Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό

Ο Τόμας Τζέφερσον είχε πει: "Μία κυβέρνηση που είναι αρκετά μεγάλη για να δώσει τα πάντα στον λαό, είναι αρκετά ισχυρή για να του πάρει και τα πάντα"

του Κώστα Χριστίδη

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που πυροβόλησε την σύζυγό του στο ανθοπωλείο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 49χρονος που το πρωί του περασμένου Σαββάτου πυροβόλησε με κοντόκαννη καραμπίνα και τραυμάτισε την 47χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μέσα στο ανθοπωλείο όπου εκείνη εργαζόταν στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ - ΜΑΪΜΟΥ Έπαιρνε προκαταβολές, για να παίζει… τάβλι

«Αεριτζής» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι παρίστανε τον εκπρόσωπο αλυσίδας σούπερ μάρκετ και υποσχόταν τη διοργάνωση τουρνουά… τάβλι.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΑΝ ΕΞΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το βράδυ της Τρίτης (2/12/2014), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας 28χρονος αλλοδαπός, έπειτα από διάρρηξη καφετέριας.

Η «επιδρομή» των κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΑΚ

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε ζημιές σήμερα το μεσημέρι στο πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι στην εκδήλωση των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού !!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, η μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο κοσμικό κέντρο ΚΟΡΑΛΛΙ στην Πάτρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 38/2014) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ επίσχεση ξεκινούν και από τις 8 έως και τις 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Τα χαμένα χρόνια και η σημασία τους

Οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χρόνος έχει την πολύ κακή ιδιότητα να μην γυρίζω πίσω. Είναι δε το μόνο πολύτιμο αγαθό που, όχι μόνον δεν αναπαράγεται, αλλά και αυτοκαταστρέφεται

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Κάντο όπως το Σιν Φέιν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που στην Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει το παν για να αποτρέψει μια συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και επιστροφή της χώρας στην κανονική ζωή, η Ιρλανδία συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς την έξοδο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΜΝΗΜΕΣ, ΔΡΩΜΕΝΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη εγκατάσταση προσφύγων στη Δυτική Θεσσαλονίκη (1914, Σταυρούπολη) με θέμα «Δυτικά της Θεσσαλονίκης, 100 χρόνια μετά. Μνήμες, Δρώμενα» διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2014.

Έφτασε το e-mail απάντηση της τρόικας

Ζητούν νέες δεσμεύσεις
 – Φόβοι της κυβέρνησης ότι πάμε σε εξάμηνη παράταση του μνημονίου


- Ζητούν σχέδια νόμου και δεσμεύσεις για τα μέτρα με στόχο να υπάρξει και νέα καθυστέρηση
- Στο e-mail φαίνεται ότι δεν ικανοποιούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση
- Δεν ξεκαθαρίζει η εικόνα εάν επιστρέφει το Σάββατο και πριν το κρίσιμο eurogroup ητρόικα 
- Εκλογές ακόμη μέσα στον Ιανουάριο θα κηρύξει ο Σαμαράς εάν η τρόικα επιμείνει στην παράταση

Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα.

Συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στις περιοχές. Σταδιακά ξεκίνησε να δίνεται το ρεύμα.

Μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα – Από κόσκινο 665.000 συνταξιούχοι

- Μπαίνουν στο στόχαστρο τα επιδόματα συζύγου και τέκνων
- Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το υπουργείο μπορεί να εξοικονομήσει ως και 37 εκατομμύρια
- Έρχεται απογραφή των συνταξιούχων μέσα στους επόμενους μήνες