Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα"

Σχετικά με την πορεία της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα», σας ενημερώνουμε ότι:
Μέχρι σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2014, υποβλήθηκαν 19.900 αιτήσεις και αφορούν 26.800 ωφελούμενους.
Ως προς το εισόδημα των 12 τελευταίων μηνών το 65% δηλώνει μηδενικό εισόδημα, το 25% εισόδημα μέχρι 2.000 ευρώ και το 10% εισόδημα από 2.000 μέχρι 5.000 ευρώ. (αφορά στο καθαρό πραγματικό εισόδημα)

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλειστή είναι η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας από δυτικά προς ανατολικά, στο ύψος του Αγίου Παύλου, καθώς στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης νταλίκας.

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι επιστρέφουν στην Αθήνα τα τενχικά κλιμάκια της τρόικας με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Πακιστανοί λήστεψαν Αφγανούς στην Ειδομένη

Ομάδα Πακιστανών επιτέθηκε σε αφγανούς μετανάστες, που βρίσκονταν στην Ειδομένη Κιλκίς, και με απειλές όπλων και μαχαιριών αφαίρεσε όσα χρήματα είχαν μαζί τους, περίπου 1.700 ευρώ.

Αυξημένη κρεατινίνη: Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα;

Η κρεατινίνη είναι ένα αζωτούχο προϊόν του μεταβολισμού που παράγεται σε καθημερινή βάση και αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έρχονται λεωφορεία χωρίς οδηγό στους ελληνικούς δρόμους

Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

Σε λειτουργία το πρώτο εκτός Αττικής ΚΕΠ Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Tο μοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός Αττικής, ξεκίνησε από σήμερα τη λειτουργία του στην Οδό Σχολείου 2Α στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Η σταθερότητα και η ειρήνη στα βαλκάνια κινδυνεύουν άμεσα

Πιέσεις δέχεται από την ΕΕ , τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, η Σερβία για να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κόσσοβου, κάτι που αποτελεί την πιο επαίσχυντη πράξη μετά το πόλεμο του 1999.

Η Βιταμίνη D πολύ πιο αποτελεσματική από τα εμβόλια και τα φάρμακα για την καταπολέμηση της γρίπης

Ιάπωνες ιατροί ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά από τους ιούς της γρίπης μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ στην περίπτωση που λάβουν βιταμίνη D.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις πλημμύρες στη Νέα Χαλκηδόνα

Η υποχώρηση αναχώματος σε παραπόταμο του Αξιού προκάλεσε πρωτοφανή καταστροφή στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Κάτοικοι, για να σωθούν, έφτασαν σε σημείο να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους, που γέμισαν σε λίγα λεπτά με νερά. Από τις πλημμύρες του Σαββάτου σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Χαλκιδική ένας ηλικιωμένος αγρότης έχασε τη ζωή του, ενώ αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι έκλεισαν.

Του Κώστα Καντούρη

Χριστούγεννα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Γιορτινό χρώμα κυριαρχεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιείται το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου που λειτουργεί εντός του σταθμού.

Ημερίδα για τη νέα αγροτική πολιτική πραγματοποιήθηκε στην Νυμφόπετρα

Ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης οργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ Η «άγνωστη» μάχη της Αθήνας

Η ένοπλη αναμέτρηση στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 ανάμεσα στον ΕΛΑΣ, τους Βρετανούς και τις ελληνικές δυνάμεις της δεξιάς αποτελεί σε μεγάλο βαθμό “terra ingognita” για όσους γεννήθηκαν μετά την πτώση του τείχους, ενώ για τους μεγαλύτερους φαίνεται ότι είναι ακόμη δύσκολο να την προσεγγίσουν απαλλαγμένοι από τα μετεμφυλιακά στερεότυπα.

Του Κωστή Κεκελιάδη
kkekeliadis@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 40/2014, 07-12-2014/1200B) και σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 41/2014 08-12-2014/1100Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνουν η «Πολιτεία Πολιτισμού» και το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-HELEXPO, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, στο Garcon Brasserie (Λ. Νίκης και Αγ. Σοφίας 2, Θεσσαλονίκη), στις 13.00. Η συνέντευξη τύπου αφορά στην παρουσίαση: 

TΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

«Φρένο» στα φαινόμενο της απόσυρσης πινακίδων από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση που προωθεί τροπολογία, η οποία φέρνει αλλαγές στο καθεστώς εξόφλησής τους.

Ένα ακόμη τέλος αυταπάτης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ιταλία δίνει μια άνευ προηγουμένου μάχη για να αντέξει χωρίς να μπει σε μνημόνιο.
Ο ίδιος ο (αριστερός) πρωθυπουργός της χώρας Ματτέο Ρέντσι, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει πως «αν δεν τις κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις, θα τις κάνουν οι Βρυξέλλες και οι τεχνοκράτες».

ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΙΑΣΤΟ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ

Νέα δεδομένα στην αποθεραπεία των αθλητικών κακώσεων δημιουργεί η χρήση βλαστοκυττάρων, καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος επιστροφής στην ενεργό δράση, ενώ οι αθλητές επιστρέφουν πιο δυνατοί!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 40/2014, 07-12-2014/1200B) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-12-2014) και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία τη Δευτέρα (08-12-2014) θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Σε «Κόκκινο συναγερμό» οι ρωσικές μονάδες στην βόρεια Κριμαία, μετακινούνται στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή για την μεταστάθμευση μιας μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού, με περίπου 4.000 στρατιώτες, τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά της στη βόρεια Κριμαία, στα σύνορα με την Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο IANS .

Εβδομήντα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοικτά της Υεμένης

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Εβδομήντα αιθίοπες μετανάστες πνίγηκαν στο ναυάγιο ενός πλεούμενου στα ανοικτά της Υεμένης, στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε μέσω του ιστοτόπου του το υεμενιτικό υπουργείο Εσωτερικών.

Βουλή: Πέρασε ο προϋπολογισμός με 155 «ναι», 134 «όχι» και ένα «παρών»

Με 155 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015, σε σύνολο 290 ψηφισάντων βουλευτών.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.