Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το σχέδιο του παντουρκισμού από την Άγκυρα και στην Κριμαία

Τουρκία : Η Ρωσία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της για την Κριμαία!

Η Τουρκία κατηγόρησε την Ρωσία ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει για τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας , και ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην περιοχή, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com .

Παιδοχειρουργική “Γ. Γεννηματάς”: Εφημερίες στην εντατική

Εφημερίες του… τρόμου συνεχίζουν να κάνουν οι γιατροί στην Α’ παιδοχειρουργική κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.



Της Νικολέττας Μπούκα

ΟΑΣΘ «Ακριβό αντίτιμο, φτωχή εξυπηρέτηση»

Ακριβά - υπερτιμημένα εισιτήρια, αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, γερασμένος στόλος, μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και συνωστισμός λόγω της μείωσης της συχνότητας των λεωφορείων είναι μερικά, μόνο, από τα ζητήματα τα οποία ανέδειξαν οι 9.000, περίπου, πολίτες που συμμετείχαν σε έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών με τίτλο «Η άποψη των επιβατών για τον ΟΑΣΘ»

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ Ψηφίζουν στον “Ευκλείδη”

Στο σχολικό συγκρότημα του “Ευκλείδη” καλούνται να προσέλθουν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους στις 25 Ιανουαρίου οι χιλιάδες των πολιτών που ψηφίζουν στη Θεσσαλονίκη με το καθεστώς του ετεροδημότη.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις σε αυτοκινητοδρόμους για ψάρια και άγρια ζωή [video]


Στην Ελλάδα καταφέραμε με τα πολλά -και αφότου δεκάδες αρκούδες και λύκοι βρήκαν τραγικό θάνατο στην άσφαλτο θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών και επιβατών- να τοποθετήσουμε ειδικούς φράχτες σε τμήματα της Εγνατίας Οδού και των παρακαμπτηρίων της, στις περιοχές εκείνες όπου ενδημεί η άγρια ζωή.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Το Beagle 2 δεν... αγνοείται πια: Προσεδαφίστηκε στον Αρη... 12 χρόνια μετά!

Το βρετανικό διαστημικό όχημα Beagle 2 (Ιχνηλάτης), το οποίο κάποτε χαρακτηρίστηκε "ηρωική αποτυχία" από τον Βασιλικό Αστρονόμο, βρέθηκε στον Άρη, 12 χρόνια αφότου χάθηκαν τα ίχνη του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Την Δευτέρα η κεντρική πολιτική ομιλία του Γκιουλέκα


Στο χέρι σου είναι να αποφασίσεις στις 25 Γενάρη σε ποια Ελλάδα θέλεις να ζεις, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης




Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια και οι σταυροί προτίμησης

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (όπως αποτυπώνονται στο Π.Δ. 4/2013), οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους σύμφωνα με το Ν.4304/2014 (που τέθηκε σε ισχύ την 01/01/2015), κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που αποστάλθηκε στα πολιτικά κόμματα.

Η μεγάλη έκλειψη και έξι ακόμα μεγάλα διαστημικά γεγονότα του 2015

Τα μεγάλα αστρονομικά γεγονότα του 2015 σταχυολόγησε η γερμανική ιστοσελίδα τηςDeutsche Welle και σας τα παρουσιάζουμε συνοπτικά στο econews.

—Η μεγάλη έκλειψη

Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον: ποια έργα μένουν εκτός – Πού πέφτει χρήμα

Σύμφωνα με χθεσινές αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ,απεντάσσονται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» οι παρεμβάσεις σε ορισμένους δήμους που δεν παρουσίαζαν πρόοδο και εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στις κατοικίες, από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είχε σήμερα το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε τον κ. Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Ανεστάλη η απεργία - αποχή της ΠΟΕ - ΟΤΑ από τις εκλογές

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για προκήρυξη απεργίας, «σε αντίθεση με όσους μίλαγαν για προσχηματική απεργία - αποχή αλλά και επικοινωνιακού χαρακτήρα απόφαση».

Ο πλουσιότερος βασιλιάς της Ευρώπης είναι... έκπληξη -Ο ηγέτης της μικροσκοπικής χώρας με την ιλιγγιώδη περιουσία [εικόνες]


ΕΝΑΣ... ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ


Μπορεί το Μπάκινγχαμ, το πιο γνωστό ευρωπαϊκό παλάτι να εκτιμάται ότι αξίζει 295 εκατ. λίρες ωστόσο μοιάζει να... ωχριά μπροστά στην περιουσία των 30 δισ. λιρών του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι της Ταϊλάνδης.

Μνημεία, χαρακτηρίστηκαν έξι πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου


Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού 


Γέφυρα που βρίσκεται στον ποταμό Αώο. 

Ελεύθερες οι δύο Ιταλίδες αιχμάλωτες ισλαμιστών στη Συρία

ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο νεαρές Ιταλίδες, που εργάζονταν για μία ανθρωπιστική οργάνωση και είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου στη Συρία.