Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Καιρός «φονιάς» στη Γαλλία – Νέα δοκιμασία για την Ιταλία

Πέντε νεκροί στη νοτιο-ανατολική Γαλλία - 1 αγνοούμενος στη Γένοβα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τον ιταλικό Βορρά.


Μία μητέρα και τα δύο της παιδιά πνίγηκαν στη νότια Γαλλία, που πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων συνολικά.

ΓΑΛΛΙΑ: ΜΗΤΕΡΑ ΠΝΙΓΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Μία μητέρα και τα δύο της παιδιά πνίγηκαν στη νότια Γαλλία, που πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων συνολικά.

Αμφίπολη: Ετσι ήταν τα χαρακτηριστικά του νεκρού

Αμφίπολη: Ετσι ήταν τα χαρακτηριστικά του νεκρού
ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ


To πρόσωπο και το σώμα του νεκρού της Αμφίπολης, δίνεται με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες. Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες στο DNA δεν έχουν ακόμη γίνει εντούτοις θεωρείται σίγουρο ότι πρόκειται για άνδρα.

Σε αχρησία λεωφορειόδρομοι, αλλά και ποδηλατόδρομοι

Νέες λεωφορειολωρίδες δεν πρόκειται να δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη εάν δεν λειτουργήσουν οι παλιές, οι οποίες είναι σε αχρησία. Η κατάσταση στους υπάρχοντες λεωφορειόδρομους είναι τραγική, καθώς οι περισσότεροι είναι κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

“ΠAΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νοσοκομείο πανελλαδικά

Αυτόνομη θέρμανση και ψύξη θα διαθέτει σε περίπου δύο μήνες το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία μονάδα, τη μοναδική σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα πανελλαδικά, που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνοντας φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα το “Παπαγεωργίου” να έχει τη δική του θέρμανση το χειμώνα, ζεστό νερό συνεχώς και ψύξη το καλοκαίρι.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Μια νέα πόλη στα μέτρα του μέλλοντος


Στις όχθες της λίμνης Χάμαρμπι Χο έχουν κατασκευαστεί 9.000 διαμερίσματα από τα 12.000 του σχεδίου. Εχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον προσανατολισμό των χώρων πρασίνου ώστε να φωτίζονται επαρκώς για μεγάλο διάστημα της μέρας.

Συρία: Ψεύτικο το βίντεο με τον 8χρονο ήρωα

ΕΡΓΟ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΡΒΗΓΩΝ
Προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και αναδημοσιεύτηκε από εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ. Φαίνεται όμως πως αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός του, καθώς όπως αποδείχθηκε το βίντεο που υποτίθεται πως έδειχνε έναν 8χρονο μικρό ήρωα να σώζει ένα συνομήλικο κοριτσάκι από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στη Συρία ήταν ψεύτικο.

Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους

Παγκρήτια συνάντηση φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο και η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, στο Ηράκλειο.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης

ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, μετά από δυο χρόνια μάχης με την επάρατο.

17.000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Ένα time- lapse που συγκλονίζει, έδωσε στην δημοσιότητα το Ηλιακό Παρατηρητήριο της Nasa, με 17.000 φωτογραφίες του ήλιου υψηλής ανάλυσης, που δείχνουν τη δραστηριότητα του ουράνιου σώματος σε όλες του τις εκφάνσεις.

Άρχισαν οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - Όλες οι λεπτομέρειες

Από σήμερα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 


Η ιστοσελίδα που θα πρέπει να επισκεφθούν είναι www.energo-eke.gr.

Εθνική ταπείνωση! Προπονητής της ξεφτίλας και παίκτες της ντροπής

Χάνει το... τρένο της πρόκρισης στο Euro 2016 η τραγική Εθνική του Ρανιέρι, που κατάφερε να ηττηθεί από τους “ερασιτέχνες” των Νήσων Φερόε (0-1) και να “βουλιάξει” στην τελευταία θέση του ομίλου της. Αποδοκιμάστηκαν ο Ιταλός τεχνικός και οι διεθνείς, που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν σε ένα από τα πιο εύκολα έργα της ιστορίας τους

Νέα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση-Ποιους αφορά

Συναγερμός στην Ινδονησία για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στις Μολούκες νήσους, τη νησιωτική συστάδα της ανατολικής Ινδονησίας, το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.

Χαλκιδική: Προβλήματα στην Θεσσαλονίκης - Ιερισσού λόγω καθίζησης οδοστρώματος

Ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, καθώς στο 92ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Στρατωνίου, στο ρεύμα προς Ιερισσό, έχει σημειωθεί καθίζηση οδοστρώματος εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Κύστη κόκκυγα: Αίτια και αντιμετώπιση

Η κύστη κόκκυγα (δερμοειδής κύστη ή τριχοφωλεακό συρίγγιο ή κοκκυγικό συρίγγιο) είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα που δημιουργείται από τη διαστολή και την ρήξη των διευρυμένων θυλακίων.