Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η NASA μπορεί να «θεραπεύσει» το ρόβερ Opportunity, το οποίο «πάσχει από αμνησία»

DISCOVERY NEWS

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν τρόπο ικανό να «θεραπεύσει» το ρόβερ Opportunity, το οποίο εξερευνά τον πλανήτη Άρη και το οποίο «πάσχει από αμνησία» αναφέρει δημοσίευμα του Discovery News, το οποίο μεταδίδει το δίκτυο BBC.

Προϊστορικό κοχύλι 780 εκατομμυρίων ετών στα Τρίκαλα

Αυτό το κοχύλι στις φωτογραφίες, είναι μια ιστορία ολάκερη, και το trikalazoom το βρήκε σε ύπαιθρο των Τρικάλων.
Η ηλικία του εκτιμάται στα 780 εκατομμύρια έτη, τότε, που υπήρχε θάλασσα στη Θεσσαλία, και έκτοτε, βρίσκονταν θαμμένο στα χώματα των Τρικάλων.

Τι αλλάζει με τις άδειες διπλώματος οδήγησης - Νέα προθεσμία

Το δίπλωμα οδήγησης που είχε εκδοθεί από την Τροχαία θα πρέπει να αντικαταστήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων (50άρια) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

«COSMOS»: Πώς θα έδειχναν οι πλανήτες από τη Γη αν έπαιρναν τη θέση της σελήνης! (Video)


Ένας Αμερικανός χρήστης του διαδικτύου είχε την έμπνευση να ψάξει και να δημιουργήσει ένα βίντεο στο οποίο μπορεί κανείς να δει πως θα έμοιαζε η γη και κυρίως ο ουρανός της, αν στη θέση του δορυφόρου της, δηλαδή της Σελήνης, βρισκόταν κάποιος άλλος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. 

Ελληνες πρωθυπουργοί που πέθαναν στην ψάθα -Εζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες, «έφυγαν» πάμφτωχοι

ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το... χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.

Ετσι καταστράφηκε ο πολιτισμός των Μάγιας: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΞΗΡΑΣΙΑΣ

Για δύτες και τουρίστες, η περίφημη «Μπλε Τρύπα», η υποβρύχια σπηλιά του Μπελίζ είναι ένα θαύμα της φύσης. Για τους επιστήμονες, είναι κάτι περισσότερο, αφού παρέχει τα στοιχεία για την κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγια.