Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ανάγνωση της Ιστορίας και η πτώχευση

Αν οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής είχαν αγνοήσει την θεωρία του πολιτικού κόστους, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σήμερα η πιο ευημερούσα χώρα της Μεσογείου



του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Επέστρεψαν από τη Μακεδονία τα Χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου!

Ιδιαίτερα τιμητική για τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, αλλά και για την περιοχή μας ήταν η συμμετοχή 50μελούς αντιπροσωπείας από την Αχαΐα στη «Γιορτή Τσίπουρου» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λευκαδίων σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία στα Λευκάδια Νάουσας του νομού Ημαθίας!

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΡΕΪ ΜΑΣΛΟΒ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ συνοδευόμενο από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώβ δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της ΠΚΜ.

ΟΑΣΘ Προς επαναφορά τα νυχτερινά δρομολόγια

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ΟΑΣΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης για την επαναφορά των νυχτερινών δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, τα οποία έχουν διακοπεί εδώ και περίπου δύο μήνες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Με-Νου για 5.000 Θεσσαλονικείς

Χιλιάδες κιλά φρέσκων λαχανικών πετιούνται, επειδή δεν είναι… εμφανίσιμα κι άλλα επειδή περισσεύουν. Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια, επειδή δεν καλύπτει τα αισθητικά κριτήρια της αγοράς, ενώ κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα σπαταλά 98,9 κιλά τροφίμων ανά άτομο σε ετήσια βάση.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

Δεν βγαίνουν στη σύνταξη ασφαλισμένοι με χρέη σε Ταμεία

Την Δευτέρα εκδίδεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή.

Λάρισα: Όλοι αθώοι για τη γέφυρα που τρύπησε - Το χρονικό της καταστροφής στον Αγιόκαμπο!

Η ζημιά έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2012, οπότε άνοιξε ξαφνικά οπή,στην άκρη της γέφυρας...Αθωώθηκαν χθες (05-11-2014) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, εννέα άτομα (υπηρεσιακοί παράγοντες κλπ.), που κατηγορούνταν για τις ζημιές που υπέστη η γέφυρα γνωστή ως «Καλατράβα» στον Αγιόκαμπο.

Τα «πρότυπα» διαχειρίζονται σύμβολα και… πρόστιμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεδομένου ότι εν Ελλάδι ακούγονται διάφορες αστειότητες περί «δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού» και άλλα τέτοια ωραία και μεγαλόστομα, καλό είναι να ρίχνουμε και μια ματιά στον έξω κόσμο, για να βλέπουμε πώς γίνονται οι ανώμαλες προσγειώσεις.

Οι κορυφαίοι value for money προορισμοί για το 2015


Σε δυο μόλις μήνες θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά και οι ευκαιρίες για αποδράσεις σε όλο τον κόσμο θα γεμίσουν για ακόμα μια φορά το ταξιδιωτικό μας ημερολόγιο.

Αυτό είναι ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί σύντομα στους δρόμους!

Το Aeromobil 3.0 κάνει τη φαντασία πραγματικότητα μιας και μπορεί και κυκλοφορεί στο δρόμο αλλά και στον αέρα
Με μέγεθος σχεδόν όσο ενός μίνι βαν, ιπποδύναμη 100 αλόγων, τοAeromobil 3.0 ξεχωρίζει γιατί μπορεί και προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό του...

Σέρρες: Στη φυλακή 20χρονη για τη δολοφονία ηλικιωμένου

Στη φυλακή θα οδηγηθεί μια 20χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός 80χρονου πριν από τέσσερα χρόνια στην Κερκίνη Σερρών.

Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών. Ως συνεργός στην ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε 19χρονη, η οποία τιμωρήθηκε με αναμορφωτικά μέτρα.

Πώς θα χορηγούνται γυαλιά οράσεως και άλλα υλικά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Μια νέα εστία ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να «σβήσει» η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλάζοντας τον τρόπο συνταγογράφησης και αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

6.000 προσλήψεις ανέργων άμεσα

Με υπουργική απόφαση μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα γίνουν άμεσα 6.000 προσλήψεις ανέργων

Η απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού αφορά σε ανέργους ηλικίας από 25 ως και 66 ετών που θα μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικές εταιρείες ανά την Ελλάδα.