Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη είχε σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Συναντήθηκα σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Τον ενημέρωσα για την ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας εν όψει των εθνικών εκλογών, ώστε να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία. Συζητήσαμε για το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020 και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως διοίκηση της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Μιλήσαμε επίσης για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ, όπου και για το 2014 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων σε όλη την Ελλάδα. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συζήτησή μας στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχουμε δημιουργήσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για όλους τους συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν άσχημα από την κρίση και τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Και βέβαια ενημέρωσα τον Υπουργό για τα κυριότερα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας, αλλά και τις δράσεις που έχουμε αναλάβει για την αναχαίτιση αυτού του φαινομένου.
Για να καταφέρουμε όμως όλα όσα σχεδιάζουμε απαιτείται να υπάρχει στη χώρα σταθερότητα και συνεννόηση, να μη διαταραχθεί η ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της Ελλάδας και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος χωρίς όμως να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέοι φόροι».

Ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Τζιτζικώστα επισήμανε: «Ενημερώθηκα διεξοδικά από τον Περιφερειάρχη για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία, τις δράσεις και το σχέδιο της διοίκησης. Χαίρομαι που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και θα έχει τη βοήθεια της κυβέρνησης στη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε να επιτύχει τα ίδια σημαντικά αποτελέσματα».