Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ICAC Ο λόγος για το βαμβάκι

Η Ελλάδα είναι σήμερα η βασική βαμβακοπαραγωγός χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πάνω από το 80% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες δέκα χώρες παγκοσμίως που παράγουν και εξάγουν βαμβάκι.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Μυστηριώδης έκρηξη στο τουριστικό λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες στο δρόμο Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη

Μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη όπου τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Φλεγόμενος μετεωρίτης «σκίζει» τον ουρανό της Ιαπωνίας


Το εντυπωσιακό θέαμα ενός φλεγόμενου μετεωρίτη, τη στιγμή που διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό της Ιαπωνίας κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα οι πολίτες της χώρας.

Δείτε τους πιο «ερωτικούς» χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Ποιοι είναι οι 5 τοπ χειμερινοί ελληνικοί προορισμοί που θα σας βάλουν σε πειρασμό για ταξίδια ;Η Ελλάδα, συνδυάζει ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτο εναλλαγές και αμέτρητες επιλογές που θα καλύψουν κάθε κρυφή επιθυμία. Είναι η τέλεια επιλογή όσων αναζητούν το ιδανικό σκηνικό για δραστηριότητες που θα χαρίσουν στιγμές ανεξίτηλες στο χρόνο και θα απογειώσουν τη ερωτική – ρομαντική διάθεση.

Αμφίπολη: Τι ψάχνουν τρία Πανεπιστήμια στον λόφο Καστά; - Ο τάφος συνεχίζεται ή υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις;

- “Μέσα σε μια βδομάδα θα έχουμε αποτελέσματα για το τι κρύβει ο λόφος Καστά” λένε οι επιστήμονες
- Το κλειδί βρίσκεται στα έγκατα του λόφου ίσως σε διαφορετικό σημείο από την είσοδο που βρέθηκε 
- “Έχει πολλά να δώσει ακόμη η ανασκαφή στην Αμφίπολη” λένε οι αρχαιολόγοι

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε ο ευρωπαϊκός έλεγχος;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή πέρασε προ δεκαημέρου η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, σχετικά με την πρόοδο διαχείρισης της μετανάστευσης και την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων.

Από τη Βέρνη στη Γενεύη: 72 ώρες, 4 πόλεις, μια μοναδική εμπειρία


Αποστολή στην Ελβετία: Χρύσα Γκόγκα

Δεν είχε περάσει ούτε ένας χρόνος από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελβετία και ήδη νοσταλγούσα τις μαγευτικές διαδρομές με το τρένο, τις πανέμορφες λίμνες, που δεσπόζουν σε κάθε της καντόνι και τις φιλόξενες πόλεις της, που μοιάζουν να βγήκαν από σελίδες παραμυθιού.

Πάμε για γάλα στο... ΑΤΜ και στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΓΑΛΑ-ΠΙΕΣ

Δεκαοχτώ σημεία αυτόματης πώλησης φρέσκου γάλακτος πέντε ημερών θα δημιουργηθούν στο κέντρο και τις συνοικίες της συμπρωτεύουσας, από τον συνεταιρισμό που έχει ήδη δημιουργήσει την πρώτη τέτοια μονάδα στη Λάρισα.

Δημόσιο: Μειώσεις μισθών, απολύσεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας

Με... ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου του 2014 οι απαιτήσεις της τρόικας για το μνημόνιο είναι εδώ και η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι θα τις ικανοποιήσει. Για να... κλείσουν το ... μάτι στην κυβέρνηση και να πουν το “ναι” σε φοροελαφρύνσεις και άλλα, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις και το Δημόσιο, μαζί με το Ασφαλιστικό είναι τα δυο βασικά αγκάθια.

Νέος ιός «χτυπά» στο Facebook

ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ INBOX

Ενας νέος ιός «προσβάλλει» από το βράδυ της Κυριακής χρήστες του Facebook, οι οποίοι δέχονται μηνύματα στο inbox τους με τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κανονισμός λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς, το λεγόμενο "γιουσουρούμ", στην οδό Νικηφόρου Ουρανού στη δυτική πλευρά της πόλης.