Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιοί πρέπει να αλλάξουν τα διπλώματα οδήγησης μέχρι τις 18/01 - Πρόστιμα για τους παραβάτες

Υποχρεωμένοι να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης είναι οι κάτοχοι άδειας μοτοποδηλάτου, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από τις υπηρεσίας Τροχαίας της αστυνομίας.

Όσες άδειες έχουν χορηγηθεί από τα τμήματα τροχαίας πρέπει να αντικατασταθούν με νέα έντυπα τα οποία θα χορηγούνται από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

Τρίμηνη προθεσμία στους σχολικούς φύλακες για εξαγορά συντάξιμου χρόνου

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, δίνεται προθεσμία τριών μηνών στους σχολικούς φύλακες,προκειμένου να εξαγοράσουν συντάξιμο χρόνο, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα πέντε έτη.Η συνταξιοδότησή τους θα γίνεται από το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ.

Πέθανε η πιο γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός του Αραβικού κόσμου

Μία από τις πλέον γνωστές ερμηνεύτριες του Αραβικού κόσμου, η Λιβανέζα Σαμπάχ, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Η Σαμπάχ, που το πραγματικό της όνομα ήταν Τζάνετ Γκέργκις αλ Φεγκάλι, ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Βίντεο: Ζήτησαν από τους επιβάτες να σπρώξουν το αεροπλάνο στον πάγο

Μπορεί να ακούγεται σαν ένα κακόγουστο αστείο για τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, αλλά για τους επιβάτες σε ένα απομακρυσμένο αεροδρόμιο της Σιβηρίας δεν ήταν καθόλου αστείο, όταν τους ζητήθηκε να κατέβουν από αυτό υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και να το σπρώξουν κατά μήκος του αεροδιάδρομου.

Τα κτήρια έγειραν και ... “φιλήθηκαν”

Μιλάμε για δυο 15οροφα “μπλοκκατοικιών στη Σανγκάη της Κίνας που ... ξαφνικά έγειραν και ακούμπησαν το ένα πάνω στο άλλο

ΣΙΒΗΡΙΑ. Πιστός σκύλος περιμένει το νεκρό αφεντικό του έξω από το νοσοκομείο

Ένα θλιμμένο σκυλάκι που περιμένει μάταια σε ένα νοσοκομείο για τον αγαπημένη του ιδιοκτήτη, που πέθανε, έχει γίνει η απάντηση της Ρωσίας στην συγκινητική ιστορία του σκωτσέζο «Greyfriars Bobby» που στεκόταν καρτερικά δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του επί 14 χρόνια.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο πιστολέρο του Μικρολίμανου

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Στη σύλληψη του 31χρονου Αλβανού, Αρμπερ Μπάκο, που άνοιξε πυρ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση της νόσου δίνει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής στις γυναίκες που χτυπιούνται από καρκίνο του μαστού!

Αυτό υποστήριξε ο Αμερικανοσουηδός διάσημος καθηγητής ακτινολογίας Δρ LaszloTabar, στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα που οργάνωσε στην Αθήνα η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

Ουρά στο TAXIS για τις 100 δόσεις

«Ουρά» στο Τaxis από φορολογουμένους για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην Εφορία, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή μέχρι τις 6:30 χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί 9.400 αιτήσεις ενώ μέχρι αργά το βράδυ ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 10.000. Δηλαδή από την πρώτη ημέρα υποβάλλονταν κατά μέσο όρο 400 αιτήσεις την ώρα.

Αθήνα και Λευκωσία άνοιξαν τον δρόμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Οι προχθεσινές δηλώσεις Ρέντσι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι στην Ιταλία (και της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του μετά την εκλογή του, τον περασμένο Μάιο, με το 96% των ψήφων), αποδεικνύει πόσο μπροστά βρέθηκε η Ελλάδα στην οικοδόμηση των στρατηγικών συμμαχιών της στην περιοχή.

Ταξίδι στην ιστορία των υπολογιστών

Συλλεκτικοί υπολογιστές των δεκαετιών '70 και '80, παιχνιδομηχανές και κονσόλες ανάμεσα στα εκθέματα. Στόχος της έκθεσης να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν την εξέλιξη της πληροφορικής οι νεότεροι

Θετικά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό.

Επέκταση και σε άλλους τομείς προανήγγειλα ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλλοντας την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς.

Θετική γνωμοδότηση για φάρμακο κατά της ψωρίασης


Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) για ένα νέο φάρμακο για την ψωρίαση, συστήνοντας την σεκουκινουμάμπη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε ενήλικους ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση.

ΟΑΣΘ. 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45΄ και το τελευταίο 23:00΄περίπου.

Προλάβετε το διαβήτη με…

Το νέο διατροφικό –και επιστημονικά αποδεδειγμένο– μυστικό πρόληψης του διαβήτη!


Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMC Medicine καταδεικνύει ότι είναι δυνατό να μειώσουμε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 έως και κατά 18% υιοθετώντας μια απλή και υγιεινή διατροφική συνήθεια.

Το χαράτσι μέσω ΔΕΗ δεν έφυγε... επιστρέφει μέσω εφορίας

Αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις είναι όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Το ΕΕΤΙΔΕ μπορεί να αντικαταστάθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, αν δεν έχει πληρωθεί όμως δεν σημαίνει ότι ως χρέοςδιαγράφεται. Αντίθετα, από τη ΔΕΗ διαβιβάζεται στην εφορία και έτσι σε λίγες μέρες οι πολίτες θα το δουν ξανά μπροστά τους!