Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Θυρεοειδής: Ποιές τροφές τον βλάπτουν και ποιές όχι

Μέσα από τις ορμόνες που παράγει, ο θυρεοειδής αδένας επηρεάζει σχεδόν όλες τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα σας.
Οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να κυμαίνονται από μια μικρή, αβλαβή βρογχοκήλη (διόγκωση του αδένα) που δεν χρειάζεται καμία θεραπεία μέχρι και πολύ σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Στην κορυφή της Ευρώπης το Τμήμα Φυσικής Κρήτης

ΜΕΤΑΞΥ 143 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ
Πανευρωπαϊκή «πρωτιά» πέτυχε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε αξιολόγηση Multurank που έγινε ανάμεσα σε 143 τμήματα φυσικής με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα Ταμεία στήνουν μπλόκο σε 2.734 συνταξιούχους-φαντάσματα

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των Ταμείων που αναζητούν 2.734 συνταξιούχους - φαντάσματα. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι -που προέρχονται από το Δημόσιο και 16 ασφαλιστικά ταμεία- εμφανίζονται να εισπράττουν 17,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Λάρισα: Ληστές χτύπησαν 75χρονο μέχρι θανάτου

Επί 15 ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο αδελφός του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Λάρισας Δημήτρης Σαμαράς που είχε δεχθεί άγρια χτυπήματα από ληστές μέσα στο σπίτι του στα Αμπελάκια. Όμως, τελικά, δεν άντεξε…

Στρατός: Τα δικαιώματα του νεοσύλλεκτου φαντάρου Πώς να μετακινηθείτε δωρεάν στο Κέντρο Κατάταξης

Με αφορμή ότι η Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) του μηνός Νοεμβρίου πλησιάζει, η Πανελλαδική Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων -μαζί με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος"- εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνει όλα τα δικαιώματα των οπλιτών για μια καλή και όσο το δυνατόν αρμονικότερη θητεία, τουλάχιστον στις πρώτες ημέρες της, στο Κέντρο Κατάταξης.

Έξι ριψοκίνδυνες ταξιδιωτικές περιπέτειες!



Ένα από τα καλύτερα μέρη ενός ταξιδιού είναι οι ευκαιρίες που μας δίνονται να ξεπεράσουμε τα όρια μας, να κάνουμε πράγματα, που δεν θα τολμούσαμε ποτέ και να ανακαλύψουμε μια εντελώς διαφορετική πλευρά του εαυτού μας!

Πανέμορφη μεσαιωνική πόλη χτισμένη κάτω από τεράστιες πέτρες

Οι κάτοικοι της πορτογαλικής πόλης Monsanto αποφάσισαν να φτιάξουν τα σπίτια τους σε ένα φυσικό περιβάλλον, γεμάτο γιγαντιαίους ογκόλιθους γρανίτη. 

Στο ορεινό αυτό μεσαιωνικό χωριό, τα σπίτια βρίσκονται ανάμεσα ή κάτω ή και μέσα σε βράχους, που αγγίζουν σε βάρος τους 200 τόνους. 

Ισχυρός σεισμός 5,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Στο πόδι σηκώθηκε και πάλι απόψε η Κεφαλονιά από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί στις 01:15 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ δυτικά του Ληξουρίου και 20 χλμ δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.