Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο: Καταστηματάρχης έτρεψε σε φυγή ληστή με ματσέτα

Ο έμπορος άρπαξε ένα σιδερένιο σωλήνα και «μονομάχησε» με τον δράστη Την «μονομαχία» ανάμεσα σε έναν καταστηματάρχη και έναν ληστή κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο Σάντερλαντ, στη βορειοανατολική Αγγλία.

Η πανάρχαια θεραπεία για την πρόληψη του καρκίνου και τη μακροζωία

Η πανάρχαια αυτή θεραπεία καταπολεμά τις πεπτικές διαταραχές, προλαμβάνει τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια, προλαμβάνει τη διαδικασία σχηματισμού όγκων, βελτιώνει την όραση και αναζωογονεί συνολικά τον οργανισμό εξασφαλίζοντας τη μακροζωϊα.

Κινδυνεύει και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης;

Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί την Αίγυπτο το ισλαμικό κράτος 

Η πιο ενεργή ισλαμιστική και μαχητική «οργάνωση» της Αιγύπτου, η «Ansar al-Bayt Maqdis», που έχει ορκιστεί πίστη στο ισλαμικό κράτος, και αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα στο λογαριασμό της στο Twitter, ανακοίνωσε ότι θα «σαρώσει» με επιθέσεις της την Αίγυπτο, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο reuters.

Κεραυνός σκότωσε ποδοσφαιριστή στην Εύβοια!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο άκουσμα της είδησης, πως ένα 28χρονο παλικάρι σκοτώθηκε από κεραυνό την ώρα της προπόνησης.Το άτυχο παιδί που κατάγεται από χωριό έξω από την Κύμη, βρίσκονταν στο γήπεδο της Κηρίνθου και προπονούνταν με την τοπική ομάδα.

ΟΑΣΘ Επικίνδυνες οι στάσεις

Την αναγκαιότητα θέσπισης τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας βάσει των οποίων θα εγκαθίστανται οι στάσεις και τα στέγαστρα του ΟΑΣΘ, καθώς και της αποσαφήνισης με ρητό τρόπο από τη νομοθεσία τού ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για τη χωροθέτησή τους, επισημαίνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο ανέδειξαν νέο πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη σημερινή ψηφοφορία που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο εδώλιο για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη

Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές Πανεπιστημίου που υπηρετούσαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία.

Δήμος Βόλβης. Προοπτική συνεργασιών με δήμους Βουλγαρίας

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν βουλγάρικοι δήμοι για κοινά προγράμματα με δήμο Βόλβης κατά τη διάρκεια ελληνοβουλγαρικού φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

Τις προοπτικές και τις δραστηριότητες του δήμου Βόλβης παρουσίασε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, από το βήμα της ημερίδας “Exchanging of best practices in public-private cooperation between Bulgaria and Greece”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη, με οργανωτές το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ίδρυμα Hans Seidel Stiftung και την Εθνική Ένωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βουλγαρίας. 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2015 στη σημερινή, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγήτρια του νέου προϋπολογισμού της Π.Κ.Μ. ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά.

Λάλεμαν σον χορόν εμούν, σα Τρίκαλα!

Η «Εύξεινος Λέσχη» σά Τρίκαλα μερέαν, λαλεί σάς ΄ς σόν χορόν ατ’ς ντό θά ’ίνεται το Σάββαν σά 15 τ’ Αεργίτα, σό 2014τη χρονίας ’ς σήν «Νεράϊδα».

ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Νέα εποχή στην καρδιοχειρουργική και συγκεκριμένα στον τομέα της διαδερμικής αλλαγής (χωρίς χειρουργείο)καρδιακών βαλβίδων, ανοίγει η δημιουργία μιας νέας βαλβίδας η οποία θα αντικαθιστά την πνευμονική!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Στο σεμινάριο και το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αειφόρος Διαχείριση των Τουριστικών Επιχειρήσεων: Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Οινοποιεία, Παραλίες, Κρουαζιέρες, Υποδομές Μεταφορών» (“Sustainable Management of Tourism Businesses:

Μια (διαφορετική) απάντηση από τις Βρυξέλλες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιοι – για την ακρίβεια επιφανή και προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που υποστηρίζουν ότι… είμαστε τυχεροί επειδή τα χρέη μας βρίσκονται συγκεντρωμένα σε χέρια κρατών (δηλαδή κυβερνήσεων, δηλαδή λαών).

Παροχή προστασίας των αστέγων ζητά απο τους δήμους το υπουργείο Εργασίας Kοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Την ετοιμότητα των Δήμων, με τον  έγκαιρο καθορισμό των χώρων φιλοξενίας αστέγων τις μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και την διασφάλιση των βασικών αναγκών τους, ζητά από τους Δήμους της χώρας ο Υφυπουργός Εργασίας Kοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κος  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο πλουσιότερος Κινέζος δηλώνει: Ο πλούτος είναι μεγάλο βάρος

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 23,9 δισ. δολάρια, αλλά ο ιδρυτής του Alibaba, ο κινέζος Jack Ma δηλώνει ότι το να είναι κανείς πλούσιος δεν είναι και τόσο... ωραίο!

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που έπεσε από ύψος 70 μέτρων

Σοβαρή θεωρείται η κατάσταση της υγείας ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο επέζησε από πτώση 70 μέτρων όταν την Τρίτη έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ένα βράχο στις βόρειες ακτές της Καλιφόρνια.

Μείωση 50% στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

Τέλος στα εφάπαξ που δεν αναλογούν στις κρατήσεις βάζει το υπουργείο και μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται δραματική μείωση στα ποσά που δίδονται από το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Βρούτσης η μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι από 20% και θα φτάνουν ως και το 50% σε πολλές περιπτώσεις.

Ετσι ήταν η αρμάμαξα που μετέφερε τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Με... κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Πανελλήνιο αλλά και όλη η επιστημονική κοινότητα την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες ανακοινώσεις...