Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο μέσα από τις ανασκαφές της Αμφίπολης

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ένα βίντεο 2 λεπτών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, το υπουργείο Πολιτισμού.

Που είσαι Μέγα Αλέξανδρε - Χρύσανθος (Ποντιακό)


Μήπως το τραγούδι αυτό αποδειχθεί προφητικό; Μήπως η επίκληση για άλλη μια φορά να πατήσει πόδι στην Μακεδονία ο Μεγαλέξανδρος έχει τόση σημασία όσο δεν την φανταζόμαστε; Ακούστε το τραγούδι και δώστε την βαρύνουσα σημασία στα λόγια των στίχων.



Θεσσαλονίκη: Το συγκλονιστικό μήνυμα πιλότου F- 16 μέσα από το πιλοτήριο

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 21οΠαγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας του 2020.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια του 18ουΠαγκόσμιου Συνέδριου Μαστολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλώριδας των ΗΠΑ, 16-19 Οκτωβρίου.

Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων

H Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος θέλοντας να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα αρχιμαγείρων τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 βρήκε ένα ξεχωριστό τρόπο δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό της πρόσωπο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρέστη στην κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και στην παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, που ακολούθησε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν την μεγαλειώδη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εικόνες και βίντεο

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν την μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων καθώς και σύλλογοι και σωματεία παρέλασαν ενώπιον των επισήμων.

Αμφίπολη: Σήμερα αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για τα ευρήματα

Λίγη ώρα μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν οι νέες ανακοινώσεις για τον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, τη στιγμή που οι ανασκαφές έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Η Εθνική Επέτειος της καρδιάς μας

Σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερναίς. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με απόφασή της στις 21 Οκτωβρίου 1952, έχει μεταθέσει αυτή τη γιορτή από την 1η Οκτωβρίου στις 28, ταιριάζοντας έτσι το νόημα της θρησκευτικής εορτής με την Εθνική Επέτειο της καρδιάς μας, το ΟΧΙ όλων των Ελλήνων.

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία

28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;

Τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940;

Εφεδρος Οδυσσέας Αλεπουδέλης: Αγνωστες πτυχές της σκληρής θητείας του Οδυσσέα Ελύτη στο μέτωπο του '40 [εικόνες]


Ο ποιητής έγραψε το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο» όχι γιατί ήρθε η Μούσα και στάθηκε στο πλευρό του, αλλά διότι είδε το αίμα, τον πόνο, τη στέρηση, τον θάνατο να στέκει μπροστά του στα χιονισμένα πεδία μαχών στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο Οδυσσέας Ελύτης, ως έφεδρος ανθυπολοχαγός Οδυσσέας Αλεπουδέλης, έζησε τον πόλεμο από μέσα...