Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ελεγχος εισιτηρίων από ιδιώτες στις συγκοινωνίες

Τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο παράλληλα ορίζει το πενταπλασιασμό του προστίμου για τους «λαθρεπιβάτες» σε περίπτωση που αυτό δεν καταβληθεί εντός προθεσμίας 60 ημερών.

Με υδροπλάνο στη Θεσσαλονίκη

Με υδροπλάνο θα μπορεί να έρχεται κανείς στη Θεσσαλονίκη και να αναχωρεί απ’ αυτήν, καθώς το 2015 εκτιμάται ότι θα έχει δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη


Η διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρομίου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA, η οποία αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος της διαδικασίας, στον διαγωνισμό του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Ερωτήσεις-απαντήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Χρηστικό οδηγό για τους φορολογούμενους με ερωτήσεις- απαντήσεις σχετικά με την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήρτησε στο TAXISnet η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα και καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μέσω της ιστοσελίδας www.1520.gov.gr και μέσω της Γραμμής Καταναλωτή 1520.

ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης:

Άβδηρα Ξάνθης: Ο οδηγός του σχολικού έσωσε μαθητή του δημοτικού που έπαθε ανακοπή καρδιάς !

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Βελόνης Αβδήρων Ξάνθης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», με προσανατολισμό την προαγωγή της Υγείας των δημοτών της πόλης της Θεσσαλονίκης, οργανώνουν συστηματικά δράσεις με στόχο τη σωστή ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και ενισχύουν, μέσω των παρεμβάσεων που υλοποιούν, τη διαμόρφωση υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Δεκεμβρίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Πολύνεκρη κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά τραυματίστηκαν και 12 έχουν παγιδευτεί σήμερα κάτω από τα ερείπια, μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο, όπου πολλά πολυώροφα κτίρια έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση των κανόνων δόμησης, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ


Διπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο στη μήτρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες , έχουν οι γυναίκες που εμφανίζουν πολύποδες!

Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι προσθέτοντας πως σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι 10-34% των περιπτώσεων καρκίνου του ενδομητρίου σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση σχετίζονται με την παρουσία πολυπόδων.

«Πατητή» ή… μπουρνούζι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την περασμένη Παρασκευή – και ενώ διαρκούσαν οι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα – ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατήρησε τη βαθμολογία της Ελλάδας στο B, με σταθερές προοπτικές.