Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ιστορική επιτυχία: Προσεδαφίστηκε στον κομήτη το ρομπότ Philae

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσεδάφιση του μικρού ρομπότ Philae στον κομήτη Tchouri, η πρώτη τέτοια προσπάθεια που έχει γίνει στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Φτηνή και ιδιαίτερα σαγηνευτική

Πόλεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανεξερεύνητοι θησαυροί. Αυτό είναι το κοινό που έχουν και οι 100 πόλεις -μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και ακόμη δύο ελληνικές- που καταλαμβάνουν μια θέση στη λίστα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr, ως οι best value αστικοί προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες τη χρονιά που έρχεται.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΠEΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “Μπαλώνει” το οδικό δίκτυο για την ασφάλεια των οδηγών

Μάχη, για να επισπεύσει τις εργολαβίες που αφορούν τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, δίνει το τελευταίο διάστημα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της για εκτεταμένα έργα οδοποιίας προτεραιότητα θα δοθεί σε επαρχιακούς δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλες λόγω των κακοτεχνιών και της πλημμελούς συντήρησής τους.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Αποσπούν κωδικούς προπληρωμένων καρτών και καρτών ομιλίας

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας από άγνωστα άτομα που δρουν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ανάγκασαν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., πέρα από τις έρευνες που διεξάγει για τον εντοπισμό των δραστών, να ανακοινώσει οδηγίες στους πολίτες.

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η κοιλάδα των Τεμπών στις 8 το βράδυ της Τετάρτης (12/11), μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών βραχοπροστασίας που έγιναν στην περιοχή από ειδικά συνεργεία.

Ισόβια σε οικιακή βοηθό για τη δολοφονία συνταξιούχου τραπεζικού στη Θεσσαλονίκη

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 54χρονη οικιακή βοηθό, η οποία κατηγορείτο ότι σκότωσε μαζί με άγνωστους συνεργούς της 72χρονο συνταξιούχο τραπεζικό, με κίνητρο να τον ληστέψουν.Το έγκλημα έγινε πέρσι τον Αύγουστο, στην περιοχή Φάληρο της Θεσσαλονίκης.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την Αμφίπολη

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης, με το διεθνή Τύπο να αναφέρεται εκτενώς στα εντυπωσιακά ευρήματα στο ταφικό μνημείο, με ιδιαίτερη μνεία στον εντοπισμό του σκελετού του νεκρού.

"Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα"

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γι­άννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκη­σης και Αυτοδιοίκησης όπου πραγματοποι­ούνται προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης στελεχών των 13 δή­μων της χώρας στους οποίους θα υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα «Εγ­γυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Αμφίπολη: Συγκλονιστικό! Βρέθηκε ο νεκρός στον τάφο του λόφου Καστά! "Θνητός που λατρευόταν ως ήρωας" ο νεκρός λένε οι αρχαιολόγοι!


- Μοναδικό εύρημα στην Αμφίπολη με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου
- Βρέθηκε τάφος στο τέλος του μνημείου
- Εντοπίστηκαν τα οστά του νεκρού
- Μένουν τώρα οι έρευνες για την ταυτοποίησή του 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τάφο, με τα οστά του νεκρού και άλλα μοναδικά ευρήματα που αλλάζουν τα δεδομένα.

Βίντεο από τη Συρία: 8χρονος σώζει κοριτσάκι εν μέσω πυρών

ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ

Την ηρωική προσπάθεια ενός μικρού αγοριού να σώσει ένα συνομίλικο κοριτσάκι από τα φονικά πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή στη Συρία κατέγραψε η κάμερα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WORLD TRAVEL MARKET ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Σε μία ακόμη από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, την έκθεση World Travel Market του Λονδίνου (3-6 Νοεμβρίου 2014), συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συντονισμένης εκστρατείας τουριστικής προβολής που υλοποιεί υπό το brand name “Very Macedonia”.

Αγριο έγκλημα με θύμα πολύτεκνη μητέρα

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Λεωνιδίου Κυνουρίας το έγκλημα που σημειώθηκε στη Βασκίνα, με θύμα μια 40χρονη κτηνοτρόφο, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων.

Τα Τείχη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Παρακολουθώντας και φέτος τους εορτασμούς για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, αυτού που υπήρξε το πιο φριχτό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, συνειδητοποιεί πως ακόμη και σε καιρούς ευδαιμονίας και ανάπτυξης τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Οι πιο ξεχωριστές διαδρομές με τελεφερίκ στον κόσμο

Θαυμάστε από ψηλά τοπία που κόβουν την ανάσα
Λένε πως η θέα από ψηλά είναι ο,τι καλύτερο για ένα ταξιδιώτη. Ωστόσο η θέα από μια ωραία βεράντα, έστω και στο πιο ψηλό κτίριο του κόσμου, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα εντυπωσιακά τελεφερίκ σε ορισμένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Γης.

Την Τετάρτη η κοινή συνάντηση Νίμιτς με τους εκπροσώπους Ελλάδας-Σκοπίων



Το απόγευμα της Τετάρτης (στις 5 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων.

Χάνουν 10% της επικουρικής σύνταξης 1.000.000 συνταξιούχοι

- Οι ασφαλισμένοι σε εννιά Ταμεία θα υποστούν δεύτερη μεγάλη μείωση μέσα σε ένα χρόνο
- Από τις αρχές του 2015 αναμένεται να ξεκινήσουν οι μειώσεις που θα φτάσουν το 10%
- Δείτε ποια Ταμεία αφορά η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. Ήδη ελέω μνημονίου οι συνταξιούχοι έχουν χάσει μέσω των μειώσεων που έχουν γίνει από 12 ως και 45% της σύνταξής τους από το επικουρικό τους Ταμείο.