Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι επιστήμονες δημιούργησαν διάφανα ποντίκια

Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποίησαν μια πρωτοποριακή τεχνική που κάνει τα ποντίκια... αόρατα!


Στόχος τους δεν ήταν να κλέψουν τις εντυπώσεις αλλά να μελετήσουν σε βάθος τους μηχανισμούς πίσω από την εκδήλωση του καρκίνου ή ενός αυτοάνοσου νοσήματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σκηνοθέτησε ληστεία για χρήματα που έφαγε στον τζόγο

Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του για να δικαιολογήσει την απώλεια 1.000 ευρώ στον τζόγο. Η ψευδής καταγγελία 37χρονου στη δυτική Θεσσαλονίκη αποκαλύφτηκε από την αστυνομία όταν ο ίδιος έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του.

Μια “μεγα-μπαταρία” εκτοξεύει φωτοβολταϊκά και αιολικά

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τα ορυκτά καύσιμα και ιδίως το “ευέλικτο” φυσικό αέριο εάν δεν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαλείπουσας φύσης της παραγωγής τους:

Το εκπαιδευτικό έλλειμμα ως τροφοδότης της ακροδεξιάς

Οι ανεπάρκειες του οικογενειακού περιβάλλοντος και η πλήρης ασυδοσία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν θερμοκήπιο που ενισχύει τους «επαναστάτες» της Χρυσής Αυγής


του Μενέλαου Αγραφιώτη*

Η κατάργηση των κρατικών αργομισθιών και το άνοιγμα κάποιων επαγγελμάτων οδηγούν προς την ακροδεξιά νέους που δεν μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Προωθώντας ελληνικά προϊόντα στη ρωσική αγορά: Τρόφιμα- Ποτά» την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Νανοχάπι της Google ξεσκεπάζει τον καρκίνο στον οργανισμό

Μια μηχανή αναζήτησης ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό αναπτύσσει ο τεχνολογικός κολοσσός Google. Το σύστημα συνίσταται από ένα χάπι εφοδιασμένο με μαγνητικά σωματίδια, τα οποία θα επικοινωνούν με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα ενημερώνουν για την παρουσίακαρκινικών κυττάρων ή άλλων παραγόντων στο αίμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας Μπάσκετ της Κηφισιάς είναι φέτος ο διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Μαυροειδής, που επέστρεψε στο παρκέ πιο δυνατός , μετά από θεραπεία με αυτόλογα βλαστοκύτταρα στο γόνατο του!

Με τέτοια μυαλά, δεν πηγαίνουμε πουθενά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και όλες τις αναλύσεις, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φέρει την υπογραφή του τουρισμού.

Αυτό, άλλωστε, το καταλαβαίνει ακόμη και ένα μικρό παιδί.

Η NEA ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΡΙΤ ΜΠΕΝ- ΑΜΠΑ ΒΙΤΑΛΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τη νέα Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν- Άμπα Βιτάλε δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ερχονται καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες, που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο.

Παίρνουν τις αυξήσεις Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί – Πάνε ... ταμείο τον επόμενο μήνα

- Με το μισθό του Δεκεμβρίου οι αυξήσεις για τους ένστολους
- Μαζί θα μπουν και τα αναδρομικά έξι μηνών
- Μέχρι τα Χριστούγεννα η πληρωμών αναδρομικών σε απόστρατους 
- Από πότε θα ξεκινήσουν να δίδονται όλα τα αναδρομικά