Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Β. Ελλάδα: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε δρόμους των Νομών Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, αλυσίδες απαιτούνται:
- στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρρας»
- στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας (από τη Φούστανη έως τα όρια με τον Νομό Κιλκίς) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας».
Στον Νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από το 20ο έως το 26ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου) και στον Νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Μεγ. Λιβαδιών.
Στην Εγνατία Οδό καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Επιπλέον, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χιλιόμετρο.
Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο έως το 25ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου-Νυμφαίου και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 22ο χιλιόμετρο.

zougla