Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 ΚΑΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα των παρελάσεων στο πλαίσιο των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη ορίζεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Στις 27 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00΄π.μ., θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Γ΄ Σώμα Στρατού από τα παρακάτω σχολεία:

Π.Κ.Μ. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β’ περιόδου 2014 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Καλοχώρι, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα έναρξης 09:00 π.μ. 

«Ο Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο αλλά θα χρειαστεί χρόνια για να αναρρώσει»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ

Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο αλλά θα χρειαστεί χρόνια για να αναρρώσει, δήλωσε την Πέμπτη ένας Γάλλος γιατρός που βρίσκεται στο πλάι του Γερμανού άσου.

Ολόκληρη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η ρύθμιση που προβλέπει 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία: Ποιοι μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές σε έως 100 δόσεις. Πόσο μειώνονται οι προσαυξήσεις. Η μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης και η λύση και για τα δάνεια του ΟΕΚ.

Πώς μετρούν τις αχανείς αποστάσεις στο σύμπαν; (vid)

Όλοι γνωρίζουν από μικρά παιδιά ότι το σύμπαν είναι αχανές και πιθανότατα τα τελευταία χρόνια έχουν παρακολουθήσει κάποιο video που να πραγματεύεται με τις Κοσμολογικές Θεωρίες (Big Bang, Linde, Dirac κλπ.), ωστόσο, σπάνια γίνεται αναφορά στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να υπολογίσουν τις αποστάσεις των πλανητών, αστέρων, γαλαξιών κλπ.

Και να σκεφθεί κανείς πως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούμε και χωρίς τους συμμάχους μας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πριν από μερικές μέρες, Γερμανοί βουλευτές, μιλώντας στο σκοπιανό τμήμα της Deutsche Welle, ξεκαθάρισαν πως η διαφορά με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ.

Σε απόγνωση χιλιάδες ασθενείς: Δε βρίσκουν ούτε το φάρμακο γα τη χοληστερίνη

Σοβαρές δυσλειτουργίες καταγράφονται στη διάθεση φαρμάκων στη χώρα μας. Ο κατάλογος με τα φάρμακα που δεν διατίθενται πλέον από τα φαρμακεία μακραίνει επικίνδυνα, περιλαμβάνοντας σκευάσματα ευρείας χρήσης όπως οι ατορβαστατίνες για την αντιλιπιδαιμία (χοληστερίνη) και εμβόλια και προκαλώντας προβλήματα στη θεραπεία των ασθενών που αναζητούν εναγωνίως το αντίστοιχο φάρμακο, όποτε αυτό είναι διαθέσιμο.