάβριο θρίλερ

Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή, δήλωσε χθες ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Φώτης Βάβας και δεσμεύτηκε για την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για το μακάβριο θρίλερ που εκτυλίχθηκε όταν η οικογένεια του Σπύρου Γεωργόπουλου παρέλαβε και κήδεψε… λάθος βρέφος.

Δολοφόνησαν 95χρονη στην Καρδίτσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών που διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος 95χρονης στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας.

Από τι κινδυνεύετε όταν δείτε αίμα στα ούρα

Βλέποντας αίμα στα ούρα σας μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια είναι καλοήθη και δεν προκαλούν ανησυχία ορισμένες φορές η αιματουρία μπορεί να δείχνει μία σοβαρή διαταραχή και να δηλώνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αιματουρία.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Η ζωή μας με νέα Τρόικα και νέο ΤΑΙΠΕΔ

Του Γιώργου Κράλογλου

Όλα τα αδύνατα για τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα κατορθώνονται με απίστευτο τρόπο από τα κομμουνιστογεννή κόμματα. Και μάλιστα στο όνομα του λαού... Τότε, οι πρώην ΚΚΕ του ΠΑΣΟΚ στερέωσαν, ως σοσιαλιστές, (υπό το βλέμμα των ΗΠΑ) τις αμερικανικές βάσεις και εμάς στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και Eυρωζώνη.

Ελληνικό χρέος. Και όμως υπάρχουν λύσεις

Καλώς ή κακώς μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους έχει περάσει στα χέρια των εταίρων μας στην ΕΕ και ως εκ τούτου η επαναδιαπραγμάτευση του μπορεί να γίνει υπό συνθήκες καλής πίστης και αμοιβαίου οφέλους.


του Σταύρου Μαυρογένη* **

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή;

Ως φαίνεται, η Ελλάδα έχει επιλέξει το δράμα της ένδειας και των ελλείψεων ως τρόπο ύπαρξης, με πιθανή την αποχώρησή της από την ευρωζώνη και όχι μόνον.



Η άποψη αυτή, για όσους παρατηρούν εδώ και πολύ καιρό την ελληνική κρίση, ήταν μία εκπληκτική προφητεία –η οποία, όμως, αντανακλούσε μία σκόπιμη αισιοδοξία.

του Νταβίντ Μπέντσεν*