Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο Μόρφου Νεόφυτος: «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»

0445344001420559122
Την εκτίμηση ότι «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sigmalive, με αφορμή την ετήσια αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών προς την κατεχόμενη Κωμόπολη, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, υποστηρίζοντας ότι οι τοπικοί πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη, «θα ενωθούν σε ένα Μεγάλο Πόλεμο».

Μεγαλεπήβολα αμυντικά προγράμματα για την νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία»

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε την εκτέλεση πέντε αμυντικών προγραμμάτων , μετά από συνάντηση του με τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.com.

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ για αύξηση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. 

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Κοινωνικό Οικιακό ΤιμολόγιοΗ ΔΕΗ, εφαρμόζοντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 600.000 πολίτες.

Ρυθμίζονται χρέη 20,3 εκατ. ευρώ αγροτών προς ΟΓΑ

Την ένταξη σε ρύθμιση οφειλών προς τον ΟΓΑ, ύψους 20,3 εκατ. ευρώ, 2.472 αγροτών ενέκρινε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Πρόκειται για τη νέα ρύθμιση των (μέχρι και) 100 δόσεων που ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το αβοκάντο βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης

ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η κατανάλωση ενός αβοκάντο τη μέρα, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσεκτικής διατροφής με μέτρια λιπαρά, βοηθάει στη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης στο αίμα, ιδίως των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τρόφιμα και ροφήματα που ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας

Η καθημερινή σωματική και πνευματική κόπωση έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοσή μας και μια σταδιακή «υπερφόρτωση» του εγκεφάλου.

Tωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους χωριών με ΑΠΕ

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση και ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Ποσό συνολικού ύψους 13,3 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος 272 χωριών σε συνολικά 111 Δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν αιολικά πάρκα.

Νέοι πυροβολισμοί στη Γαλλία – Αγνωστος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

Δύο οι τραυματίες, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση - ο άλλος σε κατάσταση σοκ

Αντρας πυροβόλησε κατά δημοτικών αστυνομικών στο Porte de Chatillon, νότια του Παρισιού - Εχει συλληφθεί ένας ύποπτοςΝέος συναγερμός στη Γαλλία. Το πρωί της Πέμπτης ένας άντρας πυροβόλησε κατά δύο αστυνομικών στο Porte de Chatillon, νότια του Παρισιού. 

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ένα από τα «επιχειρήματα» που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρελαύνουν από τα τηλεπαράθυρα, είναι πως οι Ευρωπαίοι μας δίνουν μεν χρήματα, αλλά από αυτά δεν μένει ούτε ένα ευρώ για τη χώρα και τον λαό της, ούτε πάνε στην ανάπτυξη και στους μισθούς και στις συντάξεις.

Παραδόθηκε ένας από τους υπόπτους για τη σφαγή στο Charlie Hebdo, εντάλματα για τους άλλους δυο


Πρόκειται για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ο 18χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού είδε το όνομά του να αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δυο άλλων υπόπτων, που θεωρούνται οι εκτελεστές του μακελειού.

Αμφίπολη: Έως τις 20 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα της μελέτης του οστεολογικού υλικού

Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της μελέτης του οστεολογικού υλικού το οποίο βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά. Την έρευνα κάνει διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από ειδικούς επιστήμονες των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου.

Τι ισχύει για τα μειωμένα δίδακτρα για τα παιδιά των καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων

Δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια ούτε εισόδημα από μισθωτή εργασία η παροχή δωρεάν φοίτησης ή φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα για τα παιδιά των καθηγητών ή διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία.
Έτσι η παροχή αυτή δεν θα φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία.