Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Νέος υφυπουργός Παιδείας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Παιδείας στη θέση του αποπεμφθέντος Γιώργου Στύλιου.

Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού

Ο νέος υπουργός είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

Μιχαήλ Τρίτος: Το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών να γίνει αλλού και όχι μέσα σε μια Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή!

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ιδανικότερος άνθρωπος να μιλήσει για το φλέγον ζήτημα της επιχειρούμενης δημιουργίας τμήματος Ισλαμικών Σπουδών μέσα στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης από τον ίδιο τον Κοσμήτορα της, κ. Μιχαήλ Τρίτο.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του Νόμου 751, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Χένρι Κίσινγκερ: «Εάν δεν λάβουμε σοβαρά την απειλή του ψυχρού πολέμου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία»

Ο «δεινόσαυρος» και υπεύθυνος για την κυπριακή τραγωδία, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε την παγκόσμια κοινότητα για το ξεκίνημα ενός νέου «ψυχρού πολέμου», αναφέρει σε άρθρο του το Russia Today,ru.

Τραπέζι για 5.000 στο Λευκό Πύργο

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της φτώχειας, αλλά και κατά της σπατάλης των τροφίμων έστειλαν χθες από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Λευκού Πύργου, εθελοντικές οργανώσεις υπό την ομπρέλα της «Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», προσφέροντας ένα πλήρες γεύμα για πέντε χιλιάδες άτομα. 

Των Βαρβάρας Ζούκα, Φώτη Κουτσαμπάρη

Βαριές κουβέντες αντήλλαξαν οι πρωθυπουργοί Σερβίας - Αλβανίας

Η πρώτη, ύστερα από 68 χρόνια, επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στη Σερβία έδειξε ότι το χάσμα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν μπορεί εύκολα να γεφυρωθεί.
Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" στον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών επηρέασε και τη σημερινή συνάντηση των πρωθυπουργών Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Έντι Ράμα.

Εσωσαν 47χρονη από ακρωτηριασμό χάρη στα βλαστοκύτταρα


Με την εφαρμογή βλαστοκυττάρων, στην Α' Προπαιδευτική Κλινική του ΑΧΕΠΑ σώθηκε από τον ακρωτηριασμό, λόγω διαβητικού έλκους, το πόδι μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία πάσχει από διαβήτη τύπου 1.

Νιγηρία: Φονική έκρηξη σε σχολείο - 47 μαθητές νεκροί

Τουλάχιστον 47 μαθητές σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε γυμνάσιο και λύκειο αρρένων της βορειοανατολικής Νιγηρίας την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ (ΦΩΤΟ)

Περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι τουρίστες έφτασαν σήμερα στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστούν στην τελετή μνήμης για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Νοεμβρίου του 1938.

ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ακράτειας ούρων, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% δίνει σήμερα η Χειρουργική Ουρολογία! 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χιλιάδων επεμβάσεων, τα οποία παρουσιάστηκαν από διάσημους ουρολόγους στο , 34o Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας,(34thCongressoftheSIU)...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΤΟΥ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο της Eπετείου Yπογραφής της Aνακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής: 

Όποιος σπέρνει ψέματα, θερίζει ελλείμματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η ένταση στις σχέσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας με την Επιτροπή Γιουνκέρ, δύο πράγματα αποδεικνύει:

Πρώτον, πως όσο «μεγάλος» κι’ αν είσαι, οφείλεις να ακολουθείς τους κανόνες οι οποίοι αποτελούν προϊόν συλλογικών αποφάσεων και εσύ ο ίδιος έχεις ψηφίσει.

Στο μισό τα πρόστιμα για συνταξιούχους που δουλεύουν

Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για συνταξιούχους που δουλεύουν, με τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων-Διαβάστε τα κριτήρια

Για την ένταξη στη ρύθμιση αρκεί μία αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα από τον Οκτώβριο και μετά.
Σημειώνεται πως στα Ταμεία υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην ημερομηνία καταβολής των εισφορών. Με βάση την εγκύκλιο στο ΙΚΑ ρυθμίζονται οφειλές έως και της μισθολογικής περιόδου του Αυγούστου και στον ΟΑΕΕ οφειλές έως και περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου (καθώς η καταβολή των εισφορών είναι διμηνιαία για τους ελεύθερους επαγγελματίες).
Με τη νέα ρύθμιση προβλέπονται τα εξής:
-Οι οφειλές κάτω των 15.000 ευρώ ρυθμίζονται ακόμα και σε 100 δόσεις. Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νόμιμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπόν επιβαρύνσεων –όπως έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του 2012- καθορίζεται στο 20%.

ΟΑΣΑ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΪ

Αλλαγές τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα (10/11/2014) σε γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου των επιφανειακών Μέσων Μεταφοράς.

ΜΠΑΧΑΜΕΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΕ ΓΕΡΑΝΟ - ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ

Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διεθνές αεροδρόμιο στις Μπαχάμες, όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συγκρούστηκε την Κυριακή  με γερανό.

Επικουρική και κύρια σύνταξη γίνονται ένα – Το εφάπαξ πάει περίπατο και γίνεται... βοήθημα

- Το κρυφό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για συντάξεις καιεφάπαξ
- Ναι, λέει η τρόικα αλλά θέλει και κατάργηση πρόωρων συντάξεων
- Δείτε από πότε ισχύουν οι αλλαγές και ποιους αφορούνΚανείς να μην βγαίνει σε σύνταξη πριν τα 62 έτη λέει η τρόικα που επιμένει ότι μόνο η πλήρης αύξηση των ορίων ηλικίας μπορεί να βοηθήσει τα Ταμεία να γίνουν βιώσιμα.