Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς στη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ. Δείτε το βίντεο


ΕΚΤ: Ρευστότητα από τον ELA στις ελληνικές τράπεζες για 15 μέρες

Οι ξένοι δανείζουν, οι Έλληνες... σηκώνουν

Το αίτημα χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Σε 15 μέρες θα συζητηθεί η ανανέωση του αιτήματος για συνέχιση παροχής ρευστότητας - 1,8 δισ.ευρώ οι σημερινές εκροές, 1,4 δισ. την Τρίτη και 1 δισ.την ΔευτέραΔεκτό για δύο εβδομάδες έγινε το αίτημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για υπαγωγή στον ELA, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Νέα εκκαθαριστικά με μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Oλοκληρώθηκε η εκκαθάριση για 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υπέβαλαν ( ως 30 Δεκεμβρίου 2014) δικαιούνται έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2014. 

Τιμωρήθηκε πρώην αντιδήμαρχος για το γνήσιο της υπογραφής

Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, καθώς κατηγορήθηκε ότι βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής σε πλαστή υπεύθυνη δήλωση, με συνέπεια να εξαπατηθεί μία γυναίκα και να χάσει το αυτοκίνητό της.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Διαβάστηκαν για πρώτη φορά ελληνικοί πάπυροι καμένοι στην έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Αρχαίοι πάπυροι γραμμένοι στα ελληνικά, που είχαν καεί από την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και είχαν θαφτεί στις στάχτες της γειτονικής πόλης του Ηρακλείου (Ερκουλάνουμ), για πρώτη φορά θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους, καθώς επιστήμονες κατάφεραν, με τη βοήθεια μιας νέας ισχυρής τεχνικής ακτίνων-Χ, να διαβάσουν τις πρώτες λέξεις σε δύο από αυτά τα χειρόγραφα.

Αποζημιώσεις άνω των 11 εκατ. ευρώ σε 7.273 αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 11.542.165 ευρώ, θα καταβάλει αύριο οΕΛΓΑ σε 7.273 αγρότες για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή ή στο ζωικό κεφάλαιο.

ΤΟΥΜΠΑ Ιδιοκτήτης πυροβόλησε ενοικιαστή διαμερίσματος

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης πυροβόλησε με αεροβόλο τον 61χρονο ενοικιαστή, θεωρώντας ότι καθυστερούσε ενοίκια, που όμως το θύμα της επίθεσης είχε καταβάλει.

Αυτοκόλλητο τατουάζ για διαβητικούς

Σύμφωνα με τους εφευρέτες οι διαβητικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ένα μικρό αυτοκόλλητο ειδικά σχεδιασμένο να αποσπά και να μετρά το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα.

Σύλληψη για αιματηρό επεισόδιο σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας άνδρας, 51 ετών, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για τον «πρωταγωνιστικό» του ρόλο σε αιματηρό επεισόδιο, τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από κεντρικό μπαρ της πόλης.

Όλα μπορούν να καταστραφούν σε μια στιγμή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την περασμένη Παρασκευή, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναθεώρηση της προοπτικής της Ελλάδας σε «αρνητική» από «σταθερή».

Έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών, που μπορεί να καθυστερήσει την πρόσβαση της χώρας στην αγορά και να βλάψει την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές του 2015 [λίστες]

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δεκαοκτώ κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε αναλυτικά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

«Βάλτε το κοτόπουλο στην κατάψυξη, πριν το μαγειρέψετε»

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις από το κοτόπουλο, φροντίστε να το καταψύχετε εντελώς και να το ξεπαγώνετε προσεκτικά πριν το μαγειρέψετε, συνιστά μία βρετανίδα ειδικός.