Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τρεις ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ένα ιστορικό αγίασμα έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, στην περιοχή του Tekkeköy, στην Σαμψούντα του Πόντου, μια περιοχή που πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών είχε πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό ενώ ήταν από τις περιοχές που υπέστη τα πάνδεινα στην ποντιακή γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τσέτες και τα κεμαλικά στρατιωτικά τμήματα.

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / CHRISTIAN CHARISIUS
Κύκνοι στο Αμβούργο μεταφέρονται από τη λίμνη Άλστερ σε ειδικά προφυλαγμένη λίμνη στην περιοχή Έπεντορφ, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Τα ταξίδια είναι ίσως από τα ομορφότερα πράγματα που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Και για να είναι μοναδικά δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία. Υπάρχουν κάποιες ταξιδιωτικές εμπειρίες που, όπως η αγάπη, προσφέρονται δωρεάν. 

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά τμήματα αλλά σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στους Δήμους Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Λευκάδας / Μεγανησίου, Μαλεβιζίου, Σάμου, Σύρου, Τρίπολης και Χαλκίδας. 

Υπήρχαν Σύλλογοι στον Πόντο;

του Κώστα Παυλίδη

Διαβάζοντας άρθρα από τα Χρονικά του Πόντου και από τα Ποντιακά Φύλλα για το ιστορικό του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί" της Καλλιθέας, (πριν ενοποιηθούν οι δυο Σύλλογοι "Αργοναύται" ο οποίος ήταν σαν συνέχεια του συλλόγου "Αργοναύται" της Κερασούντας και είχε ιδρυθεί εκεί το 1890 ως φιλολογικός...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΕΜΑΤΟ»

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας κοινωνικής δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την ενίσχυση των συσσιτίων της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 13.30, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, ισόγειο) στη Θεσσαλονίκη.

Βαρώτσος: Είχαμε προβλέψει το σεισμό από τον Αύγουστο!

Από τις 7 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ ότι είχαμε προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα για την περιοχή του Ευβοϊκού, δήλωσε το πρωί ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος. «Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε, το αναμέναμε» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Αnt1.

Γιάννος Παπαντωνίου: Τέσσερα χρόνια με αναστολή για το "πόθεν έσχες"

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή στον καθένα επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίουκαι τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες".

«ΟΛΥΜΠΟΣ -2.918 μ. ΜΥΘΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
Εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού με θέμα «ΟΛΥΜΠΟΣ, 2.918 μ. μύθου και ιστορίας» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στην ξενοδοχειακή μονάδα “Poseidon Palace” στην παραλία της Λεπτοκαρυάς Πιερίας. 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Ο εμβολιασμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης, καθώς καλύπτει σε ποσοστό περίπου 80% τους εμβολιασθέντες και συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών σε περίπτωση νόσησης.

ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ... ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαστάσεις «επιδημίας» έχει πάρει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η «νόσος των μουσικών»στο χώρο των παικτών οργάνων μουσικής!

Η «νόσος» με ευρύτερη έννοια και για να είμαστε ακριβείς η «νοσολογία» ή η «παθολογία» του χεριού...

Κρατισμός, εξουσία και υπερχρέωση

Τα δημόσια χρέη είναι, εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια, συνυφασμένα –και άρα απότοκα– του πάθους για εξουσία

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Το δημόσιο χρέος είναι, πριν απ’ όλα, εργαλείο εξουσίας και η γένεσή του προηγείται κάποιων χιλιάδων ετών της αναδείξεως του καπιταλισμού.

Εκτός από τον Κύκλο Νέων Επιχειρηματιών, υπάρχει και ο… κύκλος των αόρατων γεγονότων!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, και η Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, αφιερώθηκαν από πλευράς ενημέρωσης σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αλλαγή της διάταξης για τις 100 δόσεις, προκειμένου να διορθωθεί ένα λάθος, το οποίο οδηγούσε σε στρέβλωση της βούλησης του νομοθέτη, αλλά και της πολιτικής απόφασης που είχε ληφθεί και ανακοινωθεί σε ανώτατο (πρωθυπουργικό) επίπεδο.

Μετωπική σύγκρουση τρένων στο Ρουφ

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://sidirodromikanea.blogspot.gr/

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τραυματίες σε νυχτερινό κέντρο μετά από πτώση ψευδοροφής

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ρογκότη 3, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κατέρρευσε τμήμα της ψευδοροφής, που ήταν διακοσμημένη με καθρέπτες.

Δύο σεισμοί έβγαλαν τους κατοίκους της Χαλκίδας στους δρόμους

 Στο χορό των Ρίχτερ η μισή Ελλάδα – Άγνωστο το ρήγμα - Video από τη στιγμή του σεισμού

- Στις 01:05 και 01:09 τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκαν οι δυο σεισμοί 5,1 Ρίχτερ
- Ανάστατοι οι κάτοικοι της Χαλκίδας και της Μαλεσίνας βγήκαν στους δρόμους