Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρωζώνη και η ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων

Όσο η ευρωζώνη –και, κατ’ επέκτασιν, η Ευρωπαϊκή Ένωση– βρίσκονται σε φάση χρηματοοικονομικής αστάθειας, τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η επιθυμητή οικονομική ένωση της Ευρώπης.


του Γιώργου Ζαββού*

Θερίζει η εποχική γρίπη

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη στη χώρα μας. Ήδη ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 23 πανελλαδικά, ενώ 29 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 05/2015, 30/01/2015) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Δύο νεκροί και 66 τραυματίες από έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό

Ο δήμος του Μεξικού αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα μαιευτήριο, στα νότια της πόλης αναφέροντας ότι οι νεκροί είναι δύο και όχι επτά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Ντέμη Ρούσσο


Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Ουκρανία-Ρωσία: Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, 24 νεκροί σε μια μέρα

Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Η Ρωσία αντέδρασε σήμερα στην παράταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίσηΤουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους 19 πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών...

Έντεκα φυσικά όπλα για το κρύωμα και τη γρίπη

Διανύουμε την περίοδο έξαρσης της γρίπης, των ιώσεων και του απλού κρυώματος. Εάν δεν θέλουμε να υποβληθούμε στα -συχνά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας- εμβόλια που ξεφορτώνονται οι φαρμακευτικές ή αν δεν έχουμε την ευκαιρία για έναν καλό μεσημεριανό ύπνο υπάρχουν μια σειρά από αποτελεσματικά φυσικά φάρμακα που καταπραΰνουν τα συμπτώματα της γρίπης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες σχετικά με την εποχική γρίπη:

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ. Νέες διαβεβαιώσεις για τις συντάξεις

Εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την καταβολή των συντάξεων έδωσαν σήμερα τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, όσο και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ζευγάρι εξαπατούσε ηλικιωμένους στις Σέρρες

Συστήνονταν ως υπάλληλοι εφορίας ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων
Για απάτη σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές των Σερρών κατηγορούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 30 και 45 ετών.

Σπάνιο χιονοτσίκλονο από τον Αρκτικό Κύκλο στον Αξιό

Ένα σπάνιο για την Ελλάδα πουλί καταγράφηκε στις αρχές Ιανουαρίου στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα από ομάδα ερασιτεχνών ορνιθοπαρατηρητών.

Καταγραφής δηλώσεων συνέχεια…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μια και δεν πρέπει να είναι κανείς σε θέση να βεβαιώσει ότι κατάλαβε τι είπε ο νέος υπουργός Βαρουφάκης σχετικώς με το τι σκοπεύει να πράξει – με το χρέος, τη λιτότητα, τα Πόρσε Καγιέν, τους δανειστές, τη «νέα συμφωνία-γέφυρα» - ας συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ώστε να μην εκπλαγεί κανείς με τα μελλούμενα:

Ελληνικό πλήγμα για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την ώρα που ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωνε την κυβέρνησή του, ο Τάσκ δήλωνε επισήμως ότι οι 28 ηγέτες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στην Ουκρανική πόλη της Μαριούπολης και πρότεινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

N. Peter Kramer, EU correspondent

H Ρόζα και ο Καμμένος κυβέρνηση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα και φέρει την ιστορική ευθύνη να εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, το οποίο έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα που πηγάζει από τις αρχές του.



του Φάνη Ζουρόπουλου*

Τι δείχνει κρανίo που βρέθηκε στο Ισραήλ

Για «συναρπαστικό εύρημα» έκαναν λόγο οι επιστήμονες
Ένα κρανίο ηλικίας 55.000 ετών που ανακαλύφθηκε στο βόρειο Ισραήλ, φωτίζει την μετανάστευση των προγόνων μας από την Αφρική προς την Ευρώπη μέσω της Μέσης Ανατολής. 

Σπάνια υδρόβια πουλιά στη λίμνη Παμβώτιδα!

• Πλούσια βιοποικιλότητα εξακολουθεί να φιλοξενεί η Λίμνη Παμβώτιδα, παρά την έντονη υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό συμπεραίνει ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας, με αφορμή τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών...

Στο «κόκκινο» τα ασφαλιστικά ταμεία - Αγωνία για τις συντάξεις

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΣΟΔΑ

«Συναγερμό» στο επιτελείο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων «σήμανε» η χθεσινή πρώτη ενδοκυβερνητική «ασυνεννοησία» ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δ. Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα Γ. Ρωμανιά για το εάν τα Ταμεία έχουν ή όχι την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τις συντάξεις του Μαρτίου στους συνταξιούχους.

Έρχεται σαρωτική ανεμοθύελλα!

 Άνεμοι μέχρι 11 μποφόρ στο Αιγαίο - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο έλεος της κακοκαιρίας

Ο καιρός δεν χαλάει απλά τις επόμενες ώρες αλλά η Ελλάδα θα πληγεί από την ιστορικήκακοκαιρία που θα πλήξει την Ευρώπη και διαρκέσει 10 με 12 μέρες. Έρχεταιανεμοθύελλα με νότιους ανέμους εως 11 μποφόρ στο Αιγαίο, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε κατάστημα στο Μοναστηράκι

Ξέσπασε στις 06:47

Δεν απειλεί προς το παρόν παρακείμενα σπίτια ή καταστήματα - Πυκνός ο καπνός στην περιοχή, δυσκολίες στην κίνηση στους γύρω δρόμους - Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματαΜεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε κατάστημα στη συμβολή των οδών Αγίου Φιλίππου και Ηφαίστου στο Μοναστηράκι. 

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε 85 άτομα για πλαστά διπλώματα οδήγησης

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Επιβλήθηκαν μέχρι και έξι χρόνια φυλακή - Πλήρωναν από 200 έως και 3.300 ευρώ για να αποκτήσουν