Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βουτήξτε με ασφάλεια για τον σταυρό στα Θεοφάνεια

Η μεγαλύτερη ευλογία για όλη την χρονιά είναι το να βουτήξει κάποιος την ημέρα των Θεοφανίων και να πιάσει τον σταυρό. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην καρδιά του χειμώνα; Πως θα αντιδράσει το κορμί και ο οργανισμός σε μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας; 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη είχε σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Νέο έτος με νέες τιμές διοδίων

Ελάχιστες μειώσεις -της τάξης των 5 έως 30 λεπτών- σε ορισμένους σταθμούς έφερε η αναπροσαρμογή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Το ταξίδι στη διαδρομή για τους οδηγούς αυτοκινήτου στοιχίζει πλέον 28,95 ευρώ αντί 29,15 ευρώ, δηλαδή είναι κατά μόλις 20 λεπτά φθηνότερο, ενώ με επιστροφή το κόστος διοδίων ανέρχεται στα 57,90 ευρώ (από 58,30 ευρώ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στον Δήμο Βόλβης: Βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Δείτε εικόνες

Οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία εισαγωγής σε ΑΕΙ παρέλαβαν δώρο Η/Υ ενώ έπαινοι δόθηκαν σε 75 εισαχθέντες στην ανώτατη εκπαίδευση

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμος Βόλβης τίμησε τους μαθητές εκείνους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας το 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 1/2015, 05-01-2015/1200C) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Νομιμοποιούνται δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
Εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που παρανόμως εκχερσώθηκαν, καταπατήθηκαν και μετατράπηκαν σε γεωργικές, νομιμοποιούνται με διάταξη που περιέχεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ και μπορούν να μεταβιβαστούν υπό την αποκλειστική προϋπόθεση να διατηρήσουν την αγροτική χρήση και καλλιέργεια.

Οχι, δεν αναστήθηκε το ΚΟΔΗΣΟ, ο Γιώργος έφτιαξε το... ΚΙΔΗΣΟ!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Προσέξτε μην παρασυρθείτε! Δεν έχουμε να κάνουμε με την πολιτική νεκρανάσταση του αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξασφάλισε την προσκόλληση του ιδρυτή του στη ΝΔ!

153 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι παραγωγοί 13 προϊόντων...


ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ
Ανατροπές στις αγροτικές επιδοτήσεις φέρνει η νέα ΚΑΠ, που γυρίζει σελίδα και αλλάζει το σύστημα χορήγησης των κοινοτικών κονδυλίων, επαναφέροντας τη σύνδεσή τους με την παραγωγή των προϊόντων τουλάχιστον μέχρι το 2020

Τοιχογραφία της Παναγίας Σουμελά που ήρθε στο φως προκαλεί δέος στους Τούρκους!


Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εργασιών ανακίνησης και αναστύλωσης της ιστορικής μονής της Παναγιάς Σουμελά του Πόντου, με την ξεχωριστή σημασία της για την Ορθοδοξία, οι Τούρκοι άνοιξαν τις πύλες του Βαπτιστηρίου και του λεγόμενου, Çile Odası, (Κελί Δοκιμασίας).

ΕΜΥ: Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-01-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΗ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ . ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

Πώς αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο

Πώς αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο- Ολες οι μεταβολές
Οι αλλαγές που έχουν τεθεί σε ισχύ με την αλλαγή του χρόνου. Πώς επηρεάζουν το ύψος κυρίων και επικουρικών συντάξεων, το εφάπαξ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ποιες ρυθμίσεις έμειναν στο συρτάρι, τι ζητά η τρόικα.