Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ Κοινό μέτωπο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Κοινό μέτωπο συγκροτούν οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διεκδικήσουν από κοινού κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ για την προώθηση μιας σειράς ζητημάτων υπερτοπικής σημασίας, με κορυφαία αυτά που αφορούν τους τομείς της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης.

Της Βαρβάρας Ζούκα
Φωτ.: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Πρώην υπουργός ανάμεσα στους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών

Ποινικοί κρατούμενοι καταδικασμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας αλλά και πρώην υπουργός που εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στη νέα μεγάλη υπόθεση εκβιαστών σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές.

ΕΛ.ΑΣ. Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν ερευνών για το μαροκινής καταγωγής άτομο που οργάνωνε τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Βέλγιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει εξελικτικά την «επιβίωση» των χωρών

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Βρετανοί επιστήμονες αναφορικά με τα παγκόσμια αποθέματα ορυκτών καυσίμων, καθώς -όπως προειδοποιούν- το μεγαλύτερο μέρος από τα αναξιοποίητα μέχρι σήμερα αποθέματα της Γης πρέπει να μείνουν για πάντα στο υπέδαφος, αν η ανθρωπότητα θέλει να αποφύγει να κλιμακώσει σε επικίνδυνο βαθμό την κλιματική αλλαγή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Υποδέχτηκα σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ενημέρωσα για μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην κοινωνική πολιτική και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ποιες μικρές επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την απογραφή

Ενας βραχνάς λιγότερος για μικρές επιχειρήσεις καθώς γλιτώνουν τη γραφειοκρατία αφού η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δίδεται απαλλαγή σε ορισμένες κατηγορίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία από τη διενέργεια φυσικής απογραφής και της τήρησης αρχείου αποθεμάτων.

Καθαρίστε τον οργανισμό σας φυσικά: Οι χυμοί που διώχνουν τις τοξίνες

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Ο οργανισμός είναι καλό να ανανεώνεται και να καθαρίζεται συχνά από τις τοξίνες. Το να διατηρούμε το σώμα μας όμορφο και υγιές δεν είναι δύσκολο, αφού το μυστικό βρίσκεται στο ποτήρι σας.

Ουρανός σαν... καλειδοσκοπικό: Μέσα στα τζαμιά του Ιράν

Είναι μια πλευρά του Ιράν που δε γνωρίζουν πολλοί: το "καλειδοσκοπικό", εντυπωσιακό εσωτερικό με τα περίπλοκα σχέδια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των τζαμιών της χώρας.

“Ελυσε όλα τα άλλα προβλήματα η Ιερά Σύνοδος και πήρε σειρά η λογοκρισία του διαδικτύου!

Η διοικούσα εκκλησία ενοχλείται από ιστοσελίδες ενοριών, μοναχών, κληρικών και χαρακτηρίζει «αιρετικούς» τους διαφωνούντες!

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Ελυσε όλα τα άλλα προβλήματα η Ιερά Σύνοδος και πήρε σειρά το διαδίκτυο! Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως τη στιγμή που για θέματα όπως το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ η ΔΙΣ σφυρίζει αδιάφορα, θυμήθηκε να «τραβήξει αυτιά» ενοριών, κληρικών και μοναχών που διατηρούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!

Καλαμάρι «γίγας» στο Κατάκολο -Το ξέβρασε η θάλασσα.Εικόνες

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ


Ένα ασυνήθιστο εύρημα εντόπισαν κάτοικοι του Κατάκολου στην παραλία. Έκπληκτοι, αντίκρισαν ένα καλαμάρι- γίγας, το οποίο είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Ανακύκλωση: επαναστατική τεχνολογία χωρίς νερό μας γλυτώνει από τα πλαστικά

Μια εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στο Μεξικό υποστηρίζει ότι μπορεί να ανακυκλώσει ποσοστό άνω του 90% από οποιοδήποτε είδος πλαστικού χωρίς κατανάλωση νερού.

Η νέα μέθοδος επίσης μειώνει το κόστος της ανακύκλωσης κατά το ήμισυ δίχως να βλάπτεται η ποιότητα της διαδικασίας.

Αγρια δολοφονία 52χρονου στα Γιάννενα

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

Νεκρός με μία μαχαιριά στην καρδιά, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην πόλη των Ιωαννίνων, ένας 52χρονος από το Αργυρόκαστρο, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ. Τον άτυχο άνδρα, που ήταν πατέρας τριών παιδιών, βρήκε δολοφονημένο στην κουζίνα του σπιτιού η σύζυγός του, την ώρα που επέστρεψε στο σπίτι.