Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΕΡΙΑ Ναι στην απευθείας πώληση προϊόντων

Σε κινήσεις διαμαρτυρίας για την αφαίρεση του δικαιώματος των παραγωγών να πουλούν απευθείας τα προϊόντα τους προχωρούν κάτοικοι της Πιερίας, που δημιούργησαν το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες”. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ) ξεκίνησαν ηλεκτρονικά τη συγκέντρωση υπογραφών, διεκδικώντας την επαναφορά του δικαιώματος έκδοσης άδειας πλανόδιου εμπορίου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Εξιχνιάστηκε η συμμορία των ανταλλακτικών

Πολυμελής σπείρα είχε ρημάξει τα δύο τελευταία χρόνια τη Βόρεια Ελλάδα, κλέβοντας μικρά φορτηγά αυτοκίνητα (αγροτικά), τα οποία κυρίως προωθούνταν στη μαύρη αγορά των ανταλλακτικών. Η λεία της σπείρας με 28 κατηγορούμενους υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ήδη έχουν εξιχνιαστεί 77 κλοπές τέτοιων οχημάτων.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΘΕΡΜΑΝΣΗ Στροφή στο φυσικό αέριο

Στη θέρμανση με φυσικό αέριο στρέφονται οι Θεσσαλονικείς μετά την εξαγγελία για την υλοποίηση προγράμματος επιδότησης των νέων εγκαταστάσεων.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στην ΕΠΑ αυξήθηκαν σε ποσοστό που ξεπερνά το 300% από τον καθιερωμένο αριθμό αιτήσεων, ενώ ήδη το 52,6% του πληθυσμού ζεσταίνεται με μονάδες αερίου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. Βόμβα: Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία - Δεν πληρώνει κανείς, όλοι περιμένουν τις 100 δόσεις

Πλώρη για τα 100 δις ευρώ έχουν πάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Οι Ελληνες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Δωρεάν ίντερνετ σε 4.000 σημεία (Δείτε τους 304 «τυχερούς» δήμους)

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2015


Στα μέσα του 2015 εκτιμά το υπ. Υποδομών ότι θα είναι έτοιμο τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.