Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι Έλληνες παίζουν με την φωτιά

Η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας εξαρτάται από τον βαθμό ορθολογικότητας των ψηφοφόρων της.

«Το 2015 ίσως αποδειχθεί από πολύ νωρίς “μαύρη χρονιά” για την Ελλάδα. Θα πάνε δε κυριολεκτικά χαμένα πέντε χρόνια θυσιών και προσπαθειών, οι οποίες φέτος θα άρχιζαν να αποδίδουν».

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν έχει κανένα πρόβλημα, αρκεί η Ελλάδα να μπει σε φάση ανάπτυξης και να βελτιώσει περαιτέρω τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της.



του Andrew Watt* 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Βιομηχανία πλαστών διπλωμάτων

Βιομηχανία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ να δώσουν εξετάσεις κατηγορούνται ότι έστησαν υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών στη Θεσσαλονίκη.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ευχαριστήρια επιστολή από το 19χρονο τυφλό φοιτητή

Φοιτητής είναι πλέον ο Αργύρης Κουμτζής, ο 19χρονος τυφλός από τα Πεύκα Θεσσαλονίκης, που διεκδικούσε για ενάμιση και πλέον χρόνο την εγγραφή του στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Μερική επιστράτευση κήρυξε το Κίεβο

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΑΝΑΤ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Για τέταρτη φορά η ουκρανική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα μερική επιστράτευση για περίπου 50.000 άνδρες, την ώρα που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

YΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ 
Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων των δημοσίων υπαλλήλων, των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ».

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ που δικαιούνται φοιτητές για στέγαση, εφόσον φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Η ελεύθερη οικονομία και οι νοθευτές της

Προσβολή του Χάγιεκ και του έργου του αποτελούν οι πρακτικές μεγάλων εταιρειών οι οποίες, με δεσπόζουσα θέση στην αγορά, νοθεύουν κάθε έννοια ανταγωνισμού

Σύμφωνα με το Φρήντριχ φον Χάγιεκ, όσο αυξάνει ο έλεγχος της οικονομίας από το κράτος, τόσο μειώνονται τα περιθώρια αυτονομίας του ατόμου και μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας κρατικής τυραννίας.

του Λέανδρου Σλάβη* 

Επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας εν όψει εκλογών

Επιστρέφονται από την Τετάρτη οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Διαβολικό σαλιγκάρι σκοτώνει με υπογλυκαιμικό σοκ

Ψεκασμοί με ινσουλίνη

Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα

Το δηλητήριό του θεωρείται από τα ισχυρότερα του ζωικού βασιλείου. Είναι ο «κώνος ο γεωγράφος», ένα αρπακτικό θαλάσσιο σαλιγκάρι που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους κολυμβητών και ψαράδων.

Εκλογές 2015: Ανοικτά και το Σαββατοκύριακο τα Γραφεία Ταυτοτήτων

Την έκτακτη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, που λειτουργούν στα Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες λόγω των εκλογών, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η νέα πραγματικότητα της τρομοκρατίας

Ένα πολυσύνθετο φαινόμενο απειλεί τις δυτικές κοινωνίες και προέρχεται από το εσωτερικό τους, με κορυφαία την περίπτωση της Γαλλίας.


Η άμυνα των κοινωνιών μας έναντι της νέας τρομοκρατίας οφείλει να περιορίσει τις μαύρες τρύπες του ιδεατού χώρου.

του Γιώργου Πρεβελάκη* 

Κανείς να μην πει ότι παραπλανήθηκε. Μας τα έχουν πει όλα!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτή είναι η μοναδική ίσως φορά στην μεταπολιτευτική Ιστορία μας που ο λαός δεν θα έχει καμιά δικαιολογία να δηλώσει (κατόπιν καταστροφής, βεβαίως) ότι παραπλανήθηκε.

Αν δηλαδή ο λαός αποφασίσει να φέρει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το έχει κάνει συνειδητά και γνωρίζοντας τα πάντα.

Έως το Δεκέμβριο η απόσυρση αυτοκινήτων

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή και τα τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών, αντίστοιχα

Μισές εξηγήσεις, μισές αλήθειες, μισές δουλειές…

Αν στην Ελλάδα δεν απελευθερωθεί πλήρως το δικαίωμα εισόδου στην παραγωγή αγαθών, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία μεταβολής των σχετικών τιμών, θα περιμένουμε την ανάπτυξη πάρα πολλά χρόνια ακόμα…

του Ηλία Λεκκού* 

Ο εκλογικός νόμος θα καθορίσει την αυτοδυναμία ή την συγκυβέρνηση!

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την φιλοσοφία που διέπει τον περιβόητο υφιστάμενο εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, που αντικατέστησε τον προηγούμενο του Σκανδαλίδη.

του Φάνη Ζουρόπουλου *

Νέα συσκευή θα επιτρέπει σε κωφούς να ακούν με τη γλώσσα

Θα στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο
Τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν αποδειχθεί αρκετά επιτυχή στην αποκατάσταση της ακοής σε κωφούς ασθενείς, όμως η χειρουργική επέμβαση είναι επεμβατική, ακριβή και δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Μάθε πού ψηφίζεις από το τηλέφωνο και το Διαδίκτυο

Την Τρίτη ενεργοποιείται από το ΥΠΕΣ η τηλεφωνική γραμμή 213-1361500προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Η γραμμή θα λειτουργήσει Τρίτη-Παρασκευή από τις 9:00 έως 17:00, το Σάββατο από 9:00 έως 19:00 και την Κυριακή από 7:00 έως 19:00.