Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι πρέπει να δηλώσουν ξανά τα ακίνητα - Τα 8 SOS για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του εντύπου Ε9 για το 2015

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν, πώλησαν ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα εντός του 2014 έχουν προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2015 για να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν τις μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.

Πόθεν Έσχες για 17 υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Έλεγχος Πόθεν Έσχες διεξάγεται σε 17 υπαλλήλους που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι οποίοι είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό. 
Πρόκειται για 15 εφοριακούς, έναν υπάλληλο της κτηματικής εταιρίας και έναν της χημικής εταιρίας για τους οποίους δόθηκε εντολή ελέγχου της περιουσιακής τους κατάστασης.

Διαψεύδεται παραίτηση Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ο ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο όπου θα τεθούν όλα τα θέματα, σημειώνουν κύκλου του ΠΑΣΟΚ.

Διαψεύδουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη φήμες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να παραιτηθεί.

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Τσίπρα στην οποία συμμετέχουν με ένα υπουργείο και τέσσερις υφυπουργούς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Πολλές ήταν οι μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής, οι «αλλαγές» σε «κλειδωμένες» θέσεις υπουργείων και οι διαρκείς ανασχεδιασμοί, προκειμένου να επιτευχθούν ισορροπίες και συσχετισμοί δυνάμεων, αλλά και να σταλούν σαφή μηνύματα στην κοινωνία.

Εντοπίστηκε εγκεφαλικό κύκλωμα που ελέγχει το αίσθημα της δίψας

Βιολογικός διακόπτης

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εγκεφαλικό κύκλωμα που ελέγχει το αίσθημα της δίψας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Nature. Πειράματα που έγιναν σε τρωκτικά έδειξαν ότι αν μέρος του κυκλώματος ενεργοποιηθεί τεχνητά, αμέσως προκαλείται δίψα, ακόμη κι αν τα ποντίκια είχαν μόλις πιει νερό. 

Ποια τα υπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα

Δημιουργεί 4 υπερυπουργεία - Το προεδρικό διάταγμα κατατέθηκε στο ΣτΕ


Τέσσερα υπερυπουργεία δημιουργεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Παπαδημούλης: Είμαστε ανοιχτοί σε έναν προωθητικό συμβιβασμό για το χρέος

Εξέφρασε την άποψή του ότι η Ευρώπη θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να καταθέσει τις προτάσεις και το πρόγραμμα της.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία στο Αλμπαθέτε

Δυο Έλληνες πιλότοι σκοτώθηκαν όταν το μαχητικό τύπου F-16 που χειρίζονταν συνετρίβη κατά την απογείωση.Επιπλέον, οκτώ Γάλλοι χειριστές έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Αυτοί είναι οι δύο Ελληνες που βρήκαν τραγικό θάνατο από τη συντριβή του F-16 στην Ισπανία [εικόνες]

ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στο διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτηση συμμετοχής τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015.
Τι μπορείτε να πάθετε από το χτύπημα στο κεφάλι;
Ένα από τα συχνότερα καθημερινά προβλήματα που παρατηρείται σε άτομα κάθε ηλικίας είναι ένα χτύπημα στο κεφάλι που μπορεί να είναι δυνατό ή όχι. Ανεξαρτήτου της έντασης του χτυπήματος όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μεταξύ πολιτικού όρκου, Καισαριανής, ύμνου του ΕΑΜ και συγχαρητηρίων από την Μαρίν Λε Πεν, διάχυτη είναι η βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο των κενών υποσχέσεων και του άκρατου βερμπαλισμού.

Είναι και αυτός ένας από τους κανόνες της προπαγάνδας: Κάνε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, ότι υπάρχει συνέχεια λόγων, ότι τα επιχειρήματά σου παραμένουν ισχυρά.

Ανακαλύφθηκε ένας σούπερ-Κρόνος με τεράστιους δακτυλίους

Ολλανδοί και Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι ο εξωπλανήτης J1407b, ο οποίος είχε αρχικά ανακαλυφθεί το 2012, διαθέτει ένα γιγαντιαίων διαστάσεων σύστημα δακτυλίων, μπροστά στο οποίο ωχριά ο Κρόνος στο ηλιακό μας σύστημα.

ΗΠΑ: Συνθήκες βαθιάς κατάψυξης - Θα πληγούν 58 εκατομμύρια άνθρωποι

Πρόκειται για «ιστορική» κακοκαιρία, «απειλητική για τη ζωή», σύμφωνα με την αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Ουρές στα σούπερ μάρκετ - Κλειστοί οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό - Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.