Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μαρόκο: Στους 35 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 3 αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν το Μαρόκο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

ΙΔΟΥ ΜΕ ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ, («MADE IN TURKEY»), Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, İsmet Yılmaz, ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, παραγωγής, (και αυτό είναι το αξιοπρόσεκτο), της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.

Τι αναμένει ο αμερικανικός στρατός και παραμείνει στην Βαλτική και την Πολωνία και το επόμενο έτος;

Όπως αναφέραμε σε χθεσινό άρθρο στο Pentapostagma.gr, κάτι «ετοιμάζεται» από το μεν ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική , από την δε Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Και οι δύο υπερδυνάμεις συγκεντρώνουν στρατιωτικό προσωπικό και μέσα, πιθανόν για ένα τελευταίο γύρο αντιπαράθεσης με θέμα την Ουκρανία.

Ημερίδα διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

To Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία ανέλυσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στην σημερινή Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 

ΑΠΘ: Τα λάθη που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ρεύματος, αποκαλύπτει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με κινήσεις όπως π.χ. η αντικατάσταση ενός παλιού ψυγείου, περιορίζεται αισθητά η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ακόμη και συσκευές που ίσως φαίνονται «αθώες», όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά, αποδεικνύονται εξαιρετικά ενεργοβόρες, περισσότερο και από το σίδερο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Απόφαση με τελικές προτάσεις προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων και θεμάτων που αφορούν στη μεταφορά μαθητών εξέδωσε κατά πλειοψηφία σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά την τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Δείτε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο

Θέματα διάρθρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, αλλά και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίζει τροπολογία, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στη Βουλή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, ένα από πιο ιστορικά και σημαντικά πανεπιστήμια της Ρωσίας, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Συμβαίνουν και στην Σουηδία



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, η Σουηδία είναι μια από τις πιο ευημερούσες χώρες, παράδειγμα προς μίμηση επί δεκαετίες για τις επιδόσεις της στην οικονομική διαχείριση και στο κοινωνικό κράτος.

Ποιοι δεν θα δουλέψουν περισσότερα χρόνια για σύνταξη και δεν θα χάσουν χρήματα

Κι όμως υπάρχουν 12 κατηγορίες εργαζομένων που μένουν ανεπηρέαστοι από τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό που φέρνουν και περισσότερα χρόνια στη δουλειά και λιγότερα χρήματα στις συντάξεις. Στο Δημόσιο κλειδώνουν το δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 ως τα 61 έτη όλοι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη ( ή τα 20 εάν είναι τρίτεκνοι) το 2012