Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΥΜΑ Μειωμένη η κατανάλωση κρασιού λόγω κρίσης

Ο οίνος είναι συνδεδεμένος με την παράδοση και την κουλτούρα των Ελλήνων, ωστόσο η κρίση έχει πλήξει και αυτόν τον κλάδο. Η αρνητική οικονομική συγκυρία ευνοεί την υποκατάσταση των εμφιαλωμένων κρασιών από το χύμα, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

ΒΕΛΓΙΟ: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ


Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και ένα ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά, σε επιδρομή ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας, όπως μετέδωσε - μέσω του ιστοτόπου της - η δημόσια βελγική τηλεόραση RTBF.

Βέλγιο: Πολύνεκρη επιχείρηση με στόχο τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση

Συναγερμός στη χώρα



Εικόνα από το σημείο της επιχείρησης, όπως ανέβηκε στο Facebook

ΑΠΘ Κατεβαίνει στην πίστα της… Αριστοτέλους το μονοθέσιο

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ζωντανή επίδειξη του μονοθέσιου ART-14, με το οποίο η ομάδα Aristotle Racing Team (ART) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γνώρισε σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΚΕΠΑ Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρίες και τους χρονίως πάσχοντες

Σε νέες περιπέτειες βρίσκονται τα άτομα με αναπηρίες και οι χρονίως πάσχοντες. Μπορεί η αναμονή, για να περάσουν από τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), να έχει μειωθεί από τον έναν χρόνο στους δύο-τρεις μήνες, ωστόσο η πολιτεία βάζει… χέρι στο ποσοστό αναπηρίας μειώνοντάς το δραματικά.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ «ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» (RIS3). Η Δημόσια Δαπάνη για την υλοποίηση της Στρατηγικής της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» προϋπολογίζεται σε 240 εκ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της ξεπερνά τα 430 εκ. ευρώ.

Και ηλεκτρονικά η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι των άλλων παροχών, εκτός από την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων και το βοήθημα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Διαβάστε αναλυτικά...

Απίστευτης έκτασης σφαγή από τη Μπόκο Χαράμ δείχνουν νέες εικόνες

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία δείχνουν πρωτοφανή καταστροφή στις πόλεις Μπάγκα και Ντόρον Μπάγκα της ταραχώδους πολιτείας Μπόρνο, που αποτελεί προπύργιο της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία. Τοπικοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 2.000 νεκρούς από τις επιθέσεις των ισλαμιστών.

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη και μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

Μεγάλη φωτιά στο Όξφορντσαϊρ της Βρετανίας

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου στο Οξφορντσαιρ της Βρετανίας η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται σε εμπρησμό.

Σοκ για πάνω από 65.000 δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο στην Ελλάδα από την άρση της ισοτιμίας με το ευρώ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Σοκ για πάνω από 65.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα που πήραν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο προκαλεί η κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ στα 1,20 ευρώ. 

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη από τευτλοπαραγωγούς στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα τευτλοπαραγωγοί, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί.

Οι τευτλοπαραγωγοί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να λάβουν απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα έχει αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στις 10.30’ το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Στο κέντρο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου -Ποια τα δύο επικρατέστερα σημεία

ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Σύντομα θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της Αθήνας, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του και για τα δύο σημεία που έχουν προταθεί από τον Δήμο Αθηναίων.

Οι μειώσεις τιμών στο πετρέλαιο δεν φτάνουν στις αντλίες

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 45$ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ

Κάτω ακόμη και από τα 45 δολάρια/βαρέλι υποχώρησε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας, με αφορμή, αυτήν τη φορά, τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το αδιαχώρητο για μία ακόμη χρονιά στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγκαλαβρυτινού. Δείτε εικόνες


 Με τις ευλογίες δύο Μητροπολιτών, παρουσία πολλών υποψήφιων βουλευτών και με κυρίαρχη την ευχή ''ΟΧΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ'' έγινε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Περισσότερα από 1.000 μέλη και φίλοι του Παγκαλαβρυτινού παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.


Τα ψέματα για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σε μια από τις πολλές «επιθέσεις παραπλάνησης», ο κ. Τσίπρας αρέσκεται να επαναλαμβάνει συνεχώς τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τον κίνδυνο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ.

Με τη διαφορά ότι, κάθε φορά, απομονώνει μια από τις φράσεις τους παραλείποντας τα τμήματα εκείνα που δεν τον συμφέρουν.

Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 26 Ιανουαρίου

ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ

Ένας μεγάλος αστεροειδής, ο «2004 BL86», ο οποίος έχει διάμετρο περίπου μισού χιλομέτρου, θα περάσει στις 26 Ιανουαρίου σχετικά κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου τριπλάσια από τη Σελήνη, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε η NASA.

8 ύπουλες συνήθειες που ανεβάζουν το ζάχαρο

Δεν τρώτε πρωινό Σύμφωνα με έρευνα του 2013 υπέρβαρες γυναίκες, που δεν έτρωγαν πρωινό (συνήθως το κάνουμε για δίαιτα, με τα αντίθετα πάντα αποτελέσματα) εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα τους, όταν μερικές ώρες αργότερα έπαιρναν το μεσημεριανό τους, συγκριτικά με τις μέρες που έτρωγαν κανονικά το πρωινό τους.

Πρόωρη σύνταξη για 100.000 ασφαλισμένους - Ποιοι κερδίζουν 2 ως 5 χρόνια

Κι όμως υπάρχουν 12 κατηγορίες εργαζομένων που μένουν ανεπηρέαστοι από τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό που φέρνουν και περισσότερα χρόνια στη δουλειά και λιγότερα χρήματα στις συντάξεις