Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μηδένισαν λογαριασμούς ύδρευσης σε δήμο της Αττικής


«Κυβερνοεισβολή» αγνώστων σε υπολογιστές αλλάζοντας δεδομένα

Υπόθεση παραποίησης λογαριασμών ύδρευσης στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας της Δυτικής Αττικής ερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρόσβαση στη θεραπεία για όλους τους ασθενείς με καρκίνο

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο κάθε μορφής μπορεί να αποτελέσει η ύπαρξη εθνικού προγράμματος σε κάθε χώρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να μπορεί ο καρκίνος να θεραπευτεί, όπως επίσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

“Εγνατία οδός”: Στο αρχείο καταγγελία σε βάρος προέδρου

Στο αρχείο τέθηκε καταγγελία σε βάρος του πρώην προέδρου της “Εγνατίας οδού” Π. Σαββαΐδη ότι παράλληλα με το μισθό του στην εταιρεία εισέπραττε και τους μισθούς του από το ΑΠΘ ως καθηγητής.

Ένα τρομαγμένο λιοντάρι

Τρέχει να ξεφύγει από κοπάδι βουβαλιών
Χάλασαν μάλλον και τα λιοντάρια! Παρά το γεγονός ότι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας, το συγκεκριμένο φαίνεται πως απογοητεύει το είδος του. 

Κανέλα, ένα μπαχαρικό-φάρμακο: Οι ασθένειες που προλαμβάνει και τα προβλήματα που λύνει [λίστα]

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ


H κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό. Οι περισσότεροι την προσθέτουμε στη μηλόπιτα, τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα.

Σούρλας προς Θεοχάρη: Μετά από πίεση εξέδωσες εγκύκλιο για να μην εισπραχθούν πρόστιμα για off shore;

Ερωτήματα για τις ενέργειες του πρώην ΓΓ Εσόδων

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας «καρφώνει» τον βουλευτή του Ποταμιού μετά τις καταγγελίες που έκανε ότι δεχόταν απειλές κατά τη θητεία του ως ΓΓ ΕσόδωνΕρωτήματα για εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρώην ΓΓ Εσόδων και νυν βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διατυπώνει ο ΓΓ Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας μετά τις καταγγελίες του πρώτου ότι δέχθηκε απειλές κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Aυτός είναι ο 29χρονος που αναλαμβάνει τα έξοδα αναστήλωσης για το γεφύρι της Πλάκας

Οι πρόγονοί του χρηματοδότησαν κατά το παρελθόν δύο φορές την κατασκευή του γεφυριού 

Ένας 29χρονος άνδρας, ο Νίκος Λούλης, γιος του Κώστα Λούλη και ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μύλοι Λούλη Α.Ε.", αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το οποίο καταστράφηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Μέρκελ: Δεν σχολιάζω πριν δω τις ελληνικές προτάσεις


Πριν από τη συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη


Την άρνησή της να σχολιάσει επί όσων διαδίδονται για το ελληνικό πρόγραμμα πριν δει τις τελικές προτάσεις εξέφρασε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση ακόμη επεξεργάζεται το σχέδιό της για το χρέος.

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα

Υπόσχεται να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το έγκλημα

O νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εκφωνεί το λόγο του στην τελετή της ορκωμοσίας που έγινε στην ιταλική Βουλή

Ρ. Αντωνοπούλου: Τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας θα επιδιώξει η κυβέρνηση

ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2ΕΤΙΑΣ

Τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας σταδιακά και σε βάθος δύο ετών θα επιδιώξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο σκότωσε 3χρονο αγοράκι μπροστά στα μάτια των γονιών του

Τραγωδία το πρωί στο Πολυδένδρι Δομοκού, όπου το τρίχρονο αγγελούδι βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες αυτοκίνητου - Σοκαρισμένος είναι ο 47χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, που δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου ενός κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού. 

Σαλάτα με φακές, φέτα και δυόσμο



Κατάσχεση φορτίου με πιπεριές βάρους 11,5 τόνων

ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στην κατάσχεση φορτίου με πιπεριές, συνολικού καθαρού βάρους 11.640 κιλών, προέλευσης Ισραήλ, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 24Η DETROP (26/2-1/3/2015) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop», η οποία διοργανώνεται από τη HELEXPO από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Σε κατάσταση συναγερμού ο Εβρος


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ Η ΣΤΑΘΜΗ

Σε συναγερμό έχει κηρυχτεί η περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την αύξηση της στάθμης των υδάτων τού ποταμού, στη διάρκεια της νύχτας. Στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, η στάθμη του έχει ξεπεράσει τα 6,12μ.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 , στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η μεγάλη απάτη 3,2 εκατ. ευρώ με το αιμοστατικό υλικό σε δημόσιο νοσοκομείο -Στη φάκα γιατροί και υπάλληλοι

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Εξι γιατροί και 8 υπάλληλοι Δημόσιου Νοσοκομείου πιάστηκαν στην τσιμπίδα του νόμου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελία πρωτοδικών ασκώντας ποινικές διώξεις για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών.

Κοντά στο νου κι’ η γνώση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επειδή η πτήση στα σύννεφα δεν διαρκεί επ’ άπειρον και οι απότομες προσγειώσεις εμπεριέχουν πάντα σοβαρούς κινδύνους για πιλοτήρια, πληρώματα και επιβάτες, οφείλω, ενόψει και των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε Γαλλία και Ιταλία να σκιαγραφήσω την εκεί κατάσταση.

Αίγυπτος: Έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου

Τα αίτια της έκρηξης δεν έγιναν αμέσως σαφή


Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματαΜια έκρηξη ακούσθηκε σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, έγινε γνωστό από αυτόπτη μάρτυρα.

"Παγώνουν" νόμοι και διατάξεις για τις συντάξεις

Αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου «Λοβέρδου-Κουτρουμάνη» (Ν.3863/2010) που προβλέπει νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, με βασική και αναλογική σύνταξη, ενώ «παγώνει» κάθε διάταξη που οδηγεί στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό.

Έκτακτο σαφάρι του ΣΔΟΕ για να ενισχυθεί το ταμείο του κράτους

Μαύρη τρύπα άνω του 1 δισ. ευρώ στα έσοδα
Eκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, με ενεργοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. 

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: «Χωρίς μειώσεις όλες οι νέες συντάξεις»

«Παγώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων και υπάρχει... αλλαγή πλεύσης για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά την 1η Ιανουαρίου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Καλαμιάς έως Α/Κ Κοίλων τού Νομού Κοζάνης, που είχε διακοπεί για την ασφάλεια των οδηγών, εξαιτίας υπερχείλισης της παρακείμενης λεκάνης.

1685 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο Φεβρουάριο

Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις. Οι προσλήψεις αφορούν τόσο σε μόνιμοπροσωπικό όσο και σε εποχικούς