Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Παραπληγικός σκύλος περπάτησε χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση [video]

O Ντέρμπυ είναι ένας σκύλος που γεννήθηκε παραπληγικός με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η κινητική του ικανότητα.

Όταν τον συνάντησε η Τάρα Άντερσον από την 3D Systems αντί να τον λυπηθεί για τα παραμορφωμένα του πόδια αποφάσισε να κάνει κάτι για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αυξημένη κατά 30% η κίνηση στα φαρμακεία

Συνωστισμός παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Οι ιώσεις του αναπνευστικού και οι γαστρεντερίτιδες κάνουν θραύση, με αποτέλεσμα η προσέλευση όσων αναζητούν λύσεις, για να καταπραΰνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα, να αγγίζει το 30%.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ Απεργία-αποχή από την προετοιμασία για τις εκλογές

Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης του 2012 και του 2014 (εθνικές και δημοτικές-περιφερειακές εκλογές).

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisoivi@gmail.com

Σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι


Τη διαμαρτυρία της για “τον νέο εμπαιγμό των κτηνοτρόφων” στην πληρωμή της εξισωτικής του 2014, δηλώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικώνΝόμιμο και συνταγματικό είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί από διάφορους δήμους της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ 2015. Φοροανατροπές για αγρότες και «μπλοκάκια»

Χρονιά φορολογικών ανατροπών είναι το 2015 για χιλιάδες μισθωτούς που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι» αλλά και για περισσότερους από 600.000 αγρότες.
Πολλοί αγρότες θα κληθούν να καταβάλουν και προκαταβολή φόρου 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος, δηλαδή θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρο με συνολικό συντελεστή 20,15% από το πρώτο ευρώ του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους.

Γαλλία: Σκορπούν θάνατο οι μακελάρηδες

Ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο της βιομηχανικής περιοχής Νταμαρτίν- αν-Γκελ βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δύο ύποπτοι για το μακελειό στο περιοδικό «Charlie Hebdo», οι οποίοι κρατούν έναν όμηρο.

Το τέλος ενός ακόμη παραμυθιού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ένα από τα παραμύθια που διηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα φορολογήσει τους πλούσιους, τον μεγάλο πλούτο, τις μεγάλες περιουσίες.

Φυσικά, αποφεύγουν να πουν ποιους θεωρούν πλούσιους, πόσοι είναι αυτοί ώστε να επαρκούν για να βγουν τα σπασμένα και πώς προσδιορίζεται η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" SOS από την Α’ παιδοχειρουργική κλινική ΑΠΘ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί στην Α’ χειρουργική κλινική παίδων του ΑΠΘ στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Αυτή τη στιγμή εργάζονται μόλις τρεις ειδικοί και μία ειδικευόμενη γιατρός, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξουθένωσης, καθώς η κλινική καλύπτει τακτικά ιατρεία τρεις φορές την εβδομάδα, τακτικά χειρουργεία τρεις ημέρες την εβδομάδα και κατά μέσο όρο 10 εφημερίες επειγόντων το μήνα.

Ολες οι αλλαγές στo Δημοτικό σχολείο -Τέλος το διάβασμα στο σπίτι, μελέτη στο σχολείο



ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κατάθεση των προτάσεών του για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Κουπόνια σε 289.300 πολίτες για δωρεάν σύνδεση internet, laptop και tablet



ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στις 04/02/2015 αναμένεται να αναρτηθούν τα κουπόνια της Ψηφιακής Αλληλεγγύης για τους 289.300 δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε από το ΤΕΕ που υλοποιεί το πρόγραμμα για δωρεάν λαπτοπ ή Tablet και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για 12 μήνες.