Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δύο νεκροί από τους θυελλώδεις ανέμους στη Γαλλία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κορσική

Θυελλώδεις άνεμοι που έφθαναν τα 100 και πλέον χιλιόμετρα την ώρα προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ανατολική Γαλλία ενώ ενίσχυσαν σημαντικά μια μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Κορσική (νοτιοανατολικά), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Καναδάς: Μακελειό με δύο νεκρούς γύρω από το Κοινοβούλιο

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) μέσα και έξω από το κοινοβούλιο της Οτάβα στον Καναδά.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Επιστροφή στο χωριό

Οι γηγενείς επιστρέφουν από την πόλη στο χωριό και οι μετανάστες παλιννοστούν στην πατρίδα τους. Αυτή η διπλή κίνηση αποτυπώνεται ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και παρουσιάζεται στο 10ο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει ο τομέας φυσικής και περιβαλλοντικής γεωγραφίας του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Του Κωστή Κεκελιάδη
kkekeliadis@gmail.com

Νέο φάρμακο κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης

Νέο όπλο κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης (σκλήρυνση κατά πλάκας) μπαίνει στη φαρέτρα των επιστημόνων. Πρόκειται για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (BG12), ένα χάπι που χορηγείται από το στόμα και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα στις αρχές του 2015.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Α.Α. 32/2014 22-10-2014/1230C ) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ»

Το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση των Υπουργείων Παιδείας-Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου», η οποία ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι ομπρέλες στέλνουν μήνυμα


Οι άνθρωποι στέκονται γύρω από τις «Ομπρέλες», γλυπτό του Γιώργου Ζαγκόπουλου, καθώς φωτίζεται με ροζ φως για να σηματοδοτήσει το μήνα ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού στην Θεσσαλονίκη  και στην Βόρεια Ελλάδα.

Η πρόβα των F-16 της πολεμικής αεροπορίας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με F-16 της πολεμικής αεροπορίας γέμισε σήμερα ο ουρανός της Θεσσαλονίκης καθώς πραγματοποίησαν πρόβα για τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Όσοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, είδαν πιο καθαρά την επίδειξη των αεροσκαφών που σκίζουν τον ουρανό και τραβούν την προσοχή με το εκκωφαντικό τους πέταγμα.

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας


Η συνεχιζόμενη ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία, οι εξελίξεις για τον ιό Έμπολα, η υπερψήφιση του γαλλικού προϋπολογισμούκαι οι έρευνες της Σουηδίας για το υποβρύχιο φάντασμα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008), η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λαγκαδά σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.

Δυο κόσμοι…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορεί το αποτρόπαιο πρόσωπο του ισλαμικού φανατισμού να έχει γίνει συνώνυμο των τζιχαντιστών, στο Αφγανιστάν ωστόσο οι Ταλιμπάν ζουν και βασιλεύουν.

Πριν από λίγες μέρες, οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν τρεις γυναίκες οι οποίες κατηγορήθηκαν για μοιχεία.

Γιγαντιαία αράχνη προσπαθεί να φάει ολόκληρη σαύρα (βίντεο)

Οι περισσότερες αράχνες είναι ευχαριστημένες όταν τρώνε μύγες ή κουνούπια. Όχι όμως αυτή η αράχνη

Αντί να ασχοληθεί με την κατασκευή του ιστού της, η γιγαντιαία αράχνη καταφέρνει να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο ερπετό και μάλιστα ενώ είναι ακόμα ζωντανό.

ΗΠΑ: Πέθανε ο άνθρωπος που συντέλεσε στην αποκάλυψη του Γουότεργκέιτ

Ο πρώην επικεφαλής της Washington Post Μπεν Μπράντλι, ο οποίος είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης από την εφημερίδα του περίφημου σκανδάλου Γουότεργκέιτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ανέφερε η εφημερίδα.

Πέθανε ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος – Την Τετάρτη η κηδεία


Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.

Ποιος ήταν ο Σπύρος Ζαγοραίος
Γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής.

Η Google στέλνει ρομπότ στη Σελήνη για να κάνουμε virtual «περίπατο»

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon δημιούργησαν ένα ρομπότ που ετοιμάζουν για αποστολή στη Σελήνη, προκειμένου να λειτουργήσει ως «μάτια» για τους λάτρεις του Διαστήματος στη Γη.