Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι αλλαγές σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ

Δεκαοχτώ παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό έρχονται φέτος, με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Η αρχή έγινε από τις κύριες συντάξεις, ενώ διαφορετικές ταχύτητες ισχύουν για επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ.

Χάος στη Βενεζουέλα – Στρατιώτες φρουρούν σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Πρωτοφανείς ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών

Τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα όπως χαρτί υγείας και απορρυπαντικά - «Μην πέσετε στην απελπισία. Εχουμε προϊόντα για όλους και την επάρκεια να τα καλύψουμε με ηρεμία και υπομονή.

“Θεματικές” διαδρομές με φόντο τη Θεσσαλονίκη

Ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος οι “θεματικές” διαδρομές με φόντο την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι διαδρομές αυτές εστιάζουν κάθε φορά και σε διαφορετικό πεδίο ή πτυχή της ζωής ή της ιστορίας ενός τόπου, ενός σημείου, ενός ή πολλών μνημείων.

Του Μάνου Θεοδωρίδη

Θεσσαλονίκη: Χώροι προστασίας πολιτών από το ψύχος

Τέσσερις χώροι παραμένουν από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη ανοικτοί, για την προστασία πολιτών από το ψύχος.
Οι χώροι, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι μέχρι την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, είναι το 2ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η. (Λαγκαδά 35, 1ος όροφος τηλ. 2310514456) και το 5ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η. (Αλεξανδρείας 27, ισόγειο τηλ. 2310820110).

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 , στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τεχνολογία για ποδηλάτες στη CES 2015

Έξυπνα πετάλια τα οποία προειδοποιούν πότε ένα ποδήλατο έχει κλαπεί και κράνη τα οποία «αντιλαμβάνονται» μια επερχόμενη σύγκρουση παρουσιάστηκαν στη φετινή CES 2015 στο Λας Βέγκας.

Ξεκινά την Πέμπτη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014 από τους δήμους όλης της χώρας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε κατά λάθος τον αδερφό της

Οικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν 42χρονη πυροβόλησε τον κατά έναν χρόνο μικρότερο αδελφό της, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Τελικά, ποιος χορεύει υπό τους ήχους των νταουλιών;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν ακούμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως όλα όσα λέει, όλα όσα κάνει και όλα όσα λέει ότι θα κάνει, σκοπό έχουν να βελτιώσουν την οικονομία της χώρας και επομένως την κατάσταση του λαού.

Φυλακισμένος για 2,5 χρόνια λόγω… συνωνυμίας

Στη δίνη του δικαστικού συστήματος και των μαρτυριών του διαβόητου βαρυποινίτη Μαριάν Κόλα, βρέθηκε νεαρός Αλβανός, με συνέπεια να μένει στη φυλακή για δύο χρόνια και τρεις μήνες, χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Θεσσαλονίκη-Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Έντονοι άνεμοι επικρατούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τα πρώτα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους με το "καλημέρα". Τρεις πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Εκθεση - βόμβα: Η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον 11 δισ. από το κατοχικό δάνειο!

Εκθεση - βόμβα: Η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον 11 δισ. από το κατοχικό δάνειο!
Το εντυπωσιακό ποσό των 11 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα, μόνο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που πήραν οι Ναζί και το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ. Αν και το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει την οφειλή αυτή, η απόρρητη έκθεση που έρχεται στο φως είναι καταπέλτης.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χιόνια

 Δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Αττική

Με αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα στην Αττική. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά.

Εφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Γκολές

Απεβίωσε ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου


Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου.