Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δείτε πως ο τυφώνας αλλάζει τη φορά των νερών καταρράκτη!


ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ “Μπαίνει μπροστά” η ανάπλασή της

Πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου, από τα δυτικά όρια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέχρι και μετά το Καλοχώρι, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Βροχή από ορατά και στην Ελλάδα πεφταστέρια

Ένα εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα το βράδυ όσοι θυσιάσουν μέρος της βραδινής ανάπαυσής τους.
Μία βροχή από πεφταστέρια, οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται σήμερα και αύριο στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Εκλεισε η έρευνα για τις προμήθειες-μαμούθ

Χωρίς να αποδοθεί σε καμία πλευρά οποιαδήποτε ποινική ευθύνη έκλεισε χθες η πολυετής έρευνα για τις προμήθειες-μαμούθ σε καρδιαγγειακά εμφυτεύματα (μπαλονάκια και στεντς), τις οποίες κατέγραψαν οι επιθεωρητές υγείας σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το διάστημα 2000-2004, υπολογίζοντας μάλιστα τη ζημία του δημοσίου σε 7 εκατομμύρια ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού

Οργανώνεται από το δήμο Βόλβης στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο δήμος Βόλβης την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Σταυρού, πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη-Διάγνωση-Αντιμετώπιση».

ΈΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ

  • Εκατοντάδες μέλη και φίλοι στην έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς 
  1. Υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου 

Περιήγηση στα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης

Όσα δενπρέπει να χάσετε από μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις
Μια εντυπωσιακή και γεμάτη εκπλήξεις πόλη, ένα ιστορικό σταυροδρόμι μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, η Κωνσταντινούπολη συνδυάζει μοναδικά τα ευρωπαϊκά και τα ασιατικά στοιχεία σε κάθε της έκφανση.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Ε. «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

«Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Και η βιομηχανία αυτή έχει βάλει τα τελευταία χρόνια πάλι μπρος τις μηχανές. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς του αρμόδιου Υπουργείου και των υπηρεσιών του, του ΣΕΤΕ, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Οργανισμών Τουρισμού καθώς και των Περιφερειών.

Κ. Πουπάκης: Αποκατάσταση του Κοινωνικού Διαλόγου και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης ή διαφορετικά αναγκαία η επίσπευση της Προεδρικής Εκλογής

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος, τη διευθέτηση ενός μη διαχειρίσιμου χρέους και την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών χωρίς να δίνεται μια ουσιαστική προοπτική για την αποκατάσταση της ανατραπείσας κοινωνικής συνοχής, χωρίς έναν οδικό χάρτη με επίκεντρο τον άνθρωπο και την επιστροφή στην κοινωνική κανονικότητα. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΗΣ 26ΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το πρόγραμμα εορτασμού των εθνικών επετείων της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Α) Για το Δήμο Θεσσαλονίκης :

Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014 και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Η φωτιά του εθνικισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα γεγονότα που ξέσπασαν στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, δεν έφεραν απλώς στο προσκήνιο τον αλβανικό αλυτρωτισμό και τα οράματα περί «Μεγάλης Αλβανίας».

Αποτέλεσαν και άλλη μια δικαίωση της πασίγνωστης ρήσης, σύμφωνα με την οποία «τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη Ιστορία από όση μπορούν να καταναλώσουν».

Και το 2015 απόσυρση στα αυτοκίνητα - Ολη η διαδικασία για την αγορά νέου Ι.Χ.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και για το 2015, σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς τα στοιχεία από την αγορά είναι ενθαρρυντικά τους προηγούμενους μήνες.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα εφάπαξ που δόθηκαν από το Δημόσιο

Υπερδιπλασιάστηκαν τα εφάπαξ που δόθηκαν από το Δημόσιο Υπερδιπλασιάστηκαν τα εφάπαξ που δόθηκαν από το Δημόσιο Τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν κατά τη διετία 2012 έως 2014, ήταν κατά 166% περισσότερα από εκείνα τα οποία χορηγήθηκαν από 2009 έως το 2011, ενώ σημαντικά αυξημένο, κατά 119%, ήταν και το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους.

Κατασχέσεις σε περιουσία του Δημοσίου από πολίτες

Κι όμως θα γίνεται. Ήδη το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει δέσμευση και κατάσχεση περιουσίας του Δημοσίου από ιδιώτες λόγω χρεών έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση στην διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Δικαιοσύνης