Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Λάμψη 7.000 LED στην Καπέλα Σιστίνα

Πάνω από την Αγία Τράπεζα της Καπέλα Σιστίνα, το φωτοστέφανο του Ιησού Χριστού στη νωπογραφία που ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος λάμπει όπως ποτέ πριν στο παρελθόν, χάρη στο νέο σύστημα φωτισμού που έχει τοποθετηθεί, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν επαναστατικό.

Ένα φλιτζάνι κακάο την ημέρα απομακρύνει τον κίνδυνο νοητικής παρακμής στα γεράματα

Το κακάο μπορεί να «χαρίσει» σε ένα συνηθισμένο 60άρη το μνημονικό ενός ανθρώπου 20 έως 30 χρόνια νεότερου. Αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το κακάο περιέχει βιο-δραστικά στοιχεία που αντιστρέφουν τη νοητική παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία.

Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ από ρωσική επίδειξη δύναμης στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

Εμπλοκή ρωσικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών

Μπορεί εδώ στην πατρίδα μας να ασχολούμαστε και ορθώς πράττουμε με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά την ίδια στιγμή η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, βαίνει διαρκώς κλιμακούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες του Pentapostagma.gr.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 300 ΤΖΑΜΙΑ ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα καινούργιο νομοσχέδιο που προωθείται στην αυστριακή βουλή και σύμφωνα με το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο περίπου 300 παράτυπων μουσουλμανικών τζαμιών...

Τα 8 καλύτερα βότανα για υγιή νεφρά

Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τη διερεύνηση των θετικών επιδράσεων των βοτάνων στην καρδιακή υγεία ή/και τους πνεύμονες, πολύ λιγότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τα βότανα που βοηθούν για πιο υγιή νεφρά.

ΑΓΡΟΤΕΣ Σε χορό κινητοποιήσεων

Με συντονισμένες δράσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, στις τράπεζες και στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι αγρότες για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πόλεμος καταστηματαρχών με ελεγκτές του δήμου για τα τραπεζάκια στην Αριστοτέλους

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου πέρασαν μία νύχτα ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου, τρεις ελεγκτές-υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης καφετέριας της πλατείας Αριστοτέλους και ο πατέρας του, ως προσωρινά υπεύθυνος, που είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Λύση στη μεταφορά μαθητών

Χρειάστηκε μία τετράωρη συνεδρίαση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μία προσθήκη σε τροπολογία και η συναίνεση των συναρμόδιων υπουργείων, για να βρεθεί μία κάποια λύση και οι λεωφορειούχοι να αποφασίσουν να αρχίσουν ξανά από σήμερα τις μεταφορές μαθητών στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Θεσσαλονίκης.

Του Κωστή Κεκελιάδη
Kkekeliadis@gmail.com

Ο σοβαρός κίνδυνος του λαϊκού παραλογισμού

Πέρα από τις δόσεις των δανείων και την έξοδο από το μνημόνιο, το σοβαρότερο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η πνευματική και πολιτισμική καταστροφή που συντελέσθηκε στην χώρα τα τριάντα τελευταία χρόνια


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Βαρθολομαίος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει αγώνα επιβίωσης στην Τουρκία

Ως «αγώνα επιβίωσης» χαρακτηρίζει τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Τουρκία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους στο Φανάρι, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως με την κυβέρνηση του συντηρητικού- ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ έχουν υπάρξει ορισμένες βελτιώσεις, όπως η ρύθμιση του θέματος της υπηκοότητας για τη διασφάλιση της διαδοχής των Πατριαρχών, ενώ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη.

Κάνσας: Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε κτίριο - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Ένα δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη πριν από λίγη ώρα πάνω σε κτίριο στο αεροδρόμιο Γουίτσιτα στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το τελευταίο αντίο στην Αλεξία Αλεξιάδου

Το τελευταίο αντίο στην Αλεξία Αλεξιάδου είπαν το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία και ακολούθησε η ταφή της στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / HANDOUT

Πύραυλος που μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη την Τρίτη, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. «Σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση» ανέφερε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στο Twitter. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς.

Στα Λευκάδια Νάουσας του νομού Ημαθίας τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Συνεχίζουν το ακατάπαυστο ταξίδι τους στην πολιτισμική μας κληρονομιά, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, παρουσιάζοντας σε κάθε τους εμφάνιση ένα πρόγραμμα με ποικιλόμορφα ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 13χρονο παιδί από πτώση σε φωταγωγό

Στο πένθος βυθίστηκε πριν από λίγο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς 13χρονο παιδί που έπαιζε με συνομίληκους φίλους του 


έπεσε σε φωταγωγό 6όροφης πολυκατοικίας και τραυματίστηκε θανάσιμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται η διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α΄περιόδου 2014, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ.πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) απόφασης του Υφυπουργού Υποδο-μών Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθ-μών ασυρμάτου» και της με αρ.πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (Α-ΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με τον αυτισμό

Ο κατάλογος των γνωστών γονιδίων που με μεγάλη βεβαιότητα εμπλέκονται στον αυτισμό, διευρύνθηκε σημαντικά από 11 σε 33, μετά την ανακάλυψη πολλών άγνωστων ως τώρα γενετικών παραγόντων κινδύνου από δύο μεγάλες διεθνείς ερευνητικές ομάδες.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Αλεξία Αλεξιάδου

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι της Αλεξίας Αλεξιάδου, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 15:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και ακολούθως θα γίνει η ταφή της στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Βόλος: Πέθανε ο καθηγητής που κατέρρευσε μπροστά στους μαθητές του

Θλίψη στην πόλη από τον θάνατο του 53χρονου!


Ο καθηγητής που χαροπάλευε τις τελευταίες μέρες δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή - Συγκλονισμένοι οι μαθητές του, που έζησαν τις τραγικές στιγμές...

Ένα ηθικό δίλημμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά κεφάλαια της σύγχρονης Ιστορίας μας έκλεισε πριν από μερικές ημέρες στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, με την κηδεία των 12 καταδρομέων που έπεσαν στις 15 Ιουλίου 1974, κατά την επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία.

Τροποποιητική για την έκπτωση του 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟ Ε9


Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Νέο ατύχημα σε τουρκικό ορυχείο - Αγωνία για τους 18 παγιδευμένους εργάτες

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με νωπές τις μνήμες από την ανείπωτη τραγωδία στη Σόμα, ένα νέο ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία, με παγιδευμένους 18 εργάτες 375 μέτρα κάτω από τη γη, έρχεται να εγείρει νέα ερωτηματικά για την ασφάλεια των ορυχείων στη χώρα.

Και όμως, υπάρχει δρόμος εξόδου από ύφεση και χρέος

Με μία ριζική παραγωγική αναδιάρθρωση και επιμήκυνση της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους, η χώρα βγαίνει από την σημερινή απελπιστική κατάσταση


Ο λαός πρέπει να αποβάλει από την Βουλή τους ανθρώπους του λαϊκισμού, της συντεχνιακής διαπλοκής και της παρακμής

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου