Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 40χρονο Αλβανό για τη δολοφονία συνταξιούχου εκπαιδευτικού στην Ξηροκρήνη

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 40χρονος για τη δολοφονία 67χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού.

CERN: Ανακαλύφθηκαν δύο νέα σωματίδια!

Δύο νέα σωματίδια ανακαλύφθηκαν χάρη στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), όπως ανακοίνωσε σήμερα το CERN, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη τηςΕλβετίας.Πρόκειται για τα σωματίδια που ονομάζονται Xi_b' και Xi_b* και τα οποία, αν και προβλεπόταν στη θεωρία, μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ από τους επιστήμονες!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Όλο το κόλπο με τα τροχαία-μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Όλο το σχέδιο που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει ασφαλιστικοί πράκτορες, υπάλληλοι, πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου, ζημιώνοντας ασφαλιστική εταιρεία με περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, αποκαλύπτεται σε πρόταση της εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Σύμβολα του τάφου της Αμφίπολης χρησιμοποιούνται στη Μογγολία του σήμερα!

Η ψηφιδωτή παράσταση με την Περσεφόνη που ανακαλύφθηκε τελευταία στον τάφο της Αμφίπολης περιβάλλεται από μαιάνδρους οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο που σχηματίζεται η περίφημη τετραγάμμα που υπήρχε στην θεά Αθηνά, στο πέπλο της, στον ναό του Παρθενώνος.

Στα Ιωάννινα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου

Στο  Δήμο Ιωαννιτών, έναν από τους 13 Δήμους που υλοποιούν το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, θα βρεθεί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, για την παρουσίαση και ενημέρωση του προγράμματος.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ψευτοζητιάνοι στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης (πληρώματα περιπολικών, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζ»), πραγματοποίησαν ελέγχους σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, σε κεντρικά σημεία διαφόρων περιοχών...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την ερχόμενη Πέμπτη

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Κανένας στη σύνταξη πριν τα 62 και συντάξεις κάτω από 300 ευρώ

Μια μικρή φράση στο e-mail που στάλθηκε στον τρόικα λέει πολλά για το μέλλον τωνσυντάξεων στη χώρα. Δεν είναι μόνο τα όρια ηλικίας που πλέον πάει περίπατο η 15ετία, αλλά και τα ποσά των συντάξεων καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να μιλά για αναλογικότητα, δηλαδή για σύνταξη ανάλογη των εισφορών κάτι που ουσιαστικά προαναγγέλλει μειώσεις...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ PHILIP KOSNETT

Το Διευθυντή του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) των ΗΠΑ Philip Kosnett, συνοδευόμενο από τον Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders και μέλη της διπλωματικής αποστολής...

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΕΜΑΤΟ»

Ανακοινώνεται η αλλαγή ώρας της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας κοινωνικής δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την ενίσχυση των συσσιτίων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Καβάλα: Πυροβόλησε τον θείο του στο κεφάλι - Πανικός σε γειτονιά του Αμυγδαλεώνα!

Η ζωή του 53χρονου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης, σώθηκε από θαύμα...

Τον θείο του με ένα κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε στο κεφάλι 32χρονος στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (18-11-2014) όταν ο 32χρονος πυροβόλησε μία φορά, με κυνηγετικό όπλο, κατά του 53χρονου θείου του, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ειδική θεματική συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Μερικά πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο μας τα παρουσιάζουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα στοιχεία για την ανάπτυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η EUROSTAT - με την Ελλάδα να εμφανίζει (επιτέλους) όχι μόνο επιστροφή στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αλλά και το μεγαλύτερο επί του ΑΕΠ ποσοστό ανάπτυξης στην ευρωζώνη – είναι απογοητευτικά για το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης.

Η ατρόμητη μάνα: πήγε στη Ράκα κι έσωσε την κόρη της από τους τζιχαντιστές!

Ήθελε να σώσει την κόρη της από τους τζιχαντιστές και δεν λογάριασε κανέναν. Ούτε τις αρχές ασφαλείας που της είπαν να μην ταξιδέψει στη Συρία. Εκείνη, σαν όλες τις μανάδες του κόσμου, έκανε το δικό της...

Χωρίς άδεια το μπαρ όπου έπεσε η ψευδοροφή στη Θεσσαλονίκη

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ 19 ΘΑΜΩΝΕΣ

Χωρίς άδεια από την Πολεοδομία έγιναν εξ ολοκλήρου οι εργασίες στο μπαρ-κλαμπ της Θεσσαλονίκης όπου χτες τα ξημερώματα έγινε κατάρρευση της ψευδοροφής που περιλάμβανε και κατασκευή με καθρέφτες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 νεαρών θαμώνων.