Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

10 φρούτα για την καθημερινή ρύθμιση του διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μία σοβαρή, χρόνια πάθηση που καθίσταται ένα μείζον πρόβλημα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Φτηνό ψωμί σε 230.000 άνεργους και πολύτεκνους


Φτηνό ψωμί και όλα τα παραγόμενα είδη από τους αρτοποιούς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν περίπου 230.000 πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ Νέες κάμερες θα «συλλαμβάνουν» τους παραβάτες

Σε αχρησία είναι πέντε από τις έξι νέες λεωφορειολωρίδες που έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης σε τέσσερις δρόμους εδώ και περίπου ένα χρόνο, αφού ο σκοπός της απρόσκοπτης κίνησης των αστικών λεωφορείων δεν εξυπηρετείται.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σαββατοκύριακο με πολυθέαμα στη Θεσσαλονίκη

Το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης έδωσε το σύνθημα για ένα Σαββατοκύριακο ζωντάνιας στην πόλη, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, δράσεων και συνεδρίων.



Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Επιστολή σε προξένους από τον δήμο Βόλβης



Τις προξενικές αρχές επτά κρατών ευχαρίστησε με επιστολή του ο δήμαρχος Βόλβης για το μεγάλο τουριστικό ρεύμα της φετινής περιόδου



Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης, αναδείχθηκε ως μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές επιλογές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς χιλιάδες τουρίστες προτίμησαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τις ακτές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών, του Σταυρού και τις υπόλοιπες περιοχές.

Το Κομπάνι δεν σώζεται με… μεταβίβαση πνεύματος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με αγωνία παρακολουθεί η ανθρωπότητα, από τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε η πολιορκία της πόλης από τους φανατικούς τζιχαντιστές, τη μάχη των Κούρδων για να σώσουν το Κομπάνι, τη συριακή πόλη στα σύνορα με την Τουρκία. 

Ιδού τα λεφτά: Δύο ΕΝΦΙΑ κοστίζει το παραεμπόριο

Λεφτά υπάρχουν. Μέχρι τώρα εντοπίζονται στη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και γενικώς τη «μαύρη οικονομία». Παρακλάδι της τελαυταίας αποτελεί το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο το οποίο κοστίζει στο Δημόσιο 6,5 δισεκαταμμύρια ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε 6,5 δις. ευρώ. Οσο δηλαδή δύο ΕΝΦΙΑ.

Βροχή διαττόντων αστέρων ορατή και στην Ελλάδα

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Ρώσος υπουργός άμυνας :Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική επιχείρηση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Ο ρώσος υπουργός άμυνας , απάντησε στον ομόλογο του C. Hagel , και στις δηλώσεις του περί «ρωσικών στρατευμάτων στο κατώφλι του ΝΑΤΟ».

Το μεγαλύτερο τέμενος στα Βαλκάνια θα ανεγερθεί στην Αλβανία

Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του Θρησκευτικού Βακουφιού της Τουρκίας που συνεχίζονταν επί χρόνια για την ανέγερση τεμένους στην Αλβανία , αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος.

ΝΕΟ ΓΟΝΑΤΟ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Νέο γόνατο εφ όρου ζωής (για πάντα ), αποκτούν πλέον και στη χώρα μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όσοι υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική, για να αντιμετωπίσουν την αρθρίτιδα που τους ταλαιπωρεί!

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι συνιστά στους πολίτες η Γενική Γραμματεία

Ο χειμώνας φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά, καθώς τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν εντός της εβδομάδας την εμφάνισή τους και πολλά νοικοκυριά έχουν ήδη να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, που εορτάζεται σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. 

Ξεπαγώνει η χορήγηση 31.000 εφάπαξ


Η έκτακτη επιχορήγηση 420 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥΠΟΙΚ βγάζει από το ...ψυγείο 31.000 «παλιά» εφάπαξ στο Δημόσιο.


Χωρίς περικοπές θα δοθούν στους δικαιούχους τους τα 31.000εφάπαξ του δημοσίου, τα οποία ξεπαγώνουν μετά την έξτρα επιχορήγηση 420 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.