Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πλήρης αδιαφορία για το πατρικό σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη. Το «διατηρητέο» βρίσκεται υπό κατάρρευση! (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι του Μ. Λουντέμη είχε κριθεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού στις αρχές ακόμα της δεκαετίας του ’80.

Η γραφειοκρατία όμως και η αδιαφορία της Πολιτείας άφησαν το κτήριο να καταρρέει σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου.

Το 2019 είναι αύριο: Η δική μας “ατζέντα” πότε;

Η άρθρωση μιας νέας κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ εκτιμάται ότι δεν μπορεί να προκύψει “εκ των άνω”. Η κοινωνία των πολιτών είναι ο άλλος “παίκτης”, μα η ωριμότητά της δεν είναι ισόρροπη στα 28 κράτη-μέλη.


Οι διάσπαρτες σήμερα πρωτοβουλίες λειτουργούν περισσότερο σαν ομάδες πίεσης και εντέλει συσκοτίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο.

του Λάζαρου Χατζηνάκου*

Έξοδος από την επενδυτική καταχνιά;

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η χώρα μπορεί να βγει σταδιακά από τον φαύλο κύκλο χρέους και ύφεσης με ανεργία. Ωστόσο, πολλά είναι και τα «αλλά»

σήμερα τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν αποταμιεύσεις για να χρηματοδοτήσουν την κατανάλωση

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας από γονείς της Νέας Απολλωνίας, παρουσία του δημάρχου Βόλβης και δημοτικών συμβουλών

Εντυπωσιακή εικόνα: Ο Πύργος του Λονδίνου "βυθισμένος" σε μια θάλασσα παπαρούνες

Αεροφωτογραφίες από τον Πύργο του Λονδίνου κόβουν την ανάσα: το μνημείο σύμβολο της αγγλικής πρωτεύουσας είναι κυκλωμένο από μια... θάλασσα κόκκινες παπαρούνες, στη μνήμη των πεσόντων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

ΠΑΟΚ: Εξέδρα για τις οικογένειες

Ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην θύρα 1 δημιούργησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θέλοντας να δώσει την δυνατότητα στις οικογένειες των φίλων της ομάδας να βρεθούν στο γήπεδο.

Η αυξημένη κατανάλωση γάλατος μπορεί να ευθύνεται για κατάγματα και για πρόωρους θανάτους

Ίσως το γάλα δεν κάνει τόσο καλό όσο νομίζαμε στα κόκαλα και γενικότερα στην υγεία μας - ή απλώς και στην περίπτωση του ισχύει ότι για το κάθε τι χρειάζεται μέτρο.

Απίστευτο! 687.427 κατασχέσεις από την Εφορία σε 9 μήνες – Με ρυθμό χελώνας οι έρευνες στις λίστες

Οργιο κατασχέσεων από την Εφορία. Τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι σε εννέα μήνες οι κατασχέσεις που έκαναν τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ έφτασαν τις 687.427!

Από το Έπος του 1940 στο Έπος του… αντιμνημονίου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και σ’ αυτή την εθνική επέτειο καταβλήθηκε προσπάθεια να συνδεθεί το Έπος του 1940 με το… Έπος του… αντιμνημονιακού αγώνα!

Αυτό προέκυψε και πάλι από τις ανακοινώσεις διαφόρων «επαναστατικών» κομμάτων, που θεωρούν καταπώς φαίνεται πολύ ηρωικό να ζεις με δανεικά τα οποία δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις.

Στο Taxisnet ανέβηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περίπου 1,4 ιδιοκτήτες ακινήτων με έκπτωση ή απαλλαγή φόρου από τον ΕΝΦΙΑ μπορούν να δουν στο Taxisnet τα νέα τους εκκαθαριστικά. Χαμένοι και πάλι οι άνεργοι και όσοι παίρνουν αποζημίωση απόλυσης.

Διασώζονται οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ - ΕΤΕΑ

Ενίσχυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να διασφαλιστούν οι κύριες συντάξεις για 340.000 ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και οι επικουρικές συντάξεις ενός εκατομμυρίου μισθωτών του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, θα λάβουν δύο από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ σε πολλές δόσεις με βάση τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Ναι, είναι δυνατό να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ μαζί με τα ληξιπρόθεσμαχρέη που έχει κάποιος στην εφορία, υπάρχει σχετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αυτή.Με νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη όλες οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη Οκτωβρίου.

Η στιγμή της έκρηξης του διαστημικού σκάφους Antares


ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ NASA ΣΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ

Ενα βίντεο που κόβει την ανάσα και δείχνει την έκρηξη του μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 52χρονου για χρέη προς το Δημόσιο

Για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθη ένας 52χρονος στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου για οφειλή 92.513,73 ευρώ.

Ποιοι και πότε θα πάρουν εφάπαξ και μέρισμα


Με την κυβέρνηση να έχει και πολιτικούς λόγους να ανοίγει την κάνουλα της χρηματοδότησης προς τα ταμεία επιτέλους ανοίγει και ο δρόμος για να πάρουν τα χρήματά τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που είναι ως και δυο χρόνια στο περίμενε για το εφάπαξ και το μέρισμα.