Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

NASA: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την ηλιακή έκρηξη της 19ης Δεκεμβρίου (video)

«ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ»

Ακρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την ισχυρή ηλιακή έκρηξη της 19ης Δεκεμβρίου που κατέγραψαν τα τηλεσκόπια της NASA.

Δένδιας: Αλλα 4 ελληνικά ελικόπτερα στη μάχη της διάσωσης μετά τις 23.00

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣ
Οκτώ ιταλικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 2-3 ατόμων και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνατότητα μεταφοράς 6-7 ατόμων που απογειώνονται, από το Λέτσε, συμμετέχουν στην ,εν εξελίξει, επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του ιταλικού επιβατηγού πλοίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ρομπότ μαθαίνουν σε ρομπότ το πακ μαν

Με αφορμή την επιστημονική δημοσίευση για ρομπότ που διδάσκουν ρομπότ πώς να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ Ανέστης Φαχαντίδης μιλά στη “Μ” για την εμπειρία της “διδασκαλίας” μεταξύ μηχανών και προγραμμάτων, τη σημασία της μεταφοράς μάθησης στην οικιακή ρομποτική, την πληροφορία και το “θόρυβο” που φέρνει στη ζωή μας η τεχνολογία.

Της Μαρίας Τερζούδη

Νεκρός ένας επιβάτης του Norman Atlantic

ΣΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ
Ένας άνδρας έχασε την ζωή του στην προσπάθεια να διαφύγει από το φλεγόμενο Norman Atlantic, όπως επιβεβαίωσαν πριν από λίγο οι ελληνικές αρχές.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Παγκαλαβρυτινού

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή, για να δώσει χαρά στα παιδικά χορευτικά τμήματα, που έγινε και φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στο παλαιό Αρσάκειο με μεγάλη επιτυχία. 

Κορυφώνεται η αγωνία: Αδυνατούν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο κόσμος την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέρκυρας, με το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ. Χάος στις Γαλλικές Αλπεις: Ενας νεκρός και 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα

Αντιμέτωποι με το χάος βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου όσοι σκιέρ ξεκίνησαν για να μεταβούν σε θέρετρα των Γαλλικών Άλπεων καθώς 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού με τους εγκλωβισμένους τουρίστες να αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Ο οδηγός της Πηνελόπης Δέλτα και τα... ταξί της εποχής


Μια ξεχωριστή βόλτα με τους λιγοστούς αμαξάδες εντός Αττικής
«Ποιος θα κάτσει πια να καθαρίζει χάμουρα και καβαλίνες», έλεγε ο Αυλωνίτης στην ταινία το Αμαξάκι. “Πάρε ένα ταξί να ησυχάσεις», συνέχιζε, απευθυνόμενος στον συμπρωταγωνιστή του, Ορέστη Μακρή. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπίρης 
Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Πώς θα ενταχθείτε στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, που εξασφαλίζει έως και 54 % χαμηλότερες χρεώσεις του ηλεκτρικού για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της Air Asia

ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Αεροσκάφος της AirAsia με 162 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης. Ο πιλότος είχε ζητήσει να «αποκλίνει» από την πορεία πτήσης για να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του επιβάτη Σοφοκλή Στυλιαρά, ο οποίος μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που ζουν οι επιβάτες

Ο κ. Στυλιαράς είπε ότι στο φλεγόμενο «Norman Atlantic» προσέγγισε πλοίο των Μινωικών Γραμμών και έριξε σωσίβιες λέμβους, ωστόσο περιέγραψε τις σοβαρές δυσκολίες της κατάστασης λέγοντας « έχει πολύ καιρό, δε μπορούν να μας προσεγγίσουν» 

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΘΩΝΩΝ.Πυρκαγιά σε πλοίο - Σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο νωρίς το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα. Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα.