Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο «άγιος» των περιθωριακών «φωτίζει» τον Δενδροπόταμο! (φωτο & βίντεο)

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης δεν είναι ένας απλός κληρικός. Το κοινωνικό του έργο ξεπερνά τα στενά όρια της κοινώς εννοούμενης φιλανθρωπίας.

Ανοχύρωτη στις πλημμύρες παραμένει η περιφέρεια

Ανοχύρωτη από αντιπλημμυρικά έργα παραμένει η Θεσσαλονίκη και σχεδόν το σύνολο των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, γεγονός που αυξάνει διαρκώς τον κίνδυνο να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Στο εδώλιο για τα χρυσά της Γερακαρούς

Από δύο αρχαϊκούς τάφους, οι οποίοι εντοπίστηκαν ύστερα από υπόδειξη αρχαιοκάπηλου ανάμεσα στα χωριά Γερακαρού και Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, προέρχεται μεγάλο μέρος του μακεδονικού θησαυρού που κατασχέθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τις διωκτικές αρχές και του οποίου η αξία έχει κοστολογηθεί σε 11,5 εκατ. ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ.

Σύσκεψη με θέμα την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Όλγας 198, ισόγειο). 

Δήμο Βόλβης: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από πλημμύρες

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Ρεντίνας  ενώ κλειστοί παραμένουν δυο οδικοί άξονες κοντά σε Βρασνά και Σχολάρι

Από το βράδυ της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, συνεργεία του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με αντίστοιχα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εγνατίας Οδού (όπου έχουν την ευθύνη) αποκαθιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς εξετάσεις μένουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν από αύριο οιεργαστηριακοί και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Στο μεταξύ, συνεχίζουν την επίσχεση που άρχισαν χτες οι κλινικοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

Από το Τμήμα Υγείας των Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα γρίπης των πτηνών που εκδηλώθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας, την έκθεση τουρισμού “Travel Turkey Izmir Tourism Fair and Conference” (3-8/12/2014), επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συντονισμένης τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ. στις αγορές του εξωτερικού, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία.

Δέκα ψέματα και επτά διλήμματα: Μια ομιλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Παρακολουθώντας όλες αυτές τις μέρες τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού και τις ομιλίες της αντιπολίτευσης, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο εύκολες είναι οι περιγραφές, πόσο εύκολα είναι τα λόγια. Μέχρι στιγμής, τόσο μέσα στο κοινοβούλιο, όσο και γενικότερα στον δημόσιο διάλογο, απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά;» δεν έχει δοθεί.

Θεσσαλονίκη: Πού έχει κοπεί η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης υδάτων

Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ηρακλείου, στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων – Σχολαρίου καθώς και στη Δημοτική οδό Λαγκαδά – Ασσήρου.