Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω υπερχείλισης ρεμάτων


Κλειστοί παραμένουν αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, επειδή φούσκωσαν τα ρέματα από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών.

Ξέφραγο αμπέλι τα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη


Ξέφραγο αμπέλι θυμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε θαλάμους ασθενών, γραφεία γιατρών και αποδυτήρια νοσηλευτών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα μέτρα σχετικά με την ενίσχυση αγοράς εντομοκτόνων - εντομο απωθητικών για την προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό:

Καθ' οδόν για τη Σελήνη το κινεζικό ρομποτικό διαστημόπλοιο

Το επόμενο φιλόδοξο βήμα της Κίνας για την κατάκτηση του διαστήματος ξεκίνησε με την εκτόξευση του πρώτου Chang'e 5, ενός ρομποτικού διαστημικού οχήματος που έχει ενδιάμεσο προορισμό τη Σελήνη πριν επιστρέψει στον πλανήτη μας.

«Πρεμιέρα» για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις την 1η Νοεμβρίου

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ενώ τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 2/11.

Ανακαλούνται ζυμαρικά με υψηλά επίπεδα τοξίνης

Στην ανάκληση ζυμαρικών, που περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξίνης, προχωρά ο ΕΦΕΤ. Στα εν λόγω ζυμαρικά ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «Dinkel- Spaghetti Vollkorn, 500 γρ...

Χοντρό παιχνίδι πόκερ σε καφενείο στα Χανιά

Το σημαντικό για τους αστυνομικούς, όμως, ήταν ότι κατάσχεσαν ένα βιβλίο με χειρόγραφες σημειώσεις στο οποίο αναγράφονταν τα τυχερά παιχνίδια και τα ποσά που διακινούνταν από τους παίκτες με τα ονόματά τους. Από αυτό θα βρουν πόσο καιρό παίζονταν τα απαγορευμένα παιχνίδια και τι «τζίρο» έκανε το κατάστημα!

Τραγωδία στην Κρήτη! Νεκροί γονείς σε τροχαίο - Έζησε το παιδάκι που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο

Οι δύο γονείς έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Εθνική οδό Ηρακλείου- Χανίων, στο ύψος του Φόδελε.Το τροχαίο έγινε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν τα δύο αυτοκίνητα που κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που προέκυψαν στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία και μετά την ομόφωνη απόφαση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης να διακόψει τα μαθητικά δρομολόγια από μεθαύριο Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνης Παπάς, αρμόδιος για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εντυπωσιακή επίδειξη αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εντυπωσιακή επίδειξη πραγματοποίησε πριν από λίγο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στον Θερμαϊκό κόλπο. 


Ο πιλότος του αεροσκάφους τύπου F-16, έκανε εντυπωσιακές μανούβρες, ενώ ο εκκωφαντικός ήχος του τράβηξε την προσοχή όλων όσων βρίσκονταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Hρθαν αντιμέτωποι με τρεις αρκούδες στη Δροσοπηγή Κόνιτσας

Αντιμέτωποι με τρεις αρκούδες, ήρθαν, χθες στις 10 το πρωί, ένας κτηνοτρόφος, ο βοσκός του και ένα κτηνίατρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, στη Δροσοπηγή της Κόνιτσας, στα 1050μ. υψόμετρο, στον Σμόλικα.

Σκότωσε την 78χρονη μητέρα του και παραδόθηκε

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες σε χωριό του δήμου Παιονίας Κιλκίς καθώς τα ψυχολογικά προβλήματα οδήγησαν 52χρονο να σκοτώσει την 78χρονη μητέρα του.

Θεσσαλονίκη: Τους μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου - Έπεσαν νεκροί στο δρόμο οι δύο νεαροί μέσα σε λίμνες αίματος!

Η διπλή δολοφονία σοκάρει τους κατοίκους της πόλης - Τα θύματα μαχαιρώθηκαν στην καρδιά και άφησαν αβοήθητα την τελευταία τους πνοή.

Έρευνες για την ταυτοποίηση δύο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης - χωρίς να συνδέονται οι υποθέσεις μεταξύ τους - διεξάγουν οι αστυνομικές Αρχές της πόλης, που διερευνούν παράλληλα τις συνθήκες των θανάτων.

Μπλοκαρισμένο το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της μαθητικής παρέλασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι οδηγοί που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Οι πιο κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της μαθητικής παρέλασης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους. 

Το πράσινο μίλι των φυλακών Νιγρίτας

Βασανιστήρια που παραπέμπουν στις φρικτές ανακριτικές μεθόδους των Ες-Ες την περίοδο της Κατοχής οδήγησαν στο θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλίε Καρέλι μέσα στα κελιά των φυλακών Νιγρίτας, τον περασμένο Μάρτιο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Θεωρία περί τσουνάμι που χτύπησε την Αμφίπολη


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ν.ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ένα ακόμη σενάριο για το τι μπορεί να συνέβη στην Αμφίπολη και για το αν ο τύμβος Καστά έχει συληθεί ή όχι έρχονται να προσθέσουν οι δηλώσεις του χημικού μηχανικού και συντηρητή αρχαιοτήτων, Νίκου Μπελογιάννη.

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Έτσι θα είναι η βάση της NASA στον Άρη!

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες της πρώτης βάσης που πρόκειται να εγκαταστήσει στον πλανήτη Άρη.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πρόκειται στην ουσία για έναν θόλο δύο επιπέδων.

Βόμβα στις συντάξεις με αυξήσεις 5 ετών και μείωση στη βασική

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί αυτή τη φορά θέμα ασφαλιστικού καθώς οι έως τώρα αλλαγές έχουν καταστήσει βιώσιμο το σύστημα ως το 2060 ωστόσο η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και μειώσεις στις συντάξεις.