Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

To εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Και ο Μωάμεθ «είναι Σαρλί»

Πρώτο τεύχος μετά το μακελειό


Κανονικά -και κάθε άλλο παρά κανονικά- θα κυκλοφορήσει το Charlie Hebdo την Τετάρτη, μετά το μακελειό με τους 12 νεκρούς από την επίθεση σε ένα Παρίσι που μετρά συνολικά 17 νεκρούς στο τριήμερο τρόμου: Το εξώφυλλο αποκαλύφθηκε, και είναι ξανά «βλάσφημο» απεικονίζοντας τον Μωάμεθ να κρατά πλακάτ Je suis Charlie. 

Εβραϊκή εφημερίδα αφαίρεσε όλες τις ηγέτιδες κρατών από την πορεία του Παρισιού!

Η δημοσίευση της παραποιημένης «φωτοσοπαρισμένης», φωτογραφίας, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα




Επιστρέφει χρήματα για να γλιτώσει τη φυλακή

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που κατηγορείται ότι πήρε ως παράνομη αμοιβή για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης. 

Στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας o Παΐσιος

Σε αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου, προχώρησε με σημερινή της ομόφωνη απόφαση η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από σχετική εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής.

Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης -γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994- ήταν Έλληνας μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του.

Θεαγένειο: Φροντίδα σε 121 ανασφάλιστους καρκινοπαθείς

“Αυτό που περνούν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν είναι μια απλή γρίπη. Είναι ζωή και θάνατος. Γι’ αυτό οφείλουμε ως κράτος και ως κοινωνία να τους παρέχουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν σύστημα υγείας.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Μάθε πού ψηφίζεις με ένα κλικ

Σε ισχύ έχει τεθεί η εφαρμογή “Μάθε πού ψηφίζεις” του υπουργείου Εσωτερικών, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Χθες μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια και δήμο και των εκλογέων σε κάθε τμήμα.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

ΣΧΟΛΕΙΑ Κλειστά στις 23 και 26 Ιανουαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν στις 23 και 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να διενεργηθούν οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ Ψάχνει τώρα και ο εισαγγελέας


Την παρέμβαση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκάλεσε η εξέλιξη με το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας που δεν έγινε ποτέ με υπαιτιότητα του δημοσίου και έχει πλέον συνέπεια την καταβολή αποζημίωσης 73 εκατ. ευρώ από το δημόσιο κορβανά.
Με αφορμή το δημοσίευμα της “Μ” για την καταβολή της πρώτης δόσης της αποζημίωσης, ο εισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, αναζητώντας ευθύνες από κρατικά στελέχη.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ολες οι αλλαγές στις συντάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Ετοιμοι για τη συνταξιοδότηση είναι 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αγορά εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το πότε συμπληρώνεται η 25ετία (20ετία στην περίπτωση των τριτέκνων).

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτων: Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου η αντικατάσταση




Στις 18 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Πρόστιμο για προσωπικά δεδομένα στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.

Συγκέντρωνε στοιχεία νομικών προσώπων τα οποία είχε την άποψη ότι δεν συνιστούσαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα