Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η κρίσιμη χρονιά του Ισλαμισμού

Για τον δυτικό κόσμο και όχι μόνον, το 2015 θα είναι η χρονιά-σταυροδρόμι για το αν το δολοφονικό Ισλαμικό Κράτος θα πετύχει ή όχι τους στόχους του.




του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Η φωτογράφος που αψηφά τη βαρύτητα -Δημιουργεί μαγικές σκηνές με ιπτάμενα αντικείμενα [εικόνες]

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ


Οι περισσότεροι φωτογράφοι επικεντρώνονται στην έκφραση του μοντέλου τους. Οχι όμως η Σερίς Ντουσέντ. Εκείνη προτιμά να ασχοληθεί με τις σκέψεις, τους φόβους και τη φαντασία τους. Και τις αποτυπώνει στο χαρτί... αψηφώντας τη βαρύτητα.

Βρέθηκε νεκρός μέσα σε πλημμυρισμένο υπόγειο

Νεκρός μέσα σε υπόγειο ανεγειρόμενης οικοδομής στην οδό Γιαννιτσών βρέθηκε χθες το μεσημέρι άγνωστος άνδρας.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο από νερά της βροχής. Από τα πρώτα στοιχεία η αστυνομία έχει απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας, που θα γίνει αύριο και θα κρίνει τις περαιτέρω έρευνες.

ΟΡΑΣΗ «Όπλο» υπέρ των διαβητικών η ουσία ρανιμπιζουμάμπη

Σε σημαντικό «όπλο» στα χέρια των γιατρών εξελίσσεται η δραστική ουσία ρανιμπιζουμάμπη. Πρόκειται για μία από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς δραστικές ουσίες στην αντιμετώπιση του διαβητικού οιδήματος της ωχράς κηλίδας, γεγονός που έχει διαπιστωθεί σε πλήθος πολυκεντρικών μελετών.

Άμεση καταβολή 33 εκατ. ευρώ στους ροδακινο-παραγωγούς

«Η δικαίωση του ελληνικού αιτήματος αποδεικνύει πως με σύνεση, υπεύθυνη στάση, συντονισμένες προσπάθειες, οργανωμένη δουλειά και ουσιαστικές παρεμβάσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκατ. ευρώ στους Έλληνες παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών...

NASA. Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Σώοι οι αστροναύτες - Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα η διαρροή αμμωνίας

Οι έξι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι ασφαλείς και έχουν καταφύγει στο ρωσικό τμήμα του ISS, αφού σήμανε ο συναγερμός στο αμερικανό τμήμα του, ανακοίνωσε σήμερα η Nasa.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ. Ερχεται η εφορία για όλα τα ακίνητα που ηλεκτροδοτήθηκαν από 2009 έως 2013

Σε έλεγχο σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ θα υποβληθούν οι φάκελοι των ακινήτων που ηλεκτροδοτήθηκαν από 1.1.2009 μέχρι και 31.12.2013 και είχαν οικοδομική άδεια από 1.1.1995 κα μετά.

Η Google υποχρεώθηκε να διαγράψει πάνω από 345 εκατομμύρια συνδέσμων πειρατικών ταινιών-μουσικής το 2014

Η «πειρατεία» νόμιμου υλικού δεν είναι κάτι το άγνωστο στην βιομηχανία των ταινιών κινηματογράφου, μουσικής – και όχι μόνο. Από την στιγμή που εμφανίστηκε το πρότυπο VHS πριν από σαράντα περίπου χρόνια, όπως το κάθε μορφής λογισμικό (προγράμματα, παιχνίδια) για υπολογιστές στα τέλη της δεκαετίας του ’70, αλλά και η μουσική ακόμα πιο πριν, που αντιγραφόταν σε κασέτες από τα βινύλια (και αργότερα από τα CD), τα παράνομα αντίγραφα οργίαζαν.

Επτά καταζητούμενους τζιχαντιστές ψάχνει στην Αθήνα η Europol

Με στοιχεία και φωτογραφίες

Επείγον σήμα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας έφτασε και στη χώρα μας - Αναμένουν χτύπημα μέχρι 17 Ιανουαρίου - Τι λένε οι πληροφορίεςΕάν έχουν περάσει από την Ελλάδα επτά καταζητούμενοι και επικίνδυνοι τζιχαντιστές αναζητά η Europol, με κατεπείγον σήμα της που έφτασε και στη χώρα μας, όπως και σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Με κλομπ και χειροπέδες
Σχεδόν 16 μήνες μετά την επίσημη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση του προσωπικού της σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα, οι δημοτικοί αστυνομικοί ξανάρχονται «και με τη βούλα του νόμου», αυτήν τη φορά ενταγμένοι στην ΕΛ.ΑΣ. και διαθέτοντας αρμοδιότητες διευρυμένες και πιο ουσιαστικές.

Στεφανιαία νόσος: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Η στεφανιαία νόσος είναι η νόσος των στεφανιαίων αρτηριών μέσω των οποίων τρέφεται και οξυγονώνεται η καρδιά.


Η στεφανιαία νόσος οφείλεται στη δημιουργία πλούσιων σε χοληστερόλη αθηρωματικών πλακών στο τοίχωμα των επικαρδιακών στεφανιαίων αρτηριών , με αποτέλεσμα την στένωση του αυλού τους και την παρεμπόδιση της ροής του αίματος μέσα από αυτές.

Δημιούργησαν στο εργαστήριο ανθρώπινο σκελετικό μυ που συσπάται σαν τον φυσικό μυ

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο για πρώτη φορά έναν ανθρώπινο σκελετικό μυ, ο οποίος μπορεί να συστέλλεται και να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα όπως ο φυσικός μυς.

Γιατί οι Τούρκοι απειλούν την Γερμανία

H τουρκική παρουσία στην Γερμανία τροφοδοτεί και πολιτικές τάσεις –ιδιαίτερα δε στην σημερινή φάση κρίσης ρευστότητας.


Στο γενναιόδωρο γερμανικό κράτος προνοίας, το 80% των Τούρκων που κατοικούν σε αυτό ζει με κρατικά επιδόματα και πάντα καταφέρνει να μην εργάζεται.

του Ρούντι Κινκελμπεργκ* 

Η απάτη ως ιστορική φάρσα

Η Ιστορία, αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας, μάς δείχνει ότι τα 250 τελευταία χρόνια τα προβλήματα της ανισότητας και των ανθρώπινων αδικιών συνέβαλαν στις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της ανθρώπινης ιστορίας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Το ψέμα και η εγωπάθεια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η καινούργια «ωραία» και βολική άποψη των τελευταίων ημερών, είναι η άποψη που διατύπωσε ο οικονομολόγος Γιενς Μπόιζεν-Χογκρέφε του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία, σύμφωνα με την οποία ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα κόστιζε στη Γερμανία 40 δις ευρώ, ενώ μια έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ θα κόστιζε 76 δις ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Συνεχίζονται για το Β΄εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015 τα προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας που υλοποιεί με επιτυχία από το 2011 σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γλυπτά από πάγο στη λίμνη της Καστοριάς. Δείτε όμορφες εικόνες

Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καστοριάς.

Η στάση απέναντι στη Ρωσία «διχάζει» το Βερολίνο

Ο Tusk, Πολωνός πρώην Πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο συντηρητικός «ομοϊδεάτης» αλλά προέρχεται επίσης από μια χώρα, όπως και η Ανατολική Γερμανία της Merkel, που αποτίναξε την κυριαρχία του σοβιετικού κομμουνισμού το 1989.

του N. Peter Kramer

Οι αναποφάσιστοι θα αποφασίσουν

Αν η ΝΔ μπορέσει να πείσει τους μισούς από τους 760.000 αναποφάσιστους –που σε ποσοστό 70% είναι φιλοευρωπαίοι, μέσης και ανώτερης παιδείας και μεταρρυθμιστές– να την υπερψηφίσουν, τότε θα σημειωθεί και η μεγάλη έκπληξη των εκλογών –με συνέπεια, σοβαρά προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Σπείρα εξαπατούσε βαριά ασθενείς: Τους πωλούσαν νερό και βιάγκρα ως θαυματουργό φάρμακο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που φέρονται να είναι μέλη σπείρας απατεώνων που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να εμπορεύονται την ελπίδα βαριά ασθενών στους οποίους έταζε θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία με βάση το DNA τους, προχώρησε η ΕΛΑΣ την Κυριακή.

EUROPOL: Πάνω από 5.000 Ευρωπαίοι στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους

H Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία και πλέον, εκτιμά ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουάινραιτ.