Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τρόμος στον αέρα: Κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)


Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της Delta Air Lines μετά την απίστευτη ατυχία του κυβερνήτη πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Μινεάπολη - Λας Βέγκας.

Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times: Tέρμα το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους

- Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως η Ελλάδα ζητά πλέον την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα
- Σύμφωνα με τη συνέντευξη στην εφημερίδα αυτά τα νέα ομόλογα θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της οικονομίας
- Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη πλέον δεν θα υπάρχει καν ο όρος κούρεμα, κάτι που οι δανειστές αποκλείουν

Εκδήλωση μνήμης Θεσσαλονίκη



Μια λογοτεχνική βραδιά στη μνήμη των προσφύγων της Ανατολής,
μέσα από τη ματιά τριών συγγραφέων.

Η Εγνατία οδός στη Δυτική Μακεδονία

Εξοικονόμηση χρόνου διαδρομής, άρση της απομόνωσης μικρών χωριών και οικισμών, οδική ασφάλεια, βελτίωση της δικτύωσης με την αγορά της Θεσσαλονίκης και αναβάθμιση της σύνδεσης με τις γειτονικές χώρες επέφερε μεταξύ άλλων στη Δυτική Μακεδονία η λειτουργία της Εγνατίας οδού. Συνολικά, η Εγνατία οδός συνεισφέρει στη βελτίωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής για την προσέλκυση επενδύσεων και δραστηριοτήτων βιομηχανίας-βιοτεχνίας, διαμετακομιστικών υπηρεσιών και τουρισμού, που δύναται να συγκρατήσουν αλλά και να προσελκύσουν πληθυσμό.

Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Επένδυση σε... γίδες, γαϊδούρια

«Τα γαϊδούρια και οι γίδες, από συνώνυμα απαξίωσης τις προηγούμενες δεκαετίες, σήμερα συνδέονται με προϊόντα προστιθέμενης αξίας» τονίζει, μιλώντας στην «Κ», ο αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του ΑΠΘ Γεώργιος Αρσένος.

ΑΛΕΚΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ. Σίγησε το «αηδόνι της Ηπείρου»

Σίγησε για πάντα «το αηδόνι της Ηπείρου», Αλέκος Κιτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Γιάννενα.

Βρυξέλλες: Όπλα σε αυτοκίνητο "εκκένωσαν" κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες, όταν "ύποπτο" αυτοκίνητο εντοπίστηκε κοντά σε κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Αμέσως διατάχθηκε η εκκένωση των κτιρίων, όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2015, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

Τα ρόδια από τη Δράμα που κατακτούν 26 ευρωπαϊκές χώρες

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Την παρουσία του χυμού ροδιού στην εβδομάδα ελληνικών προϊόντων που πρόκειται να καθιερώσει από το καλοκαίρι και στις 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), όπου δραστηριοποιείται, μεγάλη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια, αναμένεται να "κλείσει" εντός της εβδομάδας ο ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας, όπως ανέφερε ο διευθυντής του συνεταιρισμού Γρηγόρης Αργυρίου.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Φρένο στους ακρωτηριασμούς από διαβήτη βάζει στην Ελλάδα ομάδα γιατρών που αναλαμβάνει την Ιατρική Φροντίδα και Υγιεινή του Διαβητικού Ποδιού!

ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Μετρούν τις πληγές της κακοκαιρίας

Ενα από τα σημαντικότερα μνημεία της λαϊκής αρχιτεκτονικής της χώρας, το Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, ήταν το μεγαλύτερο θύμα του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Δέκα «κρυφές» ρυθμίσεις για σύνταξη στα 55 έτη

Σύνταξη από τα 55 με δέκα ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις μπορούν να κατοχυρώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αρκεί να «κόλλησαν» το πρώτο τους ένσημο μέχρι τις 31/12/1992.

Κάποιοι να βγάλουν το κεφάλι από την άμμο!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Παρατηρώ ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται στον μετεκλογικό δημόσιο διάλογο θυμίζουν προεκλογικό σκηνικό, με άφθονες περιγραφές, υποσχέσεις και εξαγγελίες.
Ουσιαστικά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη όλες οι παράμετροι και οι κίνδυνοι που κάποιοι είχαν προβλέψει προεκλογικά και λοιδορήθηκαν αγρίως.

Aπόφαση - «πιλότος» και για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Με ένα σκεπτικό που μπορεί να δώσει νομικά «όπλα» και σε άλλες κατηγορίες συνταξιούχων απέκτησε «σάρκα και οστά» η δικαστική δικαίωση των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) δημοσίευσε τις αποφάσεις που ακυρώνουν ως αντισυνταγματικές τις τελευταίες (αναδρομικές) περικοπές του Ν. 4093/12 (επαναφέροντας τις συντάξεις τους στα επίπεδα του Ιουλίου 2012)...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚ (PICS)

Αν και η εξέλιξη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, από τη στιγμή που το πρωί του Σαββάτου (31/01) μέλη της ιαπωνικής κυβέρνησης παραδέχονταν ότι έχει «παγώσει» η επικοινωνία και η διαπραγμάτευση με τους τζιχαντιστές, ο αποκεφαλισμός ομήρου από τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους που πιστεύεται ότι ακούει στο όνομα Τζιχάντι Τζον, προκάλεσε εκ νέου παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό.

Δημόσιο: Άγνωστο τι θα γίνει με τους μισθούς και τις προσλήψεις – Η κινητικότητα συνεχίζεται

- Οι αυξήσεις μετατίθενται σε βάθος χρόνου και μετά από συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ
- Παραμένει η κινητικότητα, αλλά δεν θα συνδέεται με απολύσεις υπαλλήλων
- Θα γίνουν μόνο οι 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται από τη συμφωνία με τηντρόικα